GHS-Kollen - Maikel van der Vleuten snabbast i 1,45-hoppningen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
26

Maikel van der Vleuten snabbast i 1,45-hoppningen


Segern gick till Holland och till en riktigt snabb ryttare.
  
Maikel van der Vleuten visade att han är en riktigt snabb ryttare, och att VDL Groep Eureka gillar när det går undan. Hon nästintill låg ner i kurvorna och rundade snabbt växterna inne på arenan för att hoppa nästa hinder – vilken härlig inställning!
  


Eureka tog svängarna med bra balans och letade efter nästa hinder.


Douglas Lindelöws trotjänare, Talina, har samma inställning och låg länge i ledning. Dock petades ekipaget ner till andra plats, med några få hundradelar. Douglas själv är inte besviken med andraplatsen – utan ser den som en perfekt start på helgen.Talina och Douglas känner varandra väl. 
  
– Det är riktigt roligt med en, ja vad ska jag säga, rivstart. Nu är vi igång och får finslipa lite till nästa klass, då kanske det räcker till seger, säger en glad Douglas till Hippson efter prisutdelningen.Sista hindret rev många – men inte Talina!
  
När Douglas och Talina red i mål jublade publiken kanske lite extra för vår populära världsryttare. Och visst är det svårt för svenskarna att inte bli berörda av den entusiastiska publiken.
– På måndag kommer man att sakna publiken, då ser man redan fram emot nästa år, konstaterar Douglas.
   


Zerlin och Marlon gick ut bland de första ekipagen i startlistan.
  
Marlon Manolo Zanotelli gick ut som ryttare nummer tre i dagens klass och höll ledningen nästan halva klassen. Hans Zerlin M ser inte ut att gå så fort, men tiden bevisade att han var en värdig utmanare till segern. Ekipaget slutade på en tredjeplats.

För amerikanska Reed Kessler blev det ett missförstånd med Charity 33 på hinder nummer sju, där hon föll. Vid första anblick såg det olyckligt ut, men Reed var snabbt uppe på fötterna för att försöka fånga sin häst som tappade tränset. Charity skyndade ner till sin hästskötare och väntade snällt på att ryttaren skulle komma med tränset.
   


Publiken drog efter andan när Reed föll.


Men hon var snabbt på benen igen och samlade ihop utrustningen.


Skönt med en trygg hästskötare att springa till i den stora arenan.

Resultat

  
Text och foto:
Annelie Lundkvist


Läst 7522 ggr


Fler inlägg

AUG
10

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 226273 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 225482 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 228065 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senaste