GHS-Kollen - Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01

Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Han lovar att komma till Gothenburg Horse Show så länge hans tävlingskarriär pågår, det är nämligen en inbokad helg varje år – för fansens skull.

När de svenska ekipagen rider in på arenan jublar publiken, du behöver alltså inte se ryttaren för att förstå att det är en svensk. När en tysk man vid namn Ludger Beerbaum rider in på banan behöver du inte heller se, bara lyssna – efter de stampande fötterna.

Ger bort plakett och rosett
Även om Ludger faktiskt är på jobbet, och inom några få sekunder får startsignal inne på banan, travar han ner till sin hejarklack på andra sidan arenan. Han har fullt fokus på sin häst och den kommande utmaningen, men det ser nästan ut som att han på ren rutin rider förbi det stora lakanet med texten ”Ludger – the one and only”.
När prisutdelningen ägt rum galopperar pristagarna ärevarvet – och så även Ludger. Men först gör han ett snabbt stopp vid sina fans. De får både plakett och prisrosett från sin tyska stjärna.

Han är bäst i världen
Vi frågar tjejerna hur det kommer sig att just Ludger är deras favorit?
Det är för dem ingen tvekan om att Ludger är bäst i världen, de svenska stjärnorna får stå åt sidan. Hemma på Tjörns Ridklubb finns nämligen en hel vägg med hans prisrosetter och plaketter.
De unga tjejerna på plats i arenan är inte första generationen fans, deras mammor har tidigare stått och viftat med banderollen under många år i Scandinavium. Tjejerna själva påpekar att lakanet måste förnyas, detta har hängt med till Gothenburg Horse Show varje år sedan 2000, och har flera autografer och hälsningar från Ludger.
Innan fredagens klass kommer Ludger promenerande med blommor och choklad - under bangången fick han nämligen presenter från tjejerna. När han senare kommer ridande mot banan är inte blommorna långt borta. Hans fru har med dem i väskan – för de ska med hem till Tyskland.
– De är fantastiska, jag tror vi är inne på tredje generationen i gruppen, säger Ludger med ett leende.
Hur är det att ha dem på läktaren när du rider?
– Det är riktigt motiverande, jag uppskattar dem jättemycket. Så länge jag rider kommer jag att komma till Göteborg för att visa min uppskattning.
Det är inte bara under tävlingarna i Göteborg som hans fans är aktiva, i gruppen "Ludger the one and only" på Facebook lägger de upp bilder från förr, och höjdpunkter från hans internationella starter.

Text: Annelie Lundkvist
Foto: Ida Röök och Privat 


Läst 11842 ggr


Fler inlägg

APR
28

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 13408 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 13087 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 13119 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senaste