Hippologbloggen
JUL
29
2017

Ridning är som alla vet en sport fylld av risker. När man minst anar det är olyckan framme. Antingen för hästen eller ryttaren. I värsta fall båda. 

Att vänner och bekanta brutit både ett,  två eller tre ben i kroppen i samband med hästar är knappast en ovanlighet. 

Genom åren har jag dock varit otroligt förskonad från allvarligare olyckor (peppar, peppar...). Någon stukad fot, bultande fläskläpp och smärtande svanskota har man allt åkt på, men frakturer har jag sluppit ifrån.

Tills nu...  

Stod på stallgången med Cimon och gjorde i ordning honom för ridning. Jag hade borstat och kratsat tre av fyra hovar. När jag kratsade den sista hoven, som var en framhov, började Cimon trampa runt med bakbenen. Jag tror han blev irriterad på flugorna i stallet. Vår stallgång är tyvärr ganska hal och Cimon tappade ganska fort fotfästet med bakbenen. För att han inte skulle halka helt och hänga sig i grimman, valde jag att släppa frambenet som jag höll i. Cimon behövde snabbt hitta balansen igen och satte då snabbt ner framhoven. På min stortå. 

För att jag inte skulle hamna under honom, kastade jag mig bort från honom åt sidan. Tån fortfarande under honom. Cimon flyttade snällt bort hoven från min tå när han återfått balansen igen. 

Jag är tacksam för att min tå satt kvar, för det visste jag inte om den gjorde ett tag. Den har haft de flesta färgerna på färgskalan och svullnaden har gjort det olidligt att gå i ett par skor. Nu har svullnaden börjat lägga sig och jag har i alla fall ett par skor som jag kan gå någorlunda i. 

Var det ingen fraktur? 

Jodå! Men den har gått av på ett "bra" ställe. Läkaren skrev ut ipren på recept till mig... 


Tån är av där pilen pekar.

Förhoppningsvis är det här den enda frakturen jag måste genomlida. Fast sån tur har väl ingen, att bara drabbas av en bruten stortå? 

/Christoffer 


Läst 21041 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
09
2017

Sommar, sol, jobb och fölmys. Så ser dagarna ut för mig nu. Eller ja, just nu ska jag faktiskt ha en hel veckas semester. Lyx! 

Foto:Andreas Olsson 

Aaliyah växer så det knakar och tror fortfarande att det är hon som ställer och styr på gården. Hon är otroligt självständig och går gärna iväg på egna upptäcktsfärder. Helt obrydd över att mamma försvinner ur sikte. Mamma är inte lika obrydd dock och har fullt upp med att försöka hålla ordning på sin vilda fölunge.

Foto:Andreas Olsson 

Ska bli otroligt spännande att se vad det blir av alla Mr Vain-föl. Speciellt mitt... 

/Christoffer 


Läst 18685 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.