Hippologbloggen - Vardag på hippologen
SEP
13

Vardag på hippologen

Det var faktiskt Marianne som i somras kom på idén om att jag kunde ha med Cimon som unghäst i utbildningen. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men visst gillade jag idén.

Så blev det tillslut och jag var fullt medveten om att han inte skulle få gå som ren dressyrhäst, utan också vara tvungen att ta något skutt i veckan. Det blev visst bommar och hinder två dagar i veckan, dressyr två dagar i veckan och en dag i veckan tömkörning eller liknande. Ett upplägg som jag tror kommer funka alldeles utmärkt för Cimon.

Något jag inte haft en tanke på var att Janne Jönsson brukar titta in på Strömsholm med jämna mellanrum. Under dessa besök skickas vi alltid ut på terrängbanan, gammal som ung. Så även denna gång...

Jag kan nog räkna gångerna som Cimon är hoppad uppsuttet på en hand, eventuellt två. Några terränghinder hade vi definitivt inte tagit oss över tidigare.

Tur vi har en så snäll lärare som Py Jägerden som låter oss tjuvträna dagen innan den riktiga smällen.


Foto: Andreas Olsson


Inte lätt med tittig häst och samtidigt försöka undvika att hoppa rakt in i grenarna. Foto: Andreas Olsson


Gick bättre andra gången... Foto: Andreas Olsson

Men det gick ju bra även för Janne. Han verkade dessutom tycka det var kul, med tanke på allt brall och bus mellan hindren. Jag tycker till och med att han bjöd bättre på terränghindren än på de vanliga hindren i ridhuset.

 
Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Jag börjar alltid terrängpassen med lite ångest och känslan av att "jag vill inte dö riktigt än", men avslutar alltid med känslan av att vilja ha mer. Fantastiskt kul!

/Christoffer

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14927 ggr

Fler inlägg

JAN
19

Uppdatering efter gårdagen

Jag har fått många reaktioner på mitt inlägg igår. Ju mer jag tänker på det, desto mer obehagligt tycker jag att det är. Igår tänkte jag ändå att det kanske fanns en liten chans att hon hade kunnat göra det själv, men jag har förstått mer och mer att det omöjligt kan vara så. Och det känns extremt olustigt att någon har gått in i lösdriften och gjort det här med avsikt. Vad händer här näst? 


Här är tråden som satt runt Aaliyahs ena framkota. Omöjligt att hon skulle lyckas trassla in sig så.

Aaliyah mår efter omständigheterna bra, men har givetvis svullnat lite där ståltråden gått genom huden. Då hon endast hunnit få sin första stelkrampsvaccination, ska hon få serum nu ikväll för att öka hennes skydd mot stelkramp.


Aaliyah är lika pigg och social som vanligt. Att hon är så social och orädd gör henne tyvärr till ett lättare "byte".

Hela situationen känns väldigt olustig. Händelsen är polisanmäld. 


Läst 4547 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
18

Dålig hoppning och ett obehagligt fynd

Sen vi kom tillbaka till skolan igen, efter praktiken, har jag både unghäst (Cimon) och hoppning med skolhäst. Min skolhäst som jag får ha under hoppblocket är King of Dutchmen "Kingen" (Irco Mena - World Cup II). Kingen älskar att hoppa och han gillar när det går undan. Han är verkligen en superbra läromästare.

Trots att Kingen är så bra och jag trodde att jag började fatta grejen med hoppning igen, hade jag ett dåligt hopp-pass i skolan idag. Vi hade inte hoppat sen i måndags och osäkerheten hann ikapp, så jag började vela och tog dåliga beslut. Vilket resulterade i att jag bland annat fick tugga grus. Helt mitt fel. Mörbultad efter hoppningen åkte jag sedan ut till lösdriften för att titta till hästarna där. På lösdriften möttes jag av något man inte vill vara med om. 


Bilden är från i somras. Aaliyah har vuxit lite sedan dess... Foto: Andreas Olsson

Jag hittade Aaliyah med en snara av ståltråd runt kotan på ena frambenet. Då ståltråden var virad på ett sätt som en häst inte borde kunna klara av att ställa till med, är jag rädd för att någon gjort detta med avsikt. Jag hittade även mer ståltråd inne i lösdriften ovanpå snön. Aaliyah är lika pigg och glad som vanligt, men har sår där ståltråden gått in i huden. 

I skrivande stund sitter jag i telefonkö till polisen för att anmäla händelsen.

Olustigt.


Läst 6893 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
02

Nytt år = nya möjligheter

2017 vill jag minnas som ett bra år, som till stor del bestod av mycket häst. Inte så konstigt kan jag tycka...


Fina Ackurat efter ännu ett lyckat hopp-pass.

Året inleddes med hoppning tillsammans med fantastiska Ackurat som hjälpte mig över flera hinder (i dubbel bemärkelse). Han fick mig verkligen att tycka hoppning var roligt igen, så en stor eloge till honom.


Stora Ekeby. Jag är tredje från vänster...

Jag har hunnit med att ha två stycken praktikperioder. En i våras på ridskolan Stora Ekeby och nu senast hos hästutbildaren Evelina Johannisson nu på hösten. Jag har verkligen varit jättenöjd med båda mina praktikplatser. 


Fina Hanter som fått två nya mattar som är helt perfekta för honom. Foto: Andreas Olsson

Under våren såldes två hästar. Min fina trotjänare Gideon och även Hanter som jag hade under en kortare period. Jag hade inte kunnat önska mig bättre köpare till någon av hästarna, vilket givetvis gör allting så mycket lättare. 


Cimon får testa på allt i skolan. Dressyr, hoppning och terräng. Foto: Andreas Olsson

Men det är inte bara hästar som lämnat mig. Under våren kom Cimon (Cinnamon Bell) till mig för vidareutbildning. Cimon fick sedan komma med i min utbildning på hippologen som just unghäst. Otroligt givande för oss båda två.


Aaliyah (Mr Vain GJ - Rudy B - Heineke) Foto: Andreas Olsson


Mysigare mule att pussa på får man leta efter... Foto: Andreas Olsson 

Det tillskottet i familjen som ändå har berört mig mest är Aaliyah, som 7 maj såg dagens ljus för första gången. Hon växer så det knakar och vi får se vart det slutar. 


Snyggingen Lexus Bell. Foto: Andreas Olsson

Under hösten kom också Lexus Bell för utbildning. En riktigt snygging enligt mig.

Sammanfattningsvis har 2017 varit ett händelserikt år. 

Det nya året har börjat bra med skolstart och födelsedag idag. Jag har firat min födelsedag med hoppning för Daniel Svensson och sedan lite mer hoppning för Jens Fredricson. Båda passen mycket givande. 

Det känns skönt att skolan har dragit igång igen, men nu är det sista terminen kvar bara. Sen öppnar sig den stora vida världen för oss.

Gott nytt år!

/Christoffer 


Läst 10572 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: "Drömmen var att bli hoppryttare"

Gästbloggen

Flera generationer Klimke

Kajsa Boström

Det tog 17 dagar...

Saras vardag

Till Husbloggarna