GHS-Kollen - Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01

Ludger kommer alltid till Göteborg – för fansens skull

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Han lovar att komma till Gothenburg Horse Show så länge hans tävlingskarriär pågår, det är nämligen en inbokad helg varje år – för fansens skull.

När de svenska ekipagen rider in på arenan jublar publiken, du behöver alltså inte se ryttaren för att förstå att det är en svensk. När en tysk man vid namn Ludger Beerbaum rider in på banan behöver du inte heller se, bara lyssna – efter de stampande fötterna.

Ger bort plakett och rosett
Även om Ludger faktiskt är på jobbet, och inom några få sekunder får startsignal inne på banan, travar han ner till sin hejarklack på andra sidan arenan. Han har fullt fokus på sin häst och den kommande utmaningen, men det ser nästan ut som att han på ren rutin rider förbi det stora lakanet med texten ”Ludger – the one and only”.
När prisutdelningen ägt rum galopperar pristagarna ärevarvet – och så även Ludger. Men först gör han ett snabbt stopp vid sina fans. De får både plakett och prisrosett från sin tyska stjärna.

Han är bäst i världen
Vi frågar tjejerna hur det kommer sig att just Ludger är deras favorit?
Det är för dem ingen tvekan om att Ludger är bäst i världen, de svenska stjärnorna får stå åt sidan. Hemma på Tjörns Ridklubb finns nämligen en hel vägg med hans prisrosetter och plaketter.
De unga tjejerna på plats i arenan är inte första generationen fans, deras mammor har tidigare stått och viftat med banderollen under många år i Scandinavium. Tjejerna själva påpekar att lakanet måste förnyas, detta har hängt med till Gothenburg Horse Show varje år sedan 2000, och har flera autografer och hälsningar från Ludger.
Innan fredagens klass kommer Ludger promenerande med blommor och choklad - under bangången fick han nämligen presenter från tjejerna. När han senare kommer ridande mot banan är inte blommorna långt borta. Hans fru har med dem i väskan – för de ska med hem till Tyskland.
– De är fantastiska, jag tror vi är inne på tredje generationen i gruppen, säger Ludger med ett leende.
Hur är det att ha dem på läktaren när du rider?
– Det är riktigt motiverande, jag uppskattar dem jättemycket. Så länge jag rider kommer jag att komma till Göteborg för att visa min uppskattning.
Det är inte bara under tävlingarna i Göteborg som hans fans är aktiva, i gruppen "Ludger the one and only" på Facebook lägger de upp bilder från förr, och höjdpunkter från hans internationella starter.

Text: Annelie Lundkvist
Foto: Ida Röök och Privat 


Läst 11797 ggr


Fler inlägg

AUG
20

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 19956 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 27360 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 51609 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senasteGalleriet på Hippson Market