GHS16-kollen - Patrik Kittel: ”Vi vill se en svensk i toppen”

Gothenburg Horse Show 2016

Här samlar vi allt från Gothenburg Horse Show 2016. Det blir resultat, bildspel, intervjuer och mycket mycket mer.


MAR
23

Patrik Kittel: ”Vi vill se en svensk i toppen”

Senast Patrik Kittels Scandic tävlade i Scandinavium gick det så där i Grand Prix-klassen, hingsten blev rädd för dekorationerna runt banan och ryttaren lämnade in en protest.
– Det var det första jag hörde när jag kom hit, ”hur går det med blommorna i år?”, säger Patrik Kittel – och gestikulerar att han håller för öronen.
  
Text och foto:
Ida Röök 
  
Det var 2013 som Patrik och Scandic var med i världscupfinalen i Göteborg. Då fick de inte möjlighet att träna på tävlingsbanan precis som den ser ut när det gäller. Det resulterade i att både Scandic och Adelinde Cornelissens Parzival reagerade på dekorationerna.
Efter klassen lämnade Patrik in en protest, och han sa samtidigt att han inte ville att Scandic skulle gå i Scandinavium igen. Men nu är de alltså tillbaka för att slåss om placeringar och ära i årets världscupfinal.
– Jag försöker att inte tänka på förra gången så mycket. Jag får hoppas att Scandic inte har ett hästminne när det gäller just det här. Och så får jag ju tänka på att förbereda mig bättre.
  
Inte mindre värt
Flera av de största dressyrstjärnorna har lämnat återbud – varken Edward Gal, Charlotte Dujardin eller Isabell Werth kommer. Men en eventuell placering är inte mindre värd för det, menar Patrik.
– Absolut inte. Det är fortfarande tuff konkurrens och vi måste alla göra vårt jobb. Det är inte mindre värt bara för att flera ryttare har fallit bort. En världscupfinal är en världscupfinal, säger han.
17-åriga Scandic känns väldigt fräsch.
– Han är pur-glad och bockade nästan lite när jag trimmade innan. Man kan verkligen inte tro att han är 17 år.
Enligt Patrik kommer det att stå mellan fem eller sex ryttare när det kommer till vem som tar hem finalen. Han hoppas självklart att han är en av dem.
– Jag rider bara för mig själv och vill göra ett bra jobb för min egen del. Jag jämför mig inte med andra utan ser bara till min egen prestation. Men det är klart att vi gärna vill se en svensk i toppen, det är så vi tänker – hur kan vi vinna för Sverige?
  
Scandic på prisutdelning
Patrik har ofta med sig en extrahäst som får ta emot pris, eftersom Scandic inte tycker om ceremonin och allt vad den innebär.
– Vi får väl ser lite hur jag gör här. Blir vi inte placerade etta, tvåa eller trea är det enklare med Scandic att bara trava runt arenan. Det är själva väntandet under prisutdelningen som han inte gillar. Men först ska jag ju ta placering så får jag se hur jag löser det då, jag kanske kan låna min frus häst.
Superstoet Deja fick stanna hemma, hon var riktigt fin på de stora tävlingarna i Doha.
– Vi testade lite med henne då. Hon flög för första gången och det gjorde hon jättebra. Nu är hon hemma och tuggar gräs i hagen. Det är hon värd, säger Patrik.
För honom är det absolut Deja som kommer först när det blir tal om OS.
– Ja, verkligen. Men det är inte bara jag som bestämmer. SOK och förbundet ska ju säga sitt också, om vi nu blir uttagna.


Läst 10018 ggr


Fler inlägg

SEP
18

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 62269 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 58577 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59001 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från GHS16

    Fler GHS16-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Idas senaste