Hippologbloggen - Vardag på hippologen
SEP
13

Vardag på hippologen

Det var faktiskt Marianne som i somras kom på idén om att jag kunde ha med Cimon som unghäst i utbildningen. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men visst gillade jag idén.

Så blev det tillslut och jag var fullt medveten om att han inte skulle få gå som ren dressyrhäst, utan också vara tvungen att ta något skutt i veckan. Det blev visst bommar och hinder två dagar i veckan, dressyr två dagar i veckan och en dag i veckan tömkörning eller liknande. Ett upplägg som jag tror kommer funka alldeles utmärkt för Cimon.

Något jag inte haft en tanke på var att Janne Jönsson brukar titta in på Strömsholm med jämna mellanrum. Under dessa besök skickas vi alltid ut på terrängbanan, gammal som ung. Så även denna gång...

Jag kan nog räkna gångerna som Cimon är hoppad uppsuttet på en hand, eventuellt två. Några terränghinder hade vi definitivt inte tagit oss över tidigare.

Tur vi har en så snäll lärare som Py Jägerden som låter oss tjuvträna dagen innan den riktiga smällen.


Foto: Andreas Olsson


Inte lätt med tittig häst och samtidigt försöka undvika att hoppa rakt in i grenarna. Foto: Andreas Olsson


Gick bättre andra gången... Foto: Andreas Olsson

Men det gick ju bra även för Janne. Han verkade dessutom tycka det var kul, med tanke på allt brall och bus mellan hindren. Jag tycker till och med att han bjöd bättre på terränghindren än på de vanliga hindren i ridhuset.

 
Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Jag börjar alltid terrängpassen med lite ångest och känslan av att "jag vill inte dö riktigt än", men avslutar alltid med känslan av att vilja ha mer. Fantastiskt kul!

/Christoffer

taggar


liknande webbartiklar


Läst 5611 ggr

Fler inlägg

SEP
03

Första veckan redan avklarad!

Oj! Nu har redan den första skolveckan nått sitt slut, men Gud så kul det är att vara igång igen.

Cimon är så duktig och hänger med på lektionerna som om han inte gjort något annat tidigare. Den här veckan har vi bland annat hunnit trava upp och ner för en bank, ridit ut i grupp och trimmat dressyr för Marianne. Cimon har även fått testa på att gå i skrittmaskin, vilket enligt honom var helt fruktansvärt till en början. Han är dock väldigt lättlärd, så det var inga konstigheter med det sen.

Vi har satt igång med vårat KEX. Jag gör mitt examensarbete tillsammans med min klasskompis Paulina. Vår tanke är att jämföra vilken puls dressyrhästar vs hopphästar kommer upp i under ett arbetspass, för att sedan kunna använda det vid foderstatsberäkning. Många gånger tror man att hästarna utför ett hårdare arbete än vad de egentligen gör och vise versa.

På RS har vi givetvis firat svensk ridsports fantastiska framgångar med god tårta. Vi har fått njuta av de fina ritterna på storbildsskärm och fått höra kloka ord om framgångarna från bland annat Agneta Aronsson, Louise Nathorst, Jens Fredricson och Marianne Esseen Söderberg.

Jag har kört fullt ut den här veckan med stalltjänst på helgen. Jag hade visst glömt bort hur mycket man går under en stalltjänsthelg...

En ny liten kille har kommit till mig den här veckan. Lexus Bell, hingst född 2014, e Lynch Bages - Falleur. Denna snygging ska förhoppningsvis avelsvärderas i höst. 

Imorgon är det måndag och vecka 2 på sista året.

/Christoffer


Läst 9335 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Första dagen på sista året

Det är med splittrade känslor jag går till skolan idag.

Jag är så fruktansvärt taggad och föväntansfull för år tre på Hippologutbildningen. Jag har valt hästutbildning som inriktning och det ska bli så kul att fortsätta proppas full med andras vishet och kunskap. Mycket ridning står på schemat och vi kommer även få grenspecificera oss mot antingen hoppning eller dressyr.

Å andra sidan känns den här dagen lite tung. Två av tre år av utbildningen har gått så himla fort och jag misstänker att år tre knappast kommer att gå långsammare.

Jag ska försöka ta till vara på varenda minut av det här året, speciellt om det ska gå så fort som dem två tidigare åren gjort.

Plattan i mattan! Nu kör vi!

/Christoffer


Läst 10312 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
23

Therese Nilshagen

När mina föräldrar förstod att mitt tjat om hästar och om att få börja rida, inte skulle upphöra. Bestämde de sig för att anmäla mig till en nybörjargrupp på ridskolan som låg i Stockholmsförorten Vällingby. 

Jag älskade varenda sekund som jag fick tillbringa där med hästarna och längtade redan till nästa gång i bilen på väg hem från ridskolan.

Givetvis såg man upp till de äldre tjejerna som ridit mycket längre, var förstaskötare och tävlade. Där fanns en tjej, jag känner henne inte, men jag minns henne väl