FHS16-kollen - Arbetsseger för Malin Nilsson i sexårsfinalen

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
07
2016

Arbetsseger för Malin Nilsson i sexårsfinalen

Malin Nilsson är beridare hos Patrik Kittel och hos Patrik finns valacken Foreign Affair, som Malin vann sexårsfinalen med här i Falsterbo.
– Malin är fantastisk. Hon jobbar hårt för sina framgångar och det är bara att buga, sa chefen i väntan på prisutdelningen.
  

Text och foto: Annika Grundberg
  
Malin inte bara vann, på hästen Forlan knep hon även tredjeplatsen. Mellan dem klämde Jan Brink in sig in med hingsten RayMore 1284.
Malin har jobbat hos Patrik i sex år.
– Det var en dröm för mig att åka till Tyskland och lära mig rida. Min tränare kände Patrik och han hade en ledig plats, så jag åkte, berättar hon.
  

Hoppas på unghäst-VM
Foreign Affair har funnits i stallet i Tyskland sedan februari och ägs av Jan Grewe, som tidigare även har ägt Scandic. Malin hoppas på fler framgångar för dem tillsammans.
– Så länge han är kvar i stallet får jag rida honom. Vi har kvalat till unghäst-VM, men det får ju bli för Holland, och de har många fina unghästar så vi får se. Annars väntar andra tävlingar för oss, säger en lycklig Malin innan det är dags att bege sig in på prisutdelning till publikens jubel.

Resultat


Läst 9436 ggr


Fler inlägg

DEC
02
2012

Webb-TV: Tinnes rekordkür
Tinne Vilhelmson Siflvén och Don Auriello slog svenskt rekord när de vann världscupküren under Stockholm International Horse Show. Hela 84,7 procent blev det - och givetvis en klar vinst. Se hela rekordküren från SVT Play. 


Läst 76616 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Sista bilen till Peder


 

Det blev svenskarnas kamp även i Agria Nordic Tour. Till slut var Peder Fredricson ensam om att vara felfri i båda omgångarna - och därmed tog han hem den sista bilen. 


- Jag är väldigt nöjd med min häst. Jag kunde hålla min plan och rida som jag tänkt hela vägen, säger Peder Fredricson om H&M Sibon.

Det var irländska Jessica Kürten, holländaren Jur Vrieling, britten Scott Brash samt Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som kvalat till finalen i Agria Nordic Tour, där högsta vinsten var en bil.

Klassen gick över 1,45-hinder i två omgångar, där den första omgången bestämde startordningen i den andra.
- Alla ryttare var felfria i första rundan så det var inte särskilt svårt byggt. När det står en bil på spel är alla väldigt sugna på att ta hem den, så då är det vinna eller försvinna som gäller, säger Peder.


Planen höll hela vägen

Han gick ut näst sist i den andra rundan och hann därför titta på några av de andra ekipagen innan han gick in för start.
- Då kunde jag också lägga upp en plan som höll hela vägen, säger han.
Henrik von Eckermann red Gut Neuenhofs Bacarole, hästen som han tog hem en bil på i gårdagens tidshoppning. Dessvärre fick han ett nedslag i andra rundan, vilket landade bilnyckeln i händerna på Peder.
- Kul. Det har varit en fantastisk helg med sportsligt bra resultat för svenskarna mot en stark internationell konkurrens, säger Peder.

Närmast väntar tävlingar på Olympia i London för honom. Och bilen får han, förhoppningsvis, behålla.

 

Se fullständigt resultat här.

 

Peder var tvåa i Stockholm Grand Prix tidigare på söndagen, nu fick han äntligen sin blågula rosett – och en bil!
   

"Jag är nöjd med min häst, jag kunde hålla min plan och det höll hela vägen", säger Peder om H&M Sibon.


Läst 77025 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Ebba och Emerald Victor snabbast


 

Ebba Larsson på D-ponnyn Emerald Victor vann Prins Carl Philips Pris 2012. Hon var snabbast över mållinjen när finalen avgjordes på söndagskvällen.
Som vanligt bjöd klassen på en hel del hisnande vägval när de åtta inkvalade ekipagen gjorde upp.

 

Här hittar du fullständigt resultat.

 


Läst 27198 ggr Kommentarer Kommentera