FHS-Kollen - Svensk seger – dubbelt upp

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
10

Svensk seger – dubbelt upp


Foto: Svenska Ridsportförbundet

Det svenska laget vann första delen av nationstävlingen i dressyr som gick i Grand Prix, och Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello segrade individuellt följt av Patrik Kittel och Deja på andra plats.

Text och foto: Annika Grundberg
 
– Jag är mycket nöjd. Etta, tvåa och så Emilie som går in och gör sin största insats hittills, säger förbundskapten Bo Jenå nöjt direkt efter klassen.
Emilie Nyreröd på Miata slutade femma.
  


  
Tinne var väldigt nöjd med ”Anton”

– Jag är jättenöjd och glad. Han kändes fin och fokuserad. Jag lade inte in högsta växeln, när jag gör det så blir det problem med skritt och halt, så jag växlar mellan de två lägena. I dag balanserade jag det väl, trots att det var svårt med vädret. Jag följde min plan och han var mycket ridbar och oberörd av väder och vind.
  


  
Patrik gick ut som sista ryttare i laget

– Jag kände en väldig press på mig. Men jag gick ut som fjärde ryttare och klarade trycket det innebär, säger en nöjd Patrik, och berättar vad det blir han åker hem och filar på med Deja.
– Hon kan bli kvickare i passagen och vi behöver slipa på piaffen. Men hon ligger nu stadigt på 77 procent och det är en hög lägsta nivå.
  

Kyra Kyrklund hjälper Patrik Kittel på framridningen.
  
– Jag tycker att de var lite stingsliga med poängen, säger Kyra Kyrklund, som menar att det finns saker som Patrik får igenom på framridningen men som inte går igenom inne på banan. Små detaljer som ekipaget behöver slipa på.
  


  
Missar för Minna och Santana

Minna Telde och Santana hade inte en bra dag på jobbet. De inledde fint, men en bit in i programmet kom en grov miss och sedan kom de inte tillbaka.
– Hon fick flera missar på rad och då tappade hon rytmen, säger Bo Jenå.

Nationstävlingen fortsätter med Grand Prix Special på lördag och kür på söndag.

Resultat 


Läst 16101 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 61777 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58125 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58545 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Annikas senaste