GHS-Kollen - Maikel van der Vleuten snabbast i 1,45-hoppningen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


FEB
26
2015

Maikel van der Vleuten snabbast i 1,45-hoppningen


Segern gick till Holland och till en riktigt snabb ryttare.
  
Maikel van der Vleuten visade att han är en riktigt snabb ryttare, och att VDL Groep Eureka gillar när det går undan. Hon nästintill låg ner i kurvorna och rundade snabbt växterna inne på arenan för att hoppa nästa hinder – vilken härlig inställning!
  


Eureka tog svängarna med bra balans och letade efter nästa hinder.


Douglas Lindelöws trotjänare, Talina, har samma inställning och låg länge i ledning. Dock petades ekipaget ner till andra plats, med några få hundradelar. Douglas själv är inte besviken med andraplatsen – utan ser den som en perfekt start på helgen.Talina och Douglas känner varandra väl. 
  
– Det är riktigt roligt med en, ja vad ska jag säga, rivstart. Nu är vi igång och får finslipa lite till nästa klass, då kanske det räcker till seger, säger en glad Douglas till Hippson efter prisutdelningen.Sista hindret rev många – men inte Talina!
  
När Douglas och Talina red i mål jublade publiken kanske lite extra för vår populära världsryttare. Och visst är det svårt för svenskarna att inte bli berörda av den entusiastiska publiken.
– På måndag kommer man att sakna publiken, då ser man redan fram emot nästa år, konstaterar Douglas.
   


Zerlin och Marlon gick ut bland de första ekipagen i startlistan.
  
Marlon Manolo Zanotelli gick ut som ryttare nummer tre i dagens klass och höll ledningen nästan halva klassen. Hans Zerlin M ser inte ut att gå så fort, men tiden bevisade att han var en värdig utmanare till segern. Ekipaget slutade på en tredjeplats.

För amerikanska Reed Kessler blev det ett missförstånd med Charity 33 på hinder nummer sju, där hon föll. Vid första anblick såg det olyckligt ut, men Reed var snabbt uppe på fötterna för att försöka fånga sin häst som tappade tränset. Charity skyndade ner till sin hästskötare och väntade snällt på att ryttaren skulle komma med tränset.
   


Publiken drog efter andan när Reed föll.


Men hon var snabbt på benen igen och samlade ihop utrustningen.


Skönt med en trygg hästskötare att springa till i den stora arenan.

Resultat

  
Text och foto:
Annelie Lundkvist


Läst 7653 ggr


Fler inlägg

JUL
15
2012

Lisen om OS-platsen: "Man blir faktiskt inte glad"Det är kluvna känslor som gäller för Lisen Bratt Fredricson. Hon är jätteledsen över att hennes vän och lagkamrat Malin Baryard Johnsson missar OS, då Tornesch har blivit skadad. Samtidigt innebär det att hon själv blir ordinarie ryttare i London.
- Min första reaktion var att det är väldigt tråkigt för det svenska laget, f-n! Sedan blev jag faktiskt inte glad över att få rida utan bara fokuserad. Man går in som i en tunnel, säger hon. 
Sylve Söderstrand menar att det betyder jättemycket att alla i laget känner varandra så väl, inte minst när det händer något tråkigt. 
- Ryttarna lyfter och stöttar varandra.
  
Om Sverige får ta ut en ny reserv till London är fortfarande oklart. Därför är det extra viktigt att ingen mer häst eller ryttare skadar sig, laget blir ju väldigt sårbart utan reserv.
- Så jag har sagt till dem att nu är det slut med fallskärmshoppning och liknande. Nä, skämt å sido, det kanske inte är så smart att rida de allra vildaste unghästarna veckorna innan OS, säger Sylve.
I veckan ska Lisen och Peder Fredricson ha fest för att de har bott tio år på Grevlundagården.
- Jag kommer dit bara för att kontrollera att Lisen inte går omkring i några skyhöga klackar, ler Sylve.
  
