GHS-Kollen - Douglas Lindelöw snabbast i 1,45-klassen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01
2015

Douglas Lindelöw snabbast i 1,45-klassenDouglas Lindelöw fick allt att stämma när helgens sista speedklass reds på söndagsmorgonen. Tillsammans med Talina var han riktigt snabb, även om marginalen till tvåan Pius Schwizer inte var särskilt stor.

– Hon är helt fantastisk. Vilken helg jag har haft med henne, tvåa, fyra och nu en seger. Det är jätteroligt, säger Douglas till Hippson innan prisutdelningen.

Talina har – som Douglas tidigare belyst – förmågan att gå riktigt fort, svänga snabbt, men komma upp i bra höjd över hindren. Hon anses vara hans speed-häst, en titel hon ständigt lever upp till.
När världscupfinalen rids i Las Vegas får Talina dock stanna hemma, då ställs Casello i fokus.

Mamma och pappa, Agneta och Lennart Lindelöw, lyser nere i stallgången. Talina är en av familjens favorithästar, men sambon Irma Karlssons trygga Starlight 7 fick gå in i hennes ställe och hämta priset. 

Även Malin Baryard Johnsson var nolla i klassen med Corporal VDL, men det syntes på farten att hon inte gick för någon speedseger. Malin var nästan tio sekunder långsammare än Douglas. Sju av 27 ekipage var felfria i klassen.Pius Schwizer lät Anisette de Lassus gå i full galopp, vi var många i arenan som trodde att han knep förstaplatsen när han gick i mål. Men nej då, hundradelarna var inte på hans sida denna morgon. Andraplatsen var värd 50 000 kronor, en tröst i alla fall.Marlon Modolo Zanotelli är precis som Douglas och Pius en snabb ryttare, i dag räckte det till en tredjeplats med Zerlin M.

 

Resultat

Text: Ida Röök/Annelie Lundkvist
Foto: Annelie Lundkvist 


Läst 7482 ggr


Fler inlägg

SEP
06
2014

Så funkar VM-finalen + Dagens program: Söndag 7/9
VM:s sista dag. Och vilken dag det har chans att bli. Rolf-Göran Bengtsson rider i den mycket speciella finalen, där alla fyra ryttarna rider varandras hästar. 

I finalen startar alla på noll. Det enda resultatet från kvalificeringsomgångarna har använts till är att sätta startordningen. Den som leder startar sist och fyran först. Rolf-Göran, som kvalade som trea, startar alltså som nummer två. I finalen börjar varje ryttare med att rida sin egen häst och rider sedan – i tur och ordning – de övriga ryttarnas hästar. 

Ryttarna har tre minuter på sig att att värma upp på varje häst. Detta gör de på en speciell framridningsbana inne på arenan. På framridningen finns det ett räcke och en oxer. Båda med en maxhöjd på 1,30 meter. Ryttaren får bara hoppa varje hinder en gång innan de ska in på banan. Själva tävlingsklassen har hinder på upp til 1,55 meter.

I händelse av lika resultat efter alla omgångar genomförs en omhoppning på tid. Ryttarna rider då sin egen häst.

I finalen har Rolf-Göran Bengtsson sällskap av USA:s Beezie Madden och Cortes 'C', fransmannen Patrice Delaveau och Orient Express, samt nederländernas Jeroen Dubbeldam och Zenith.

Dagen startar dock tidigt på morgonen med körningens sista moment. 

Kl. 08.00 - Körning
Startnr. 21 - Axel Olin
Startnr. 34 - Tomas Eriksson
Startnr. 36 - Fredrik Persson
Startlista 
Medaljutdelning cirka kl. 13.30 

Kl. 15.00 - Hoppning, Final Four Final
Fullständig startlista 
Se på SVT Play (Från kl. 14.45, även i SVT1.) 


Läst 23323 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
06
2014

Dagens VM-program: Lördag 6/9
Hoppningen går in i sitt slutskede. Lördagens två semifinal-rundor med det 30 bästa ska vaska fram fyra ekipage som får rida söndagens final. Rolf-Göran Bengtsson ligger på andra plats – och Alexander Zetterman på plats 32 kom med efter att flera andra ryttare strök sig.

Körningen går också vidare med maraton-momentet. Tre sträckor ska avverkas. De första två är drygt en mil, innan fyrspannen kommer in på sträckan som avslutas med åtta hinder. I körningen har vi tre svenskar att hålla tummarna för. Den sänds i betalkanalerna FEI TV och Horse1.

Är man på plats i Normandie kan man även välja att titta på uppvisninggrenen polo i stället för att följa hoppningen. Vi gissar att det inte är jättemånga svenskar som kommer att välja det alternativet...

Kl. 09.00 - Hoppning, hästbesiktning
Startlistorna släpps efter besiktningen 


Kl. 09.30 - Körning
Kl. 10:54 - Axel Olin
Kl. 12:45 - Tomas Eriksson
Kl. 13.41 - Fredrik Persson 
Startlista


Kl. 13.25 - Hoppning, individuellt kval
Startnr. 3 - Alexander Zetterman & Cafino
Startnr. 29 - Rolf-Göran Bengtsson & Casall Ask
Startlista
Se på SVT Play (Från kl. 13.15. Även i SVT1)


Kl. 14.00 - Polo, uppvisning


Läst 31583 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
05
2014

Dagens VM-program: Fredag 5/9
För de 30 ekipage som ska rida hoppningens semifinal på lördag är fredagen vilodag. Som säkert alla vet ligger Rolf-Göran Bengtsson på andra plats och är helt klart för lördagen. Alexander Zetterman ligger just nu på plats 32 och är med andra ord andra reserv. Vi håller så klart tummarna för fortsatt ridning även för VM-debutanten.

Fredagen bjuder i stället på körning och voltige. Båda med svensk representation. Grenarna sänds i betalkanalerna FEI TV och Horse1.se.

Kl. 09.30 - Körning

Startlista


Kl. 10.00 - Voltige


Kl. 13.45 - Körning
Kl. 14.24 - Tomas Eriksson
Startlista


Kl. 14.00 - Voltige
 


Kl. 19.30 - Voltige
Startnr. 7 - Sverige
Startlista 


Läst 31090 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senaste