Hästskötarbloggen - Välkomna!
MAJ
11

Välkomna!

Hej & välkomna till min nya blogg! 

Här kommer jag att skriva om min vardag på världens bästa arbetsplats, Lövsta Stuteri, och mitt liv som tävlingsgroom åt Tinne Vilhelmson Silfvén. 

Eftersom att detta är lite nytt farvatten för mig tar jag mer än gärna emot önskemål på ämnen eller frågor ni vill att jag tar upp här i bloggen! 🙏🏻 

Foto: Sara Hellner

Josefine 


Läst 12613 ggr

Fler inlägg

SEP
19

Hur du river hindret – utan att få några hinderfel


Läst 3450 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
19

Dags för höstens ATG Riders League-serie

Strömsholm, Flyinge och Borås var tävlingsplatserna som hoppserien ATG Riders League testades på under våren. Tävlingen lockade med höga prispengar till ryttare på 1,40-nivå – och på lördag är det dags för höstens första tävlingsomgång på Sundbyholm.
– ATG Riders League medför att ekipage på den här nivån får chans att utvecklas ytterligare och ger en ökad upplevelse för publiken. Dessutom är det fantastiskt att ryttare på väg upp får chans att utvecklas. Men också att etablerade ryttare kan ta fram nya yngre hästar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

"Spännande tävlingsform"
Under 2019 bidrar tävlingen med totalt en miljon kronor direkt till ridsporten, både i form av prispengar och arrangörsbidrag. Tävlingskonceptet är framtaget av ATG i samarbete med Svenska ridsportförbundet och likt i våras går det även att spela på tävlingarna hos ATG.
– Vi är extra glada för vidareutvecklingen av vårt 40-åriga samarbete med ridsporten. ATG Riders League stärker vår position som hästnäringens motor och skapar möten med nya kunder, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG.
Förutom nypremiären på Sundbyholm rids höstens tävlingar hos Flyinge och Billdal. På fredagen inleds tävlingen med en kvalklass, medan finalen rids lördag med heat och winning round. Till helgen startar bland annat Jörgen Larsson.
– Jag har faktiskt inte varit på Sundbyholm och tävlat tidigare. Men det här med ATG Riders League är så roligt. Det är en kul och spännande tävlingsform, säger han.

Läs mer hos Svenska ridsportförbundet

Tävlingsplatser hösten 2019
20–21 september: Sundbyholm Horse Center ryttarförening
3–4 oktober: Flyinge hästsportklubb
18–19 oktober: Billdals ridklubb

Tidigare på Hippson.se:
Ny hoppserie med ATG-spel lanseras i vår


Läst 201 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
19

De red felfritt i unghäst-VM:s första kval

Torsdagens tävlingar inleddes med femåringarnas första kval över 1,25-hinder. Felfritt blev det för Diabelle EMS med Pontus Westergren, Jabulani med Sofie Svensson, Point Break med Anders Lagergreen samt Ginger Ale med Sara Molvidson. Även Daytona S.E med Linda Eriksson i sadeln var felfri på hinder, men med ett tidsfel.

Ingen felfri sjuåring
Den första kvaldagen fortsatte sedan med en 1,40-klass för sjuåringarna, men där blev det inga svenska nollor. Bäst gick det för Vancover SE med Jennie Juhlin, Trition Hästak med Alexander Zetterman samt Break The Ice med Henrik Tapper som alla hade åtta fel vardera i fas två.
Bland sexåringarna blev det däremot ytterligare två svenska nollrundor i första kvalet över 1,35-hinder. Detta genom Nindiana van den Berg med Jonna Ekberg och La Chic med Victoria Almgren.
I morgon, fredag, fortsätter mästerskapet med det andra kvalet.

Resultat femåringar
Resultat sexåringar
Resultat sjuåringar


Läst 2025 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Startsidan »Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Josefines senaste
Arkiv