FHS16-kollen - Malin om snubblingen: ”Klart man blir orolig”

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
08
2016

Malin om snubblingen: ”Klart man blir orolig”


Peder Fredricson och H&M All In visade OS-form.
  
Sverige slutade tvåa i Nations Cup efter segrande Schweiz. Självklart uttryckte alla glädje efter andraplatsen, men ett litet orosmoln fanns ändå med. Hur gick det för Malin Baryards Cue Channa som snubblade mellan två hinder?
  
Text och foto: Ida Röök
  
Malin Baryard Johnsson var på väg mot en stensäker nolla i den andra omgången av nationshoppningen när Cue Channa plötsligt, med två hinder kvar att hoppa, snubblar och går ner på knä.
– Jag hann tänka mycket när jag nästan smakade på marken där nere. Men sedan var det bara framåt som gällde. Hon har ett extremt stort hjärta och rivningen på sista hindret kan man knappast lasta henne för.
  
Vill inte tänka tillbaka
I minnet har vi nationshoppningen 2012, där Malin var en av de tilltänkta ryttarna inför OS i London. Tornesch hoppade dock inte riktigt som han skulle, och snabbt upptäckte man att hingsten hade en senskada – därmed var OS-planerna borta för Malin.
Nu har hon och Cue Channa gått från klarhet till klarhet, de känns som ett givet ekipage till OS i Rio. Om det nu inte hade varit för den här snubblingen, ska hon ännu en gång drabbas av en skadad häst precis när laget ska tas ut? Ryttaren vill inte alls tänka på det som hände med Tornesch.
– Det håller vi där bak, säger hon och skjutsar undan med händerna.
– Jonas Tornell (landslagets veterinär reds. anm.) har kollat henne, hon har isats om benen, hon har travat på olika underlag. Just nu syns det ingenting. Hon är 100 procent okej.
Malin hann aldrig fundera över om hon skulle avbryta ritten.
– Hästen ville bara framåt. Det hade varit en sak om hon hade hoppat dåligt på hindren innan, men nu var det inte så. Vi skulle ta oss i mål, det var ju två hinder kvar av banan, konstaterar Malin.
  
Var banan för enkel?
Rolf-Göran Bengtsson på Unita Ask och Peder Fredricson på H&M All in var felfria i båda omgångarna, medan Henrik von Eckermann och Yajamila fick ett ynka nedslag i den andra. Det blev en diskussion kring huruvida banan var för enkel efter den första omgången, då inte mindre än 16 ekipage var felfria. Banbyggaren Guilherme Jorge genomförde därför en del förändringar inför den andra omgången, några av hindren breddades och något höjdes.
– Jag tror att banbyggaren blev lite förvånad över hur bra hästarna hoppade. Det är ju också ett väldigt bra underlag här vilket får vissa av hästarna att hoppa fem-tio centimeter högre, säger Sylve Söderstrand, olympisk headcoach.
Rolf-Göran Bengtsson var så klart nöjd med dubbelt felfria Unita.
– Hon kämpade på bra. Hon har kanske inte alltid den där galoppen som krävs, men hon gör jobbet i alla fall, säger han.
Nu väntar ett sista möte med de tilltänkta OS-ryttarna, hästarna ska ses över – igen – och planeringen för tiden fram till spelen ska sättas.
– I morgon (läs lördag) kommer vi att offentliggöra vilka ryttare som rider i laget, och vem som blir reserv. Vi ska ha ett möte här nu efter detta och sätta det sista, säger Sylve Söderstrand.

Resultat för Nations Cup
Läs vår direktrapport från klassen"Allan" hoppade riktigt fint, även i andra omgången.


Yes! Peder firade den felfria rundan med publiken.


Rolf-Göran fick hjälpa Unita runt den andra omgången.


Hon kämpar med sin ryttare och visar att hon har krafter kvar.


Henrik på väg in med Yajamila inför andra rundan.


Stoet seglade över trippelbarren på slutet av banan.


H&M Cue Channa har på kort tid blivit samspelt med Malin.


Det såg riktigt stabilt och fint ut tills hon fastnade och snubblade.Malin tittar oroligt på frambenen efter målgång. 


Vi alla minns incidenten med Tornesch 2012 i Falsterbo, strax innan OS.


Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt.


Jannika Sprunger och Bonne Chance trivs i Sverige – seger både i GP:n förra året och nu i Nations Cup.


Doda de Miranda red i Brasiliens lag tillsammans med svenskanknutna...


...Marlon Modolo Zanotelli (gift med Angelica Augustsson), som tyvärr inte hade sin bästa dag på jobbet.


Läst 56367 ggr

Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 42438 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 50260 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 74524 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från FHS16

  Fler FHS16-nyheter


  taggar  Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

  Kundtjänst: info@hippson.se

  Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

  Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.