Hippologbloggen

Jag hade tänkt skriva en sammanfattning per år på hippologen, men den sista tiden på utbildningen har varit så hektisk att jag knappt hunnit äta och sova. Så här kommer ETT sammanfattande inlägg om hippologen som helhet.

På sadelmakeriskolan i Tärnsjö 2014 träffade jag Karin. Jag hade påbörjat min andra termin på sadelmakeriskolan och Karin hade precis börjat sin första. Karin hade gått ett år på Hippologen, men sedan hoppat av då hon kände att det inte var rätt för henne. När jag pratade med Karin om hippologen insåg jag att hippologen nog var rätt för mig. Idag, sista dagen på hippologen, är jag otroligt tacksam och glad för att jag träffade Karin. Tack! 

Första året, som är på Flyinge, var helt fantastiskt. Jag trivdes så himla bra nere i Skåne bland alla storkar och vallmoblommor. Vi fick rida in unghästar, ha stalltjänst, köra, rida, ha stalltjänst, dissekera hästben, slå på tappskor, ha stalltjänst, ta häskötarexamen, sättas in i kritiskt tänkande, ha stalltjänst, räkna foderstater, plugga pedagogik, hålla anläggning & hästar i uppvisningsskick och mycket mycket mer. När hösten och tvåan närmade sig hade jag verkligen ingen lust att flytta...


Terränghoppning med skolhästen Yankee


Unghästen Zaranoff som jag och min klasskompis Anna red in tillsammans


Vi fick prova på körning under 8 veckor. Foto: Andreas Olsson


Godkänd hoppexamen med skolhästen Yankee

Men det blev ju rätt bra uppe på Strömsholm också. Faktiskt helt fantastiskt här med! Under andra året blev det lite mer ridning. Vi red unghästar, hoppade äldre hästar, hade stalltjänst, trimmade dressyr, skrev seminariearbeten, övade på att hålla lektioner för gymnasieeleverna, hade stalltjänst, hade praktik på ridskolor runt om i landet, fick föl, letade efter den veteskapliga kärnan genom att följa den röda tråden (vi letar än), tävlade och mycket mycket mer.


Min fantastiskt fina unghäst Don Aparte som jag hade under andra året Foto: Andreas Olsson

 
Bästa läromästaren Ackurat som jag hade i hoppningen Foto: Andreas Olsson

 
Dressyrhästen Dolce Tau som tog mig genom dressyrblocket Foto: Andreas Olsson


Aaliyah kom till världen - årets bästa händelse. Foto: Andreas Olsson

 Att börja tredje året kändes vemodigt. Man förstod att slutet var nära, men samtidigt visste vi nog alla att detta skulle till att bli det bästa året på utbildningen. Året då vi valde inriktning och också fick grenspecificera oss. Vi har ridit desto mer, ridit äldre unghästar, hoppat högre, mer avancerade rörelser i dressyr, haft stalltjänst, skrivit examensarbete (några av oss fortfarande), gjort yrkesprov för SRL II, tävlat, tävlat, tävlat, haft praktik på mer eller mindre valfritt hästföretag i hela världen, visat hästar på unghästtest och mycket mycket mer. Sista tiden har verkligen varit fantastisk då vi har fått inrikta oss mot den grenen som vi brinner för och fått möjligheten att åka ut med våra fina skolhästar på tävlingar.


Cimon på terrängträning med Py Jägerden Foto: Andreas Olsson


Min väldigt fina skolhäst Fatboy S, som jag kommer att sakna otroligt mycket. Foto: Andreas Olsson


Många tävlingar har det blivit under våren. Här tillsammans med Jessica som går SRL III-utbildningen på RS. Foto: Andreas Olsson


Fantastiska Fatboy S (Corlensky G - Cor de la Bryere) Foto: Andreas Olsson


Lexus Bell, som jag haft på utbildning utanför skolan, skötte sig strålande på unghästtestet. Foto: Andreas Olsson


Underbara Aston som jag fick ta mig an på slutet av våren. Jag fick visa honom på unghästtestet och det resulterade i gångartsdiplom och kval till Breeders i höst. 

Nu kvarstår bara en avslutningslunch på hippologen. Jag har fått med mig så mycket mer än vad jag tänkt innan att jag skulle få. Om jag fick chansen hade jag utan tvekan gått utbildningen igen. Nu väntar nya spännande utmaningar i livet. Jag känner mig dock lugn, för jag har fyllt min ryggsäck med så mycket ny kunskap så att inte allt får plats och hippologen har genererat i så många fler kontakter som jag kan höra av mig till när jag behöver råd och stöttning.

Jag vill tacka alla fantastiska lärare, både på Flyinge och Strömsholm, för att ni gjort de här tre åren så fantastiska för oss. Och stort tack till mina underbara klasskompisar som stått ut med mig under årens gång. All kärlek till er!


Hippologen 2015-2018

/Christoffer


Läst 71279 ggr Kommentarer Kommentera

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.