När paret Fredricson är i London får deras båda söner stanna hemma och se mamma rida på tv, tillsammans med far- och morföräldrar.
- Det går tyvärr inte att ha med dem, de får inte bo i OS-byn och säkerheten är väldigt stor i London, säger Sylve.
Lisen får inte ens ha maken Peder boende hos sig i OS-byn, trots att han är på plats som tränare. Han får i stället härbärgera i det boende som Svenska Ridsportförbundet tillhandahåller.
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 156642 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
15
2012

Söndag: Peder Fredricson trea i Falsterbo GP
Det blev en grymt spännande avslutning här i Falsterbo, Peder Fredricson på H&M Cash In var som enda svensk med till andra omgången. Han gick ut som trea från slutet, satte en snygg nolla och ledde klassen. Men tyvärr passerades han i prislistan av vinnaren Nicola Philippaerts på Carlos från Belgien och tvåan Brianne Goutal på Nice De Prissey från USA.
  
GP-segraren Nicola Philippaerts hann se första ryttaren i andra omgången och insåg att det skulle bli en snabb omhoppning:
- Jag gav allt och det lyckades!
Andraplacerade Brianne Goutal bor egentligen i USA, men har varit stationerad i Europa under sommaren.
- Jag var väldigt glad i omhoppningen över att jag har en så försiktig och "scopy" häst. Det behövdes!
Hon avslöjar också att hon har koppling till Sverige, hennes pojkvän kommer härifrån...
  
Peder Fredricson var jätteglad för sin tredjeplats.
- Det är en speciell häst jag har, allt är möjligt och allt är omöjligt med honom. Men vet aldrig hur det blir. Cash In har en otrolig kapacitet, men ridbarheten måste vi jobba lite mer på...
Valacken gillar helt enkelt inte när ryttaren bestämmer för mycket.
- Det är bara att hänga med. Andra hästar kan man ha en tanke om att forma på ett visst sätt, men det går inte med den här. Jag har haft honom i tre år och kan fortfarande inte få honom på tygeln...
  
Om ett par veckor åker Peder till OS i London. Men inte som ryttare utan som tränare till sin bror Jens. Och som make till Lisen förstås, som nu är klar för en ordinarie plats.
- Jag, Jens och Lisen har tränat ihop hemma hos oss under de senaste månaderna, det har varit jättekul. Tidigare har det aldrig gått bra för alla oss tre samtidigt, men det har det faktiskt gjort den här säsongen. Även om jag inte har varit tillräckligt bra för att få rida OS.
Mindre roligt tycker Peder att det är att hans team-kamrat Malin Baryard Johnsson missar London.
- Det är bara tråkigt, jag är verkligen ledsen för Malin. Man vet ju hur det känns, dels att missa en OS-plats men framför allt när hästarna blir skadade...

ResultatlistaDen 18-årige Grand Prix-vinnaren Nicola Philippaerts.


Amerikanskan Brianne Goutal kom på andra plats.


När Peder fyllde 40 i vintras önskade han sig en klocka, men han fick ingen. Så lyxuret han fick i pris är han väldigt nöjd med.


Peder fick se sig slagen av "ungdomarna".
  
Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren


Läst 158880 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
15
2012

Söndag: Bestört Malin Baryard missar OSTidigt under söndagseftermiddagen kallade förbundskapten Sylve Söderstrand till presskonferens. Och det var inget trevligt besked han hade att lämna, Malin Baryard Johnssons Tornesch har nämligen visat sig ha en senskada, och missar OS.
Med sig till presstältet hade Sylve en lapp från landslagsveterinär Jonas Tornell, där det stod att Torneschs senskada är treprocentig och sitter i vänster fram. Det är inget allvarligt för framtiden, men han kommer inte att bli frisk till London.
- Malin är förstås bestört, det är verkligen synd om henne. Det är ingen idé att ni söker henne i dag, hon kommer inte att vara tillgänglig...
   
In som ordinarie i laget går i stället Hippson-bloggaren Lisen Bratt Fredricson på Matrix. Om Sylve får anmäla en ny reserv är oklart, troligtvis går det inte eftersom reglerna säger att anmälan nu är helt stängd.
- Vi har fortfarande ett väldigt bra lag. Lisens häst har hoppat övertygande, även om den inte är lika rutinerad som Tornesch, säger Sylve.
   
Snacka om att det har varit dramatik för det svenska hopplaget den här helgen. Först vann de nationshoppningen, sedan visade det sig att Coupe de Coeur var ofräsch så att Henrik von Eckermann får ta Allerdings till OS. Och nu Torneschs skada...
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 156842 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarAnnelies senaste