GHS-Kollen - Jessica: "Min häst är en gentleman som jag fått äran att dansa med"

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
28
2015

Jessica: "Min häst är en gentleman som jag fått äran att dansa med"

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Det blev tysk triumf även i världscupens kür, Jessica von Bredow-Werndl på Unee BB stal showen och vann på 81,650 procent.
– Jag och min häst har skapat ett speciellt band till varandra. Han är en ursnygg gentleman och jag är lyckligt lottad som får dansa med honom, säger hon.

Världscupens kürklass bjöd på ritter av varierande svårighetsgrad. Flera svenska ekipage gjorde sitt bästa inne på banan, en av dem som utmärkte sig extra mycket var Paulinda Friberg och hennes vackra Di Lapponia T. Med 76,925 procent slog hon åter personbästa.
– Jag är inne i ett bra flow nu helt enkelt. Lapponia har utvecklats ännu mer och blivit ännu starkare. Det är lätt att glömma att hon bara är riden sedan hon var sju år, hon är ju 14 nu.
Paulinda har ridit sin kür vid ett tillfälle tidigare.
– Det är fortfarande en del som ska ändras för att det ska sitta perfekt. Men jag gillar den väldigt mycket.

Vill rida i Las Vegas
Hon vill väldigt gärna rida världscupfinalen i Las Vegas, och med ett wildcard till den sista kvaltävlingen i Holland om två veckor kan den drömmen bli sann.
– Det är ju klart att jag vill till Vegas. Det är once in a lifetime!, konstaterar hon.
Kvällens stora vinnare, tyska Jessica von Bredow-Werndl, sken som en sol under prisutdelningen. Med ett leende från kind till kind gjorde hon också entré i pressrummet efter att ärevarvet var avklarat.
– Unee BB har jag haft i ungefär tre år nu. Han har så mycket kvaliteter och visst finns det mer att ta av. Men i dag kunde jag inte begära mer, han gjorde allt jag någonsin kan be om, säger den talangfulla ryttaren, som red till härlig musik med Martin Luther King-tema.
Till vardags driver hon dressyrstall i Tyskland tillsammans med sin bror. De har ett 30-tal hästar som rids, alltifrån unghästar till färdiga Grand Prix-talanger.
– Jag tror att hemligheten med Unee är att vi har väldigt roligt tillsammans. Jag varierar med att rida ut, rida barbacka, bara leka och umgås med honom. Det har gjort att vi har ett väldigt speciellt band till varandra som känns nästan unikt, säger hon.

Trivs i Göteborg
Jessica är klar för finalen i Las Vegas. Där siktar hon kanske inte på att vinna, med tanke på hur överlägsen en viss Charlotte Dujardin är.
– Jag kan bara fokusera på min egen prestation. Jag åker för att göra mitt bästa Grand Prix-program och min bästa kür, så får vi se hur långt det räcker.
Jessica vann ju båda dressyrklasserna i Göteborg även förra året.
– Jag älskar att komma hit och min häst verkar göra det med. Vi trivs här båda två.
Tvåa i klassen blev dressyrgiganten Isabell Werth på El Santo, som fick 79,900 procent.
– Jag satte verkligen en massa tryck i honom i dag och jag känner mig mycket nöjd med känslan vi fick tillsammans.
Edward Gal slutade på tredjeplats med 78,100 procent, efter att ha visat upp en Glock´s Voice med lite egna åsikter.
– Han var inte helt fokuserad i dag. Han kickade lite i någon övergång och tittade mycket på allt runt omkring. Men över lag är jag nöjd, säger han. 

Text: Ida Röök/Annelie Lundkvist
Foto: Ida Röök 

Missa inte bildspelet i toppen av sidan, där flera av de svenska ryttarna kommenterar sina ritter!

Resultat 


Läst 10905 ggr


Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 25143 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 32722 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 56885 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste