Hästliv - Tillbaka på ruta 1 - som bloggare
DEC
02
2020

Tillbaka på ruta 1 - som bloggare

Hej,

Några av er kanske redan vet vem jag är. Mitt namn har dykt upp på Hippson titt som tätt, oftast mer tätt än titt. Först under efternamnet Lundkvist, men efter att jag gift mig med mannen i mitt liv, och numera far till våra två barn, blev det Eriksson som gäller.

Min resa på Hippson började i samband med att företaget grundades. Jag jobbade extra för att sen få anställning som marknadsassistent innan jag sökte mig vidare i yrkesvärlden mot PR-byrå i storstaden. Sen köptes en häst, Cortzana. Min älskade Cajza. Då dök jag upp här i bloggform. Man fick följa vår vardag i med och motgång. Den hästen har uppfyllt många av mina drömmar och hon är nu anledningen till att jag bor på en hästgård och driver ett eget företag.


Återbesök hos veterinären kan ibland bjuda på lite bus och grimaser!

Rätt upp och ner spelar SWB-stoet som föddes i Motala 2003 stor roll i de senaste 10 åren av mitt liv. När jag tröttnade på att blogga om mig själv utvecklades Sportkollen här på Hippson, vilket gjorde att jag gick Poppius journalistskola och började som webbreporter här. Efter fem år och då som nyhetschef valde jag att lämna företaget och de underbara kollegorna som blivit en andra familj. Jag älskar hästar, älskar ridsport men faktiskt, och helt ärligt, så tröttnade jag på att sitta vid datorn och bevaka ridsporten.

Istället ville jag göra skillnad. Vara ett stöd och en trygg hand att hålla när det som hästägare känns jobbigast. Jag tog klivet, men support av min man, att på heltid driva vårt rehabiliteringsstall här på gården. Och jag älskar det! Framförallt älskar jag hästar. Inte för att de hoppar högt, gör snygga piaffer eller dundrar snabbast över terrängen. Jag älskar dem för det är kärlek på fyra ben, med en otrolig tillit till människan. En tillit som vi ibland tar för givet. 

Ingen dag är den andra lik, om det beror på att jag har dottern Elwira 11 månader med mig i varje steg, eller om det är för att en av skatterna med hästar, är omväxlande arbete låter jag vara osagt. 


Elwira, min trognaste kollega som står ut med sin hästgalna mamma. Här hade hon dock tröttnat, men det är inget som en ny sittplats och tecknat inte kan ordna...


Men istället för att ge Hippsons 100-tusentals underbara läsare (för det tycker alla på firman att ni är!) min uppmärksamhet siktar jag mig nu in på en liten skara hästägare. Vi tar emot allt från sen- och ligamentskador, hovbensfrakturer, sårskador, nyopererade hästar och hästar där ägarna ska på semester.
Jag tänkte låta er följa med i min vardag både för att avdramatisera vad det betyder att ha en skadad häst, men även för att inspireras i att om man har en dröm så ska man kasta ut sig i höstblåsten och våga. För oj vad kul det är!

Hoppas ni vill följa med här i bloggen, redan i morgon kommer ett inlägg som faktiskt redan publicerats i Gästbloggen på Hippson, men som sätter en viktig grund i min anda här på bloggen.

Ha en härlig dag, pussa hästen på mulen och andas in doften. Bättre finns nämligen inte.

Ps. Om ni vill, spana gärna in Stall Steninge By på instagram <3

Mvh Annelie Eriksson


Cajza, mina drömmars häst. Hon är en saga i sig och ger mig nu fina föl. Återkommer om vad hästen med stort H betytt för oss som familj.


Läst 17999 ggr
Fler inlägg

FEB
26
2021

Hej!

När jag denna sena fredag gick ner för att fodra hästarna tänkte jag igenom dagen. Gården har verkligen blivit klädd i vårens ordning och reda efter veckans intensiva arbete med mockning och krattning. Kroppen borde vara tröttare än vad den egentligen är, men under dagen har jag fått rejäla glädjeskutt i bröstet. Hjärtat har bokstavligen talat slagit några extra slag och jag blir helt tårögd när jag fått de spontana hälsningarna.


