Hippologbloggen - Uppdatering efter gårdagen
JAN
19

Uppdatering efter gårdagen

Jag har fått många reaktioner på mitt inlägg igår. Ju mer jag tänker på det, desto mer obehagligt tycker jag att det är. Igår tänkte jag ändå att det kanske fanns en liten chans att hon hade kunnat göra det själv, men jag har förstått mer och mer att det omöjligt kan vara så. Och det känns extremt olustigt att någon har gått in i lösdriften och gjort det här med avsikt. Vad händer här näst? 


Här är tråden som satt runt Aaliyahs ena framkota. Omöjligt att hon skulle lyckas trassla in sig så.

Aaliyah mår efter omständigheterna bra, men har givetvis svullnat lite där ståltråden gått genom huden. Då hon endast hunnit få sin första stelkrampsvaccination, ska hon få serum nu ikväll för att öka hennes skydd mot stelkramp.


Aaliyah är lika pigg och social som vanligt. Att hon är så social och orädd gör henne tyvärr till ett lättare "byte".

Hela situationen känns väldigt olustig. Händelsen är polisanmäld. 


Läst 14651 ggr

Fler inlägg

FEB
16

Tre examinationer i ridning på två dagar

Igår, torsdag, hade vi hoppexamen med unghästarna. Examinationen gick till så att vi fick hoppa en bana med en hinderhöjd anpassad till hästen vi satt på, baserat på ålder och (framför allt) utbildningsnivå. Cimon är fortfarande grön i hoppningen, men jag tycker ändå att han klarar av att hoppa en bana på 0,90-1,00 meter. Det var också runt den höjden på hindren som vi hoppade igår. Vi kom runt utan större missar och det räckte till godkänd hoppexamen.

Idag, fredag, började vi morgonen med examen del 2 med unghästarna. Men idag var det dressyren vi skulle examineras i. Vi fick rida olika rörelser och efter varje genomförd rörelse skulle vi göra en analys på vad som var bra och mindre bra. Passet gick helt ok och även det räckte till godkänd examination.

Sen var det bara att försöka ladda om och direkt göra nästa examination. Dressyrexamen på våra "äldre" hästar. Den examinationen gick till på samma sätt som med unghästarna, men med lite högre svårighetsgrad på rörelserna. Frasse är en klippa och med hans goda hjälp klarade jag även denna examination.

Godkänd på 3 av 3 examen. Härligt!

Nästa vecka börjar det jag har väntat på sen dag 1 på hippologen. Nämligen grenspecificeringen. Nu ska här trimmas dressyr så att sittbenen blöder (nästan i alla fall)!

Jag firar mina prestationer med att skaka mina lurviga i Helsingfors, tillsammans med min mormor som fyller 90 år!

Trevlig helg på er! 


Läst 3296 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
15

Ytterligare en hoppexamen

Finns det något bättre än att börja dagen uppe på hästryggen? Idag kändes Lexus SÅ fin och jag var tvungen att säga åt mig själv att avsluta passet tillslut.

Nu på eftermiddagen har vi hoppexamen med unghästarna. Cimon har verkligen blommat ut i hoppningen senaste tiden, så jag är inte ett dugg orolig för hur det ska gå. Imorgon har vi dressyrexamen * 2. Först dressyrexamen med unghästarna och sedan med de äldre hästarna. Det är jag inte heller speciellt orolig för hur det ska gå.

Kom ihåg att anmälan till Hippologprogrammet öppnar 15 mars! Och om du vill prova på hur en dag på hippologen kan vara, erbjuder både Flyinge och Strömsholm Dig att deltaga på prova på-dag. 17 mars på Flyinge och 8 april på Strömsholm. 


Läst 3819 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
11

Liten börjar bli stor

Aaliyah har verkligen tagit separationen från mamma med ro. Hon har ju varit väldigt självständig redan från dag ett, så jag har inte direkt varit orolig för hur hon ska klara sig på egen hand.

Här är ett litet klipp från när vi busade i ridhuset här om dagen. #aaliyahinaction


Läst 5046 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Munnen berättar...

Kajsa Boström

Tisdag!

Therese

Glatt besked!

Saras vardag

Till Husbloggarna