Hästskötarbloggen - BRÖDERNA VIVALDI
JUL
31

BRÖDERNA VIVALDI

Hej bloggen! Här kommer ett inlägg som jag inte hunnit trycka iväg ännu, men bättre sent än aldrig - right?

Veckan efter midsommar arrangerade Överby Nationella tävlingar med klasser upp till Grand Prix vilket blev Tinne & Van Vivladis första start tillsammans och Etoines Grand Prix debut! Väldigt skönt att slippa resa i flera dagar för att komma fram till tävlingsplasten utan istället, 20 minuter efter vi lastat vara framme! 

Båda två gick Int 2:an Lördagen och Etoine startade Grand Prixen på Söndagen. 

Tinne & "Valdi" påväg från banan.

Tinne & "Mio" påväg till banan. 

Mio fick ta brorsans segerrosett in på ärevarvet på lördagen... 

Men Mio ville inte vara sämre än sin halvbror och knep åt sig första platsen i sin Grand Prix debut! Fantastiska priser med hotellövernattningar, kryssning och den här fantastiska tavlan! 

På tävlingsplatsen satt även några tjejer och tillverkade olika armband så jag passade på att köpa ett helt gäng, en för varje häst. Så fina! Alla pengar för armbanden gick sedan till välgörenhet. Bra initiativ! 

Josefine 


Läst 5686 ggr

Fler inlägg

SEP
18

När din stora kärlek är för lång


Läst 239 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Döda hästar inte utsatta för djurplågeri

Det var, som Hippson tidigare rapporterat om, tidigare i september som polisen fick flera samtal om att två hästar låg döda i en hage. Det visade sig att djurägaren sedan tidigare hade djurförbud. Ägaren ska själv ha uppgett att hon skjutit hästarna men då det inte gick att fastställa hur de dött beslutade polisen att de skulle obduceras hos Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. 

Misstanke om brott mot djurskyddslagen
SVT Nyheter Uppsala skriver att obduktionen visar att hästarna inte utsatts för djurplågeri. Däremot hade de inte avlivats på rätt sätt.
– Man har inte följt regelverket och därför har en ny polisutredning startat. Nu handlar det om misstänkt brott mot djurskyddslagen, säger polisens presstalesperson till SVT.
Vem som är misstänkt vill polisen inte uppge.

Tidigare på Hippson.se


Hästar döda i hage – misstanke om djurplågeri
Döda hästarna i hagen ska obduceras


Läst 1864 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18

Pedofil misstänks ha hittat offer i populära hästspelet

Mannen greps i början av februari förra året. När polisutredningen nu börjar bli färdig står det klart att mannen kommer att åtalas för övergrepp mot 84 barn i åldrarna 7 till 14 år, skriver Fredrik Sjöshult i en krönika på Expressen.
Mannen ska tidigare ha dömts för sexbrott mot barn i tre olika rättegångar. Brottsmisstankarna i den aktuella utredningen handlar om våldtäkt, våldtäktsförsök, sexuella övergrepp, sexuella ofredanden och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Hade flera konton på Star Stable
I samtliga fall ska mannen ha kommit i kontakt med barnen via onlinespelet Star Stable och spelets chattfunktion. Hästspelet har över en miljon spelare. Den primära målgruppen är flickor mellan 8 och 14 år. Mannen ska inte ha träffat barnen, utan samtliga övergrepp misstänks ha skett via nätet.
– Det är självklart något som är väldigt smärtsamt för våra användare som har utsatts för det här. Vi samarbetar fullt ut med åklagare och polis och enligt deras önskemål lämnar vi inga ytterligare kommentarer innan åtal har väckts, säger bolagets vd Johan Sjöberg till Expressen.

Läs mer hos Expressen.se


Läst 1686 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Startsidan »Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Josefines senaste
Arkiv