GHS16-kollen - Torsdag: Fyra svenskar placerade i första hoppklassen

Gothenburg Horse Show 2016

Här samlar vi allt från Gothenburg Horse Show 2016. Det blir resultat, bildspel, intervjuer och mycket mycket mer.


MAR
24

Torsdag: Fyra svenskar placerade i första hoppklassen


Jaroslaw Skrzyczynski och Ares satte fart under hovarna.
  
Jaroslaw Skrzyczynski från Polen blev första ryttare till seger i årets upplaga av Gothenburg Horse Show. Bästa svensk i den inledande 1,40-klassen på tid blev Victoria Wallenstam.
  
Text & foto:
Ida Röök
  
Det var tydligt att ryttarna hade helt olika taktik när det gällde hur de skulle rida den första banan som hade satts upp i arenan. Några lät hästarna få lugna, smidiga rundor – medan andra gasade på ordentligt i svängarna.
  
Den första klassen var alltså en 1,40-hoppning på tid, tio svenskar fanns med i startfältet och flera av dem levererade fina rundor. Bland andra Rolf-Göran Bengtsson på sin nya förmåga, Paris. Inte mindre än fyra hemmaryttare blev placerade i klassen.
  
Segrade gjorde polske Jaroslaw Skrzyczynski på Ares, medan Victoria Wallenstam och Capitano Paul Z blev bästa svenska ekipage på en femteplatsen.

Resultat


Lisen Bratt Fredricson är på plats och gick banan inför klassen.


Peder Fredricson antecknar alltid avstånd på en lapp när han går banan.


Douglas Lindelöw blev placerad med Corleone.


Malin Baryard går banan.


Hon satsade friskt med Cassius Clay, men fick ett nedslag på vägen.


Victoria Wallenstam blev bästa svensk.


Rolf-Göran Bengtsson testar en ny förmåga i helgen – i första klassen med placering.

Peder Fredricson och Flip´s Little Sparrow blev placerade.


Läst 6062 ggr


Fler inlägg

AUG
10

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 224250 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 223477 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 226020 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från GHS16

    Fler GHS16-nyheter


    taggar


    liknande webbartiklar    Idas senaste