Gästspelet - Hej igen från Stockholm!

Ja hallå, det var jag igen. Förlåt för dålig uppdatering, jag får inte bloggandet att fungera från telefonen och datorn har legat i lastbilen hela dagen. 

Hur som helst, igår kom vi fram till ett väldigt varmt, torrt och dammigt Stockholm. Hästarna fick några timmars vila/grävande i boxarna och ett ordentligt bad efter det. Ni kan ju föreställa er hur den vit häst ser ut när den grävt i svart damm efter 2 strån gräs den tror sig ha sett :') Sen var det iaf dags för vetcheck där de dansade igenom vilket alltid är en bra start på helgen. På kvällen sen var jag ute på middag med en av mina bästa barndomsvänner som bor i Stockholm. Det är verkligen härligt att träffa gamla vänner som man inte umgåtts aktivt med på 10-12 år och det känns som att man pratar varje dag. 

Idag fredag har det iaf varit lite action, Sam & Quinti har hoppat varsin 145 och är redo för större uppgifter under helgen. Den tillfälliga separationen av skrik & panik har gått över all förväntan och samtliga grannar har inte behövt uppsöka läkarvård pga hörselskador pga gallskrik från häst som tror den blivit lämnad ensam för all framtid när den ena lämnar boxen om så bara för att litet bad. Får snart börja klura på nya smeknamn om de ska vara såhär lugna o fina. 

Imorgon lördag så har vi en ganska lugn dag med bara Quinti som hoppar GP kvalen klockan 18, så jag borde ha tid att blogga under dagen om jag kan få det att funka på telefonen. Det är ändå 2023 tänker jag. 

Nu ska jag sova! Godnatt :) 


Läst 18640 ggrFler inlägg

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Halloj igen! 

Nu är jag tillbaka för ett litet gästspel, de allra mest inbitna läsarna av Hippsons bloggar kanske minns mig men jag antar att jag får presentera mig igen. Jag heter Madde och sist jag skrev här jobbade jag för Douglas Lindelöw. Jag slutade där för lite mer än två år sedan och har sedan dess bott i Belgien där jag jobbat två år med en elev åt Marlon & Angelica Augustsson Zanotelli och de senaste tre månaderna har jag jobbat med Wilma Hellström. Så tillbaka i det svenska laget så har jag nu fått frågan om att gästblogga här på Hippson under LGCT tävlingarna i Stockholm den här veckan. Jag har tidigare bloggat i både gästbloggen och hästskötarbloggen, som nu skrivs av min gode vän Lovisa Munter. En utmärkt värvning måste jag säga då Lollo både kan stava och formulera sig bättre än vad jag någonsin gjort. 

Jag ska inte ljuga, jag hade skrivit ett helt inlägg här och skulle bara lägga in bilder och efter mycket möda och stort besvär så lyckades jag, dock på bekostnad av precis allt jag skrivit :') :') Men ni vet ibland så kommer bara något omänskligt tålamod till en och jag bara började om igen. Ett tålamod som väldigt sällan kommer till mig när det har med teknikprylar att göra så heja mig. Nu ska jag bara komma ihåg att kopiera texten innan jag börjar rota efter bilder igen. 

Som utlandssvensk är man alltid exalterad över att åka hem o tävla och det är av en anledning och en anledning endast, mataffären! Bregott, pågenlimpa, falukorv, trocadero, lingonsylt, gräddost, marabou, kanelbullar, lösgodis, chips, dipp, kall bearnaisesås. Några av de saker man tar för givet när man bor här, jag minns när jag jobbade hos Douglas och åkte ut i europa varje vecka och fick köpa med kilovis med lösgodis, ostkrokar och kavli räkost till vänner som bodde utomlands. Var ett under att personalen på ICA hörby inte orosanmälde mig för osunt leverne om man nu kan göra sånt? 

Jag sitter nu i lastbilen påväg till Malmö där vi kommer stanna över dagen imorgon, för att sedan köra sista biten till Stockholm o vara framme (förhoppningsvis) innan trafiken på torsdag morgon. Med oss denna veckan är Quinti & Sam, aka Skrik & Panik när de reser tillsammans. De som sett tecknade Herkules vet vilka de är. Jag har en chaufför som hjälper mig köra, vilket är guld värt eftersom det  ska köras genom det infrastrukturella U-landet Tyskland och gör man det dagtid så är det mest en kö. Så vi kör natt. Ibland glömmer jag det och tänker "hur illa kan det va?" och chansar på att köra dagtid och det är alltid värre än jag anat? En annan anledning att köra natt är att det är som min kompis Julia sa "hett som i helvetetes bakugn" i Holland just nu så det är mycket trevligare för hästarna att resa nattid. 

Jag tror jag ska runda av här innan det är min tur att köra, och försöka lägga upp de där bilderna då. Och kopiera texten. Kommentera inlägget om det är något speciellt ni vill se från Stockholm eller har några frågor. Minns att jag alltid frågat det när jag bloggat här förr och fått 0 respond men det låter ödmjukt iaf. Annars kör jag väl på som vanligt, det kommer nog blir en rolig helg med nästan alla mina bästa vänner där. 

Kopierar texten nu. 

Vi hörs imorgon! 

Madde


Läst 20938 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Gästspelet »Här hittar du alla våra husbloggare

Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.