GHS16-kollen - Malin Carlbäck blev årets Malin Baryard-stipendiat

Gothenburg Horse Show 2016

Här samlar vi allt från Gothenburg Horse Show 2016. Det blir resultat, bildspel, intervjuer och mycket mycket mer.


MAR
28
2016

Malin Carlbäck blev årets Malin Baryard-stipendiat


Foto: Annelie Lundkvist
  
Malin Baryard-stipendiet presented by H&M är ett nytt stipendium – som i framtiden årligen ska delas ut till den hopptalang som under året har tagit stora utvecklingssprång, har visat prov på gott hästmannaskap, har haft rätt attityd gentemot sporten och ryttarkollegor, samt har potential att bli en bra förebild.
  
Vinnare av Malin Baryard-stipendiet 2016 är Malin Carlbäck som får 50 000 kronor, Malin som mentor i ett år samt coachning av H&M. 

Juryns motivering lyder:
”Malin Carlbäck har under det senaste året visat att hon är en ryttare av rang. Trots att Malin inte har möjlighet att träna på heltid har hon tillsammans med hästen Abrina visat att de är ett ekipage som kan vinna på elitnivå. Med en ödmjuk, glad och energisprudlande attityd har hon visat sig vara en bra tävlingskollega. Får hon rätt förutsättningar och coachning har hon potentialen att bli en stjärna och en förebild inom sporten samt kunna driva svensk ridsport framåt.”

Inte "bara" pengar
– Det känns helt fantastiskt. Det kommer att betyda oerhört mycket för mig och min karriär. Det här stipendiet är unikt eftersom det inte bara ger pengar utan även mentorskap samt coachning i många andra saker som är viktiga om man ska lyckas. Såsom medieträning och hur man jobbar med hästägare och sponsorer. Jag är otroligt glad och tacksam, säger Malin Carlbäck i ett pressmeddelande. 
  

I det här klippet får ni veta vem som vinner Malin Baryard-Stipendiet presented by H&M 2016!

Publicerat av H&M - We Love Horses den 27 mars 2016

Läst 16326 ggr

Fler inlägg

SEP
17
2011

Bildspel: EM bakom kulisserna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

   
Missa inte vårt matiga bildspel från EM-veckan så här långt. Det började med veterinärbesiktning och under fredagskvällen tog Tyskland lag-guld. Sverige blev femma och OS-kvalade, men svenskarna var ändå besvikna. De hade ju hoppats på medalj...
 
FOTO: Tomas Holcbecher/Holcbecher.com


Läst 19182 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29
2011

Bildspel från EM i fälttävlan 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Snacka om att fälttävlans-EM i Luhmühlen var ett spännande mästerskap för svensk del. Det rörde på sig rejält i resultatlistorna mellan grenarna och länge såg det ut som att vi skulle få en individuell medalj till Sverige - genom Sara Algotsson Ostholt på Wega. Nåväl, laget kom fyra och kvalade till OS nästa år - det var det viktigaste!
 
Här bjuder vi på ett gäng härliga bilder tagna av Tomas Holcbecher/Holcbecher.com.


Läst 24911 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
24
2011

Nostalgi: Fälttävlans-EM förr och nu


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I veckan drar EM i fälttävlan igång i tyska Luhmühlen. Vi laddar upp med lite EM-bilder från 70-talet och framåt. Roligt att se är att så många kvinnor har vunnit fälttävlans-EM genom åren!
 
FOTO: Kit Houghton/FEI


Läst 19576 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från GHS16

    Fler GHS16-nyheter




    Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

    Kundtjänst: info@hippson.se

    Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

    Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.