Hippologbloggen
MAJ
29
2017

Snart är två tredjedelar av utbildningen avklarad. Endast en vecka av år två återstår.

Tiden har verkligen rusat iväg och jag vill bara kunna pausa tiden! Det har gått alldeles för fort och jag tror knappast att det sista året kommer gå så mycket långsammare.


Ute på promenad, endast några dagar gammal. Foto: Andreas Olsson

Senaste veckorna har spenderats mestadels i stallet. Ändå lite mer än vanligt (om det är möjligt). Dagarna har fyllts med fölmys och jag är så otroligt tacksam för att allt gått så bra hittills. Aaliyah är nu tre veckor gammal och har redan en stark egen vilja, plus ett humör som inte är att leka med. Blir spännande att rida in henne sen...


Aaliyah har redan mycket attityd. e Mr Vain GJ - Rudy B - Heineke Foto: Andreas Olsson

Vi har också hunnit med antagningsprov för Hippologutbildningen. Inte som sökande denna gång, utan som guide för dem sökande. SÅ glad att inte vara i deras skor. Skönt och kul att få vara med, men från "andra sidan" den här gången. För många är det här antagningsprovet otroligt viktigt och tyvärr kan nervositeten ställa till det ibland. 

För mig betydde antagningsprovet väldigt mycket. Jag stod i ett vägskäl i livet och ville verkligen klara det, vilket jag också gjorde. Hippologutbildningen är bland det bästa jag gjort, så jag ångrar inte en sekund att jag tog beslutet att söka.


Cinnamon Bell e Mr Carrera xx - Brahmant - Marocco Foto: Andreas Olsson

Endast en vecka kvar på åk 2...

/Christoffer


Läst 32290 ggr Kommentarer Kommentera

För sex år sedan hittade jag en annons på ett holländskt halvblodssto. Hon var svart med strimbläs och fyra vita ben. Jag föll för henne redan på en film när hon longerades på ett gärde i grimma.  Efter två galna provridningar och lite övertalning från sambo (ja, jag blev övertalad av min sambo), så köpte jag henne.


Foto: Andreas Olsson

Det är ett av de sämsta besluten jag någonsin tagit, men också ett av mitt livs bästa. Hon har fått mig att vilja slita av mig håret fler än en gång, i ren frustration, när vi ridit dressyrprogrammen på en 12 metersvolt. Hon är också den hästen som gett mig den bästa ridkänslan någonsin.


Foto: Andreas Olsson

Så när hon åkte på en långdragen skada och jag samtidigt jobbade extra på seminstation, var valet inte så svårt. Det svåra valet var bara vilken hingst.

Efter en hel del velande och kontakt med hingsthållare bestämde vi oss för att Mr Vain GJ skulle få bli pappa till vårat föl. Vi hade sett honom på bruksprovet och gillade det vi såg. Av det som Gustaf Johansson, som fött upp hingsten, berättat om honom tyckte vi att han kunde passa mitt sto ganska bra. En multitalang med stabilt psyke, i korta slängar.


Processen har varit lång och plågsam. Kan hon bli dräktig igen? Kommer hon kasta? Kommer fölningen gå bra?
Vi har varit på vänta föl-föreläsning och läst på allt vad vi kan. För tänk om något går fel! 

Vi har vakat dag som natt med hjälp av kameraövervakning i stallet. Men igår kände vi att det var dags att flytta in i stallets fikarum. Och inte blev det många nätter där.

Strax efter 4 i morse kom vårt lilla stoföl. Allting gick så bra. Som i skolboken.  Svart med en perfekt bläs och en vit halvstrumpa bak. Hon var uppe på benen efter knappa 20 minuter och efter en hel del letade hittade hon till slut juvret.

Jag är så stolt över Vassandra. Mitt bästa köp någonsin.

Fölet heter förresten Aaliyah, som betyder "Det högsta".


Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Nu är vi alla fyra helt slut och den kommande natten ser jag verkligen fram emot.


Aaliyah (Mr Vain GJ - Rudy B - Heineke) Foto: Andreas Olsson

/Christoffer 


Läst 50384 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! 

Det är ett tag sedan jag bloggade senast. Det har varit en hektisk period för mig och jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Plugga på heltid och ha fyra hästar på fritiden tar sin lilla tid. Nu är två av hästarna sålda och har flyttat till sina nya hem. 


Känner mig som en småbarnsförälder som kan somna vart som helst. 

I skrivande stund har jag precis vaknat upp från en power nap i bilen. Senaste veckan har spenderats åt att fölvaka, så det här med sömn vet jag knappt vad det är längre. Nu vill vi bara att fölet ska komma och vi tror att det är nära nu...  


Vi går i vääääntans tider... 

För övrigt är vi fortfarande ute på VFU (praktik) och jag är kvar på fina Stora Ekeby. Nu är ju egentligen den bästa perioden att arbeta med hästar. Inte för kallt, inte för varmt. Torrt i marken så man slipper spola leriga hästben. Dagarna är längre och ljusare. Fantastiskt helt enkelt!

Senaste tillskottet till familjen är Cinnamon Bell (Cimon), 6 år, e Mr Carrera xx - Brahmant - Marocco. En mycket trevlig kille som jag förhoppningsvis kan komma ut och tävla med så småningom. 


Senaste tillskottet till familjen är Cimon.

/Christoffer


Läst 42958 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.