Så här tackar hästarna för omvårdnaden <3 

Under den tidiga morgonen fick jag ett meddelande från en tidigare kund. Hennes häst hade varit på återbesök i veckan. Detta efter att man återigen ökat på belastningen och ridningen. Det blev tummar upp från veterinären! Denna häst ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Min magkänsla sa nämligen att man inte riktigt var inne på rätt spår när det kom till vad som var fel på henne. Jag är, som jag alltid understryker, inte för fem öre en veterinär. Men jag ser saker. Ser dem arbeta, lyssnar och tittar på hästen. Den här hästen gav mig inte signalerna om att vi hittat rätt. Jag minns så väl när jag var säker på vart problemet satt. Och det är fördelen med att jag ofta jobbar med veterinärer jag känner. När jag höjde min röst blev den hörd. Både från ägaren och veterinär. När jag pekade på vart jag tyckte att skadan satt tog det inte lång stund innan ultraljud kunde bekräfta vad jag kände i magen. Vi hade hittat en orsak. Efter det började vi arbeta framåt. Ägaren har sedan tagit över det viktiga uppbyggnadsarbetet och det går riktigt riktigt bra! SÅ kul!!

Och som inte det var nog. 

Någon timme senare får jag ett meddelande från ytterligare en tidigare kund. En bild på hästen i solen. I stor hage. Första gången på ett år! <3 MÅLBILD! Även där en rapport om att ridningen är igång och en hel bana är hoppad! 

Det gick hur lätt som helst att mocka boxarna efter att få dessa meddelanden. 

MEN, som om inte det var nog!

När en hästägare kom på besök fick jag en överraskning om två godispåsar med ord om att jag inte ska sluta vara den jag är och hur uppskattat det är med arbetet jag lagt ner på hennes häst. 

Är inte den här dagen den största boosten så vet jag inte vad. Men det som fullkomligt blev grädden på moset var vad som hände när jag kom till förskolan för att hämta Towe. När jag anlände fick jag veta att hon hade gjort en plan. Allt var väldigt klart och tydligt enligt personalen. Towes ponny ska komma på besök och alla barn som vill ska få rida på henne. Efter att detta genomförts ska alla gå ut i skogen och leta efter påskägg. 

Jahopp! Säger hon det så måste det ju vara sant. Jag vill inte vara den som förstör hennes planer, så jag lovade personalen att infinna mig på en av dem önskad dag och tidpunkt. Men jakten på påskägg får de ansvara för. Sagt och gjort, de står för påskägg, jag för ponnyridning och vi slår ihop det med en påsklunch för barnen. Kan man ha en bättre förskola än vår? Så otroligt gulliga. Och min dotter - hon tycker det är viktigt att man delar med sig <3


I morgon ska vi planera om Persilja ska ha påskfjädrar i manen och svans under besöket!

För mig har detta varit en glädjens dag med den gemensamma nämnaren hästen. Jag känner mig så otroligt stolt över att jag får vara en medspelare i andra människors hästliv. En som dock tröttnade på mig under dagen var Lunatic. Han tyckte att jag och traktorn gärna fick lämna hans hage, var det verkligen nödvändigt att mocka just när han beslutade sig för att ta en tupplur?
Nå väl, vi kom överrens om att han skulle sova en bit bort istället så vi fick göra färdigt. Gammel-gubben har ju blivit 23 år nu. Så honom säger man inte till, man ber honom överväga sina alternativ ;-) 


"Stör inte, jag sover!"


Hoppas ni alla får en underbar helg! 

Mvh Annelie

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 2503 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
25
2021

Hej!

Det är ingen dålig takt som snön smälter i just nu. Vi har gått från ett vitt landskap här i Stockholm till ett bajsbrunt. Typiskt! Jag och vår extratjej Linn har haft fullt fokus på att "nollställa" gården denna vecka. Det som göms i snö så att säga... Grusplanen krattas allt eftersom den tinar och skrittmaskinen blev snygg i onsdags eftermiddag. I morse (torsdag) blev det dags att hugga tag i sjukrutorna. Sagt och gjort, när vi väl fick upp farten flyttades även en ny hösilagebal fram och gammalt hö på marken fick krattas upp.

