FHS16-kollen - Stephanie red sju felfria rundor på sju unghästar

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
05
2016

Stephanie red sju felfria rundor på sju unghästar


Balouca (valack e. Baloubet de Rouet – Parco), är vidare till final i femårsklassen.
  
Stephanie Holmén är som bekant beridare hos Lisen och Peder Fredricson på Grevlunda. Hon rider inte mindre än sju unghästar i Falsterbo – första dagen var hon felfri med samtliga. Med fem av dem rider Stephanie final senare i veckan.
  
Text: Ida Röök
Foto: Anki Yngve
  
Grattis, Stephanie, snyggt ridet! Men hur lyckas du så bra när det gäller?
– För det första har jag väldigt fina hästar. Sedan har jag ett system som jag håller mig till som funkar för både mig och hästarna. Det är klart att systemet anpassas utefter individen, men i stort är det detsamma med alla hästar.
  
Hur tänker du kring förberedelser och matchning?
– Det är ju väldigt viktigt att hästarna kommer hit och är väl förberedda för uppgiften. Tidigare år har man sett en del dåliga rundor där hästarna inte har varit färdiga. Men i år ser det över lag väldigt fint ut så här långt. Mina hästar har matchats noggrant inför detta och de är på topp när de är här.
– Sedan är det viktigt att välja rätt kvalplatser, man ska inte åka till de lugnaste tävlingarna och kvala unghästarna på det viset. Jag har kvalat ”mina” på större tävlingsplatser med mycket atmosfär. Det blir en check på om de klarar av det eller inte. Gör de inte det har de heller inte i Falsterbo att göra.

Hur olika är hästarna att rida, hur mycket måste du ställa om i ridningen mellan dem?
– Inte alls mycket faktiskt. Jag känner dem utan och innan och de är väl inarbetade i mitt system. Över lag rider jag alla efter samma plan. Visst kan det vara så att jag låter en storgalopperad häst gå på ett mindre på en distans och på en häst med mindre galopp lägger jag kanske in ett språng extra på samma linje. Men så mycket mer ändring än så handlar det inte om.
  
Blev du själv förvånad över att du lyckades rida felfritt på alla den första dagen?
– Jag vet att mina hästar är i bra form och jag vet att de har kapaciteten för att kunna gå in och nolla. Men så gäller det att ha marginalerna på sin sida, jag hade en bra dag helt enkelt.
  
Stephanie har ridit fyra av sex femåringar till final, efter att den andra semifinalen för den årskullen är klar. Även sexåringen är med till finalen.


Läst 37479 ggr


Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 31266 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 31772 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 33305 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från FHS16

    Fler FHS16-nyheter
    Idas senaste