FHS16-kollen - Arbetsseger för Malin Nilsson i sexårsfinalen

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
07
2016

Arbetsseger för Malin Nilsson i sexårsfinalen

Malin Nilsson är beridare hos Patrik Kittel och hos Patrik finns valacken Foreign Affair, som Malin vann sexårsfinalen med här i Falsterbo.
– Malin är fantastisk. Hon jobbar hårt för sina framgångar och det är bara att buga, sa chefen i väntan på prisutdelningen.
  

Text och foto: Annika Grundberg
  
Malin inte bara vann, på hästen Forlan knep hon även tredjeplatsen. Mellan dem klämde Jan Brink in sig in med hingsten RayMore 1284.
Malin har jobbat hos Patrik i sex år.
– Det var en dröm för mig att åka till Tyskland och lära mig rida. Min tränare kände Patrik och han hade en ledig plats, så jag åkte, berättar hon.
  

Hoppas på unghäst-VM
Foreign Affair har funnits i stallet i Tyskland sedan februari och ägs av Jan Grewe, som tidigare även har ägt Scandic. Malin hoppas på fler framgångar för dem tillsammans.
– Så länge han är kvar i stallet får jag rida honom. Vi har kvalat till unghäst-VM, men det får ju bli för Holland, och de har många fina unghästar så vi får se. Annars väntar andra tävlingar för oss, säger en lycklig Malin innan det är dags att bege sig in på prisutdelning till publikens jubel.

Resultat


Läst 9606 ggr
(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler inlägg

NOV
27
2011

Caroline af Ugglas – stilryttaren  
Globen-tävlingens sista klass, Stjärnornas hoppning, blev som vanligt en rysare. Men samtliga kändisamatörer satt faktiskt kvar, även om det blev en och annan felridning och tappad stigbygel. Vann tidshoppningen denna gång gjorde rocktjejen Mia Coldheart, före Jenny "Velvet" Pettersson och Sara Sommerfeld.
- Jag har inte ridit på 15 år och är så glad för att ha fått möjlighet att börja igen. Galoppombyten har jag till exempel aldrig gjort förut, så jag läste på nätet hur man gör, berättar Mia.
 

Mia Coldheart sjunger i rockbandet Crucified Barbara.
 
Den stora överraskningen var dock att Caroline af Ugglas vann stilpriset. Förra gången hon var med i Stjärnornas hoppning utmärkte hon sig inte riktigt för att rida elegant - men herrej-vlar vilken uppryckning!
- Åh vad jag ÄLSKAR min häst. Han bara hänger på allt jag hittar på, säger en mycket nöjd Caroline.
 

Artisten Caroline af Ugglas vann stilpriset.
 

Kampsportaren Musse Hasselvall stal som vanligt showen. Denna gång genom att rida hela omhoppningen utan sadel. 
 

Skådisen Ola Rapace var gästspeaker och tråkade Musse genom hela tävlingen. Men efteråt fick kompisen en puss.
 

Skådespelaren Sara Sommerfeld har bara ridit i ett halvår och blev något av en publikfavorit. Trots att hon tappade stigbygeln efter första hindret hoppade hon hela banan felfritt, med ett leende på läpparna. Dessutom red hon en väldigt söt häst.
- Jag är läkardotter så jag fick aldrig rida som barn. Det här är min tonårsrevolt, säger hon.
 

Artisten Erik Segerstedt hoppade fel hinder och blev utesluten.
 

Som straff fick han bära clownnäsa på presskonferensen.
 
En fullständig resultatlista hittar du här.


Läst 82698 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Bo Jenå är strålande glad


SVT intervjuade dressyrens förbundskapten Bo Jenå efter söndagens sensationella dubbelseger i världscupsküren.
- Det här ger verkligen hopp för framtiden inför London, säger Bo.


Läst 78379 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27
2011

Grattis Sissela!Talangfulla Sissela Smith Coral Springs red den enda dubbelnollan i Prins Carl Philips Pris - och vann därmed den prestigefyllda ponnyklassen i Globen. Stort grattis till Sissela! (Och ett extra grattis till den stolte hästägaren Per Bentele.)
Fullständig resultatlista

 


Läst 37430 ggr Kommentarer Kommentera