GHS-Kollen - Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01
2015

Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Han lovar att komma till Gothenburg Horse Show så länge hans tävlingskarriär pågår, det är nämligen en inbokad helg varje år – för fansens skull.

När de svenska ekipagen rider in på arenan jublar publiken, du behöver alltså inte se ryttaren för att förstå att det är en svensk. När en tysk man vid namn Ludger Beerbaum rider in på banan behöver du inte heller se, bara lyssna – efter de stampande fötterna.

Ger bort plakett och rosett
Även om Ludger faktiskt är på jobbet, och inom några få sekunder får startsignal inne på banan, travar han ner till sin hejarklack på andra sidan arenan. Han har fullt fokus på sin häst och den kommande utmaningen, men det ser nästan ut som att han på ren rutin rider förbi det stora lakanet med texten ”Ludger – the one and only”.
När prisutdelningen ägt rum galopperar pristagarna ärevarvet – och så även Ludger. Men först gör han ett snabbt stopp vid sina fans. De får både plakett och prisrosett från sin tyska stjärna.

Han är bäst i världen
Vi frågar tjejerna hur det kommer sig att just Ludger är deras favorit?
Det är för dem ingen tvekan om att Ludger är bäst i världen, de svenska stjärnorna får stå åt sidan. Hemma på Tjörns Ridklubb finns nämligen en hel vägg med hans prisrosetter och plaketter.
De unga tjejerna på plats i arenan är inte första generationen fans, deras mammor har tidigare stått och viftat med banderollen under många år i Scandinavium. Tjejerna själva påpekar att lakanet måste förnyas, detta har hängt med till Gothenburg Horse Show varje år sedan 2000, och har flera autografer och hälsningar från Ludger.
Innan fredagens klass kommer Ludger promenerande med blommor och choklad - under bangången fick han nämligen presenter från tjejerna. När han senare kommer ridande mot banan är inte blommorna långt borta. Hans fru har med dem i väskan – för de ska med hem till Tyskland.
– De är fantastiska, jag tror vi är inne på tredje generationen i gruppen, säger Ludger med ett leende.
Hur är det att ha dem på läktaren när du rider?
– Det är riktigt motiverande, jag uppskattar dem jättemycket. Så länge jag rider kommer jag att komma till Göteborg för att visa min uppskattning.
Det är inte bara under tävlingarna i Göteborg som hans fans är aktiva, i gruppen "Ludger the one and only" på Facebook lägger de upp bilder från förr, och höjdpunkter från hans internationella starter.

Text: Annelie Lundkvist
Foto: Ida Röök och Privat 


Läst 13928 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73636 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82479 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    





  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 86282 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.