GHS-kollen 2013 - Torgersen Morgondagens vinnare – igen

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
25
2013

Torgersen Morgondagens vinnare – igen


Louise Torgersen, i mitten, vann juniorfinalen.

För andra året i rad tog Louise Torgersen från Fjärås på hästen Alisia hem Morgondagens vinnare, Gothenburg Horse Shows juniortävling.
- Det var planen att försöka ta det igen. Och det gick ju bra!, konstaterar hon.
  
I gårdagens kval hade Louise en rivning som hon beskriver som en ryttarmiss.
- Hästen var väldigt fin, rivningen tar jag på mig. Men det var kanske bra att jag rev, det gjorde mig mer skärpt i dag.
Elvaåriga hästen Alisia reds fram till åtta års ålder av Louises moster Rigmor Arvidsson Maggio. Morgondagens vinnare kommer nämligen från en riktig hästfamilj - hennes mamma Cecilia Torgersen hette tidigare Arvidsson i efternamn och har tävlat på hög nivå. Och tävlingsledaren i Göteborg, Tomas Torgersen, är Louises farbror.
- Min farfar var tävlingsledare innan honom så jag har varit här sedan jag var bebis. Att få rida här förra året, för första gången, var riktigt stort.
  
Storhoppande tvåa
Tvåa i klassen blev Karin Martinsen på Columba, en riktigt häftig häst efter Cagancho som hon säkert lär får en del bud på efter i dag.
- Vi vann kvalet i går och jag tycker att min häst hoppade lika bra i dag. Men hon hoppar större över hindren än vad Louises häst gör, därför gick det lite långsammare.
Trea blev Rebecca Hallberg Fisher på Urco d'Hoyo.
- Det här är förta gången jag rider i Scandinavium och mitt mål var att komma bland de fyra bästa. Så jag är väldigt nöjd!
  
Fullständig resultatlista hos Equipe
  

Louise Torgersen på Alisia.


Läst 5456 ggr

Fler inlägg

OKT
11
2010

Bildspel: Hejdå VM...


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Medaljer i alla landslag är ett av Svenska Ridsportförbundets mål. Och det är tur att det målet inte är tidssatt, för i detta VM bidde det ingenting.
Nu är ryttar-VM i Kentucky, där deltagare från 58 länder har gjort upp under 16 dagar, över. Den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher sammanfattar här den sista VM-veckan - i bilder.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 24403 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

Bildspel: Vilken vecka!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson sammanfattar ridsportfotografen Tomas Holcbecher den gångna VM-veckan - i bilder. Och snacka om att den har innehållit dramatik, både i dressyren och i fälttävlan.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 19743 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27
2010

Premiär-helgen i bilder


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson kommer här ett bildspel med "bakom kulisserna"-foton från VM:ets första helg - på Scandic, Totilas, Parzival och mycket annat. Fotona är tagna av den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/holcbecher.com


Läst 20821 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.