Hästskötarbloggen - Välkomna!
MAJ
11

Välkomna!

Hej & välkomna till min nya blogg! 

Här kommer jag att skriva om min vardag på världens bästa arbetsplats, Lövsta Stuteri, och mitt liv som tävlingsgroom åt Tinne Vilhelmson Silfvén. 

Eftersom att detta är lite nytt farvatten för mig tar jag mer än gärna emot önskemål på ämnen eller frågor ni vill att jag tar upp här i bloggen! 🙏🏻 

Foto: Sara Hellner

Josefine 


Läst 5283 ggr

Fler inlägg

MAJ
26

Sötchock när shettisfölet vill bli kliad


Läst 1332 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Svenska dressyrlaget kom tvåa i Nations Cup

Det svenska laget – bestående av Michelle Hagman Hassink och Chagall H, Minna Telde och Isac, Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 samt Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD – inledde i går helgens Nations Cup med att rida Grand Prix. Efter gårdagens klass låg Sverige på en andraplats.
  
Nytt personbästa för Minna Telde
I dag red Therese Nilshagen och Michelle Hagman Hassink Grand Prix Special. Therese och Dante Weltino OLD slutade på 77,362 procent och Michelle och Chagall H fick 69,085 procent.
Minna Telde och Rose Mathisen red en Grand Prix Kür där Rose och Zuidenwind 1187 slutade på 75,500 procent. Minna Telde och Isac fick 77,0 vilket även var nytt personbästa.


Läst 367 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Sverige tvåa efter avslutad terräng

Efter dressyr och banhoppning tidigare under helgen låg Sverige tvåa inför den avgörande terrängen. I laget red Louise Romeike på Waikiki, Ludwig Svennerstål på Stinger, Jonna Britse på Quatrino samt Malin Josefsson på Allan V.
  
Tre svenskar med i topp-10
Alla fyra ekipage i det svenska laget var felfria på hinder i terrängen. Detta gjorde att Sverige behöll sin andraplats under helgens Nations Cup.
Louise Romeike placerade sig även som tvåa individuellt. Ludwig Svennerstål blev femteplacerad och Malin Josefsson med Allan V kom tia. Sverige hade alltså tre ryttare med i topp-tio i ett startfält på fler än 100 startande. Det tyska laget kammade hem segern.
  
"Kunde inte önskat mer från ryttarna"

Förbundskapten Fredrik Bergendorff sammanfattar helgen som fantastisk.
Det känns jättebra, jag kunde inte ha önskat mer från de ryttare som har varit med, säger han till Hippson efter söndagens terräng.
– Både Ludwig, Malin och Louise rider på ett väldigt erfaret och klokt sätt. Även Jonna, som inte har ridit på denna nivå lika länge som de andra, har tagit fantastiska steg framåt. Jättekul!
Nästa steg för laget blir Nations Cup i Italien om två veckor och det slutgiltiga målet är att kvala till OS. Det lag som vinner serien eller är bäst placerat efter de sju deltävlingarna, när de redan OS-kvalade lagen har räknats bort, får en plats till OS i Tokyo sommaren 2020.  
– Ytterligare ett mål med Nations Cup-tävlingarna är att ge ryttarna mer erfarenhet och chansen att få jobba ihop. Det tror jag kommer att vidga bredden på svensk fälttävlan. Otroligt spännande att få en så här bra start! säger Fredrik.


Läst 640 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Startsidan »Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Josefines senaste
Arkiv