GHS16-kollen - Patrik Kittel: ”Vi vill se en svensk i toppen”

Gothenburg Horse Show 2016

Här samlar vi allt från Gothenburg Horse Show 2016. Det blir resultat, bildspel, intervjuer och mycket mycket mer.


MAR
23

Patrik Kittel: ”Vi vill se en svensk i toppen”

Senast Patrik Kittels Scandic tävlade i Scandinavium gick det så där i Grand Prix-klassen, hingsten blev rädd för dekorationerna runt banan och ryttaren lämnade in en protest.
– Det var det första jag hörde när jag kom hit, ”hur går det med blommorna i år?”, säger Patrik Kittel – och gestikulerar att han håller för öronen.
  
Text och foto:
Ida Röök 
  
Det var 2013 som Patrik och Scandic var med i världscupfinalen i Göteborg. Då fick de inte möjlighet att träna på tävlingsbanan precis som den ser ut när det gäller. Det resulterade i att både Scandic och Adelinde Cornelissens Parzival reagerade på dekorationerna.
Efter klassen lämnade Patrik in en protest, och han sa samtidigt att han inte ville att Scandic skulle gå i Scandinavium igen. Men nu är de alltså tillbaka för att slåss om placeringar och ära i årets världscupfinal.
– Jag försöker att inte tänka på förra gången så mycket. Jag får hoppas att Scandic inte har ett hästminne när det gäller just det här. Och så får jag ju tänka på att förbereda mig bättre.
  
Inte mindre värt
Flera av de största dressyrstjärnorna har lämnat återbud – varken Edward Gal, Charlotte Dujardin eller Isabell Werth kommer. Men en eventuell placering är inte mindre värd för det, menar Patrik.
– Absolut inte. Det är fortfarande tuff konkurrens och vi måste alla göra vårt jobb. Det är inte mindre värt bara för att flera ryttare har fallit bort. En världscupfinal är en världscupfinal, säger han.
17-åriga Scandic känns väldigt fräsch.
– Han är pur-glad och bockade nästan lite när jag trimmade innan. Man kan verkligen inte tro att han är 17 år.
Enligt Patrik kommer det att stå mellan fem eller sex ryttare när det kommer till vem som tar hem finalen. Han hoppas självklart att han är en av dem.
– Jag rider bara för mig själv och vill göra ett bra jobb för min egen del. Jag jämför mig inte med andra utan ser bara till min egen prestation. Men det är klart att vi gärna vill se en svensk i toppen, det är så vi tänker – hur kan vi vinna för Sverige?
  
Scandic på prisutdelning
Patrik har ofta med sig en extrahäst som får ta emot pris, eftersom Scandic inte tycker om ceremonin och allt vad den innebär.
– Vi får väl ser lite hur jag gör här. Blir vi inte placerade etta, tvåa eller trea är det enklare med Scandic att bara trava runt arenan. Det är själva väntandet under prisutdelningen som han inte gillar. Men först ska jag ju ta placering så får jag se hur jag löser det då, jag kanske kan låna min frus häst.
Superstoet Deja fick stanna hemma, hon var riktigt fin på de stora tävlingarna i Doha.
– Vi testade lite med henne då. Hon flög för första gången och det gjorde hon jättebra. Nu är hon hemma och tuggar gräs i hagen. Det är hon värd, säger Patrik.
För honom är det absolut Deja som kommer först när det blir tal om OS.
– Ja, verkligen. Men det är inte bara jag som bestämmer. SOK och förbundet ska ju säga sitt också, om vi nu blir uttagna.


Läst 10074 ggr


Fler inlägg

MAR
03

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 61212 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 70029 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 73478 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från GHS16

    Fler GHS16-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Idas senaste