FHS-Kollen - Tornesch har vilat sig i form

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
09

Tornesch har vilat sig i form


Malin Baryard hoppas kunna kvala till GP-klassen.

I dag, torsdag, drar det internationella tävlandet igång i Falsterbo. Vi haffade de båda hoppryttare som inte var uttagna från början – utan som har kvalat in under den gångna helgen – för att höra mer om deras planer. Alltså Malin Baryard Johnsson och Emma Kåbring.

  
Text & foto: Anki Yngve
 
Malin Baryard Johnsson var för ovanlighetens skull inte uttagen till Falsterbo utan fick kvala, vilket hon och H&M Tornesch fixade galant.
– Man kan aldrig vara säker på hans form när han har haft ett sådant här uppehåll för avelsarbete. Tornesch har känts väldigt fin hemma, men det behöver inte betyda att det går lika bra på tävling. Sedan märkte jag redan under kvalet när han kom in på banan att han var taggad och hoppade super, berättar hon.
Malin var dessutom ganska säker på att om Tornesch hade visat sig vara i form, då hade hon fått rida i Falsterbo även om hon inte hade varit bland de två bästa i kvalet.
– Sylve Söderstrand hade nog tagit ut oss ändå. 
Under maj och juni har Tornesch varit i Frankrike och betäckt, han kom hem för ungefär två veckor sedan.
Har du med dig någon mer häst för de internationella klasserna?
– Ja, jag rider en nioåring också, H&M Cassius Clay. Planen är att han ska gå 1,45-klasserna och att jag ska satsa mot GP:n med Tornesch. Men skulle det visa sig att ”Tore” inte är stark nog efter uppehållet kanske jag växlar mellan dem i de större klasserna.
Har du inte med dig Crimson, som Amanda Ericsson vann SM med och som du sedan tog över?
– Han är såld! Jag hade honom hos mig för försäljning, så det var planen hela tiden, att jag skulle ta med honom ut på lite internationella tävlingar och visa upp honom. Men nu kommer han faktiskt att stanna i Sverige, det är Stella Röhlcke som har köpt honom (som vann junior-SM, reds anm). Det kommer att bli jättebra tror jag.
Har du några tankar på EM senare i sommar?
– Inga över huvud taget just nu. Mitt fokus är att få tillbaka Tornesch i bra tävlingsform, så får vi se vad som händer sedan.
  


Ödmjuk men taggad Emma
Emma Kåbring från Västerås kom in på reservplats till det femstjärniga kvalet i Falsterbo i helgen, men var bäst av alla där och knep en biljett till fortsatt internationellt tävlande under veckan.
– Det känns som en fantastisk möjlighet att få rida här, lite som en dröm. Jag känner mig väldigt ödmjuk i det här sällskapet, säger hon.
Emma menar att hon och hästen uppenbarligen har prickat formen perfekt hit till Falsterbo. Hennes High Felipe har dessutom varit inne och känt på gräsbanan redan, vilket kan vara en liten fördel.
Vad är det största du har gjort hittills, innan det här?
– Jag vann NM för U25-ryttare förra året, det var nog det största…
Och hur resonerar du inför dina Falsterbo-starter?
– Planen är att köra mitt eget race, man är ju alltid ensam inne på banan oavsett vilken tävling det är. Det gäller nog att inte bli för tagen av stunden, utan att försöka rida som vanligt.
  


Läst 9934 ggr


Fler inlägg

DEC
08

Amatörtouren fortsätter - men Hippson Riders Cup avslutas


Höstsäsongen av Hippson Riders Cup 2011 blir den sista för cupen i sin nuvarande form. Amatörtouren, som har varit en del av Hippson Riders Cup, kommer hädanefter att arrangeras helt av Falsterbo Horse Show. Information om hur du går tillväga för att anmäla dig till The Tour of Amateurs 2012 kommer att dyka upp på Falsterbo Horse Shows sajt under januari.
 
Hippson Riders Cup startades 2008 eftersom vi ville skapa något nytt, en morot, för den stora bredden av ryttare. Något för alla er som sliter under sena kvällar och tidiga mornar för att kunna tävla helg efter helg. Vi ville inspirera alla eldsjälar där ute att ta sin ridning ett snäpp längre.
 
Nu, efter fyra år, tycker vi faktiskt att cupen har uppnått sitt syfte. Vi har fått otroligt mycket uppskattning för den - från såväl deltagare som tävlingsarrangörer. Cupen har engagerat många och vi vet att det är väldigt många ryttare på tävlingsplatser runt om i Sverige som har pratat om vår cup och som har varit taggade att jaga poäng.
  
Trots framgången har vi beslutat att inte driva Hippson Riders Cup vidare, åtminstone inte under 2012. Det finns många anledningar till detta. Först och främst handlar det om att Hippson i första hand producerar redaktionella produkter. Vårt huvudfokus är (och ska vara) att bevaka ridsporten, att inspirerar och förmedla kunskap som gör varje läsare och besökare till en bättre ryttare. Att arrangera tävlingar hamnar alltså vid sidan av vårt huvudfokus. Det tar helt enkelt tid och resurser från oss - som nu i stället kan användas till att göra vår redaktionella bevakning ännu bättre. 
 
Samtidigt ser vi att det tomrum som Hippson Riders Cup fyllde när den startade inte alls är lika tomt längre. På bara några få år har det dykt upp många satsningar och cuper för just breddryttarna. Det tycker vi är jättekul och vi hoppas att vi har varit en del i att få till dessa satsningar.
 
Vi vill med detta passa på att tacka alla deltagare, sponsorer, samarbetspartners och personal som har engagerat sig i Hippson Riders Cup genom åren. Ni är fantastiska! Och du som rider 1,20-hoppning - missa inte att kvala till Amatörtouren i Falsterbo nu under våren!
 
/Hippson-redaktionen


Läst 77092 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
25

Sista veckan!


Den 30/11 är sista tävlingsdagen för höstsäsongen av Hippson Riders Cup. Tävlingsresultat efter det datument kommer inte att tas med i rankingen. Du har dock fram till söndag den 4/12 på dig att registrera ditt tävlingsresultat. Måndagen den 5/12 påbörjar vi kontrollräkningen och under den veckan som följer kommer vi att presentera vinnarna. 

Så lycka till och se till att registrera dina resultat

Fullständiga tävlingsregler
Priser


Hippson Riders Cup genomförs i samarbete med:


Läst 77681 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
04

Vinnarna i Hööks-tävlingenDe som registrerade ett tävlingsresultat i Hippson Riders Cup förra helgen var med i utlottningen av fina priser från Hööks. Nu har vi dragit de tre vinnarna.

  1. Julia Rosén vinner en vinterjacka (Unisette CRW) som förstapris
  2. Caroline Olsson vinner ett träns
  3. Ellinor Manhed får ett schabrak på posten inom kort.
Stort grattis från oss!

Läst 50452 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ankis senaste