 
Vi har två sjukrutor, en lite mindre och en dubbelt så stor. När nya stallet kommer på plats blir det fem nya sjukrutor på gården.

Jag tycker det är så jobbigt att gå runt på gården och se saker som måste fixas. Speciellt så här i februari, när våren omöjligt kan ha kommit till landet utan kommande bakslag... Då får jag nästan som en liten stress. Att jag måste hinna göra lite grejer innan nästa snö kommer.

Jag hoppas att jag inte är ensam om detta, utan att ni är många som också måste börja fixa så fort våren ger oss en liten glimt om sin ankomst :-) 

Jisses vad trött jag är, klockan är 19.30 och jag hade tänkt skriva ett helt annat inlägg egentligen. Men lilla Elwira (vår 1-åring) bestämde sig för att hon hade sovit klart klockan 01.30 i går. Sen var hon klarvaken. Så jag är kanske inte den piggaste i dag... Så det blir inte ett bättre inlägg än så här idag, haha!

Mvh Annelie 

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 3021 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
21
2021

Hej!

I går (fredag) satt jag vid datorn i 8 timmar. Haha, det är ju vardag för de flesta och när jag jobbade på Hippson blev det mer än 8 timmar vid datorn varje dag. Men efter att jag slutade så blir det verkligen inte lika mycket skärmtid på den fronten. Men jag hade fått möjlighet att vara med på D9, Grundkurs i läkemedelshantering, via länk och satt som klistrad. Älskar att få lära mig nya saker!


Bella höll matte sällskap under föreläsningarna <3

Kursen kommer inte påverka min vardag så mycket, men den ger mig en större förståelse, och respekt, för vad som händer i hästens kropp när läkemedel ges oralt, intravenöst eller som intramuskulär injektion. Hur upptas det, varför är det viktigt att medicinera hästar inom samma tidsram varje dag etc. Superkul och superintressant! Nu är det ett praktiskt prov samt ett skriftligt prov som väntar.

Desto större insikt jag får i den medicinska hästvärlden, desto mer respekt får jag. När jag läste på Hippson om att fler hästar konstateras med magsår och ser i sociala medier att hästar åker in för kolik. Då känner jag att hästens kropp är skör men stark. Ni som känner mig vet vad jag tycker - vatten är livets dryck för en häst. Keep it simple och tumma inte på de viktiga byggstenarna i deras vardag. Alla fall är unika, så jag ska verkligen inte sticka ut hakan eller dra näsan i vädret etc. Men vatten vatten vatten. Speciellt nu när vädret går lite hit och dit med graderna. I dag känns det som vår här - i går var det iskallt. 

Alla våra hästar går på nästintill fri tillgång på grovfoder. De har balar i hagarna och de i rutor fodras flera gånger per dag. Stråfodret håller magen igång, hjälper dem att hålla värmen och gör dem törstiga. Här fyller vi vatten i hagarna morgon, lunch och de dricker när de kommer in. Jag fokuserar på hinkar som rymmer ca 20 liter utomhus under vintern. Har varit perfekt när istiden anlände!


När vi gjorde höpåsar i dag var jag tvungen att stanna upp och lukta. Verkligen lägga näsan i det och drömma om sommaren. Hoppas den kommer snart! <3

Hoppas att ni får en härlig helg!

Mvh Annelie 

Ps. Följ oss gärna på instagram @stallsteningeby


Läst 7586 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hästliv »Hästliv

I bloggen hästliv får vi följa med Annelie Eriksson i hennes vardag. Det är allt från familjeliv till den dagliga verksamheten med både rehabilitering av hästar och avel. På den egna gården finns det ständigt något att göra.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

I bloggen hästliv får vi följa med Annelie Eriksson i hennes vardag. Det är allt från familjeliv till den dagliga verksamheten med både rehabilitering av hästar och avel. På den egna gården finns det ständigt något att göra.

Till bloggen


Annelies senaste
Arkiv