GHS-Kollen - Tittarstorm – SVT bröt mitt i omhoppningen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01

Tittarstorm – SVT bröt mitt i omhoppningen


  

Uppdatering måndag klockan 10.52:
Vi på Hippson har ställt frågor till SVT Sports chef Per Yng, om gårdagens tittarstorm och varför ett UR-program visades i stället för Europafinalens omhoppning. Läs intervjun här:
SVT:s Per Yng: "Vi har fått många och starka reaktioner" 
 


Uppdatering söndag klockan 22.49:

Per Yng, chef och ansvarig utgivare på SVT Sport, har kommit med ett uttalande angående TV-sändningen från dagens världscuphoppning i Göteborg:
  
"Vi ber oförbehållsamt om ursäkt, men det var också ett antal osannolika omständigheter som ledde till att situationen blev att vi var tvungna att bryta hästsändningen. SVT har och kommer fortfarande ha höga ambitioner med hästbevakning. Vi är också det TV-bolag i Sverige som satsar absolut mest på att bevaka den sporten, det kommer vi att fortsätta att göra. Vi behöver lite tid att analysera hur det kunde gå så här."
 


Rolf-Göran Bengtsson kom tvåa i världscupens Europafinal i Göteborg. Men det kom lite i skymundan på grund av en nationell skandal, SVT visade nämligen inte klart klassen. 


Mitt i omhoppningen, innan Henrik von Eckermann ens hade ridit, kom beskedet att man bröt sändningen på grund av försening – med tio minuter kvar av klassen.          
  
Vi på Hippson är, liksom flera andra medier (inte minst SVT själva), överrösta av kommentarer från arga och besvikna tittare. Under kvällen startades till exempel Facebookgruppen Vi som protesterar mot hur SVT behandlar ridsporten, som i skrivande stund har 7500 ”gillare”.
Många av kommentarerna i gruppen handlar om att man aldrig hade gjort så här om det hade handlat om fotboll eller skidåkning.
  
Beskrivningen av Facebookgruppen lyder:
SVT bryter direktsändningen från Göteborg med ca 10 minuter kvar. RGB ligger tvåa och en svensk ryttare har inte ridit än. För ett inspelat UR-program.
  
Så här kommenterar SVT Sport nu på kvällen:
”Vi beklagar det abrupta slutet i TV-sändningen från världscuphoppningen. Otroligt olyckligt, men vi gjorde allt för att försöka hitta en lösning. Tävlingen var satt att vara klar klockan 17, men när den drog ut på tiden var alla SVT-kanaler upptagna med program som inte heller gick att flytta på. Även alla kanaler i SVT Play var vid 17.00 upptagna av andra sändningar vilket innebar att det tyvärr inte fanns någonstans att placera sändningen.
Mvh
SVT Sport"

Här kan du se omhoppningen och prisutdelning i sin helhet


Läst 44880 ggr


Fler inlägg

MAR
03

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 60606 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 69419 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 72858 ggr Kommentarer Kommentera


Ankis senaste