GHS-Kollen - Imponerande GHS-debut för "Sparven"

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
27

Imponerande GHS-debut för "Sparven"Astrid Ohlin kunde inte vara stoltare över sin fina häst – och "sin" skicklige ryttare. Peder Fredricson lotsade runt H&M Flip's Little Sparrow felfritt i den sista klassen på torsdagen. Ekipget belönades med en tredjeplats.

 
Hinderhöjden låg på 1,50 och banbyggaren fick stundtals kritik nere bland ryttarna. Hade han byggt för snällt? Totalt gick 17 av 38 ekipage till omhoppning, dock valde Rolf-Göran Bengtsson att avstå omhoppningen. Casall Ask hoppade felfritt och tog emot publikens jubel inne på banan, en uppvärmning inför helgen som Rolf-Göran inte kan vara annat än nöjd med.

Riktigt fin placering
Peder Fredricson har målmedvetet men varsamt matchat "Sparven" för de större uppgifterna, och i dagens klass belönades ekipaget med en tredjeplats.
– Det är första gången hon går i Scandinavium och det är jättekul att vi fick börja så här fint. Omhoppningen passade oss jättebra, hon trivs med att få galoppera på, säger Peder efter prisutdelningen.
 

 

I morgon får "Sparven" uppdraget att hoppa kvalklassen till världscupen, en utmaning Peder har fullt förtroende för att hon klarar galant.
Vi springer på banbyggaren Peter Lundström och frågar vad han tycker om att det blev så många nollor i klassen?
– Vi börjar så här, det är en bra uppvärmningsklass för hästarna inför helgen. Om vi bygger för stort och svårt första dagen blir det inte en bra klass, säger han.

Viktigt med bra start
Maxtiden längdes efter de två första ryttarna, då var det enligt Peter en hederssak att "bjuda" på hundradelarna så att båda ryttarna – som fått ett tidsfel var – skulle få rida omhoppningen.
– Jag är nöjd med klassen, hästarna hoppade bra och ser ut att trivas med underlaget. Det är viktigast. Vi kommer att höja och vässa svårigheterna till helgen, det behöver ingen vara orolig för, avslutar han.
   


Denis häst har en härlig utstrålning, eller vad säger ni?
  
Vann klassen gjorde Denis Lynch med Abbervail van het Dingeshof, efter en imponerande omhoppning där han satsade allt mot sista hindret. Maikel van der Vleuten kom på andraplats med VDL Groep Arera C.
  

Maikel över oxern, som i omhoppningen skapade problem.

Resultat 

Text och foto: Annelie Lundkvist


Läst 5322 ggr


Fler inlägg

AUG
20

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 23190 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 30736 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 54892 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senaste