FHS16-kollen - Fälttävlanslaget gjorde upp i ren dressyrbatalj

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
05
2016

Fälttävlanslaget gjorde upp i ren dressyrbatalj


 
Förbundskapten Staffan Lidbeck har dragit med sig sina sex möjliga OS-ryttare till Falsterbo. Dressyr, hoppning och fysträning står på schemat – måndag kväll var dressyren först ut. Men hur skötte sig teamet innanför de vita staketen?
  
Text & foto: Anki Yngve
  
Inom kort tar förbundskapten Staffan Lidbeck ut fälttävlanslaget inför OS i Rio de Janeiro. Veckans "träningsläger" är, tillsammans med tävlingarna i Aachen nästa vecka, ryttarnas sista chans att visa framfötterna.
Fem av sex  kommer att få åka till Rio, varav en som reserv (fyra rider i laget). En av ryttarna får alltså stanna hemma – så trots många leenden och skön stämning hängde allvaret i luften denna tidiga måndagskväll.
  

Ludwig Svennerstål har med sig relativt orutinerade Franzipan till Falsterbo. Han har tre hästar som kan gå OS, "Luddes" eget förstahandsval är egentligen Aspe – men Staffan Lidbeck bestämmer så det kan lika gärna bli rutinerade King Bob. Tillsammans slog de ju självaste Michael Jung när de vann i Polen häromveckan. 
  

Franzipan har än så länge lite svårt med bytena. Men det är verkligen en kvalitetshäst för framtiden. För dagen blev det 63,086 procent för ekipaget i OS-programmet.
  

Ludwig bjuder på sig själv, det gillar vi!
  

Frida Anderséns Herta är verkligen tillbaka i toppform efter skadan. Domarna belönade ritten med 66,420 procent vilket räckte till fjärdeplatsen.
  

Linda Algotsson på Fairnando red fel väg och fick ett par missar, det var inte hennes dag. Men den rutinerade och skickliga OS-ryttaren...
  

... visade verkligen att fälttävlan är hennes gren. Kolla klockan hon red med, vad tror ni att mellantiden i dressyrprogrammet var?
  

Sara Algotsson Ostholt red lika prydligt som alltid på "Facebook-hästen" Reality. Dock var stoet lite väl...
  

... inne på det här med byten i dag. Hon inledde nämligen hela programmet med en bytesserie i uppridningen inför halten. Trots detta blev det fina 68,025 procent och en andraplats.
  

Niklas Lindbäck red Focus Filiocus som han är väldigt glad i.
  

För endast något år sedan gick hästen "bara" enstjärnigt, nu är han alltså uppe på mästerskapsnivå. Dagens ritt belönades med 67,901 procent – och en tredjeplats. 
  

Sist ut var Anna Nilsson på maffiga och rörliga Luron. 
  

Så här glad blev hon för dagens bästa resultat – 68,210 procent!
  

Frida och Linda taktiksnackar.
  

Niklas var på riktigt gott humör.
  

Linda Heed (höger) ska vara Viasats expertkommentator på OS. Därför håller hon på att sätta sig in i fälttävlan och dressyr, hoppningen kan hon ju redan utan och innan.
  

Hela gänget samlat efter dressyrdrabbningen.
– Den här arenan är väldigt lik den i Rio. Så det här var riktigt bra träning, säger förbundskapten Staffan Lidbeck.
  
Fullständigt resultat, ”Uppvärmning Rio de Janeiro”


Läst 19119 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36635 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 36959 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!



Läst 38634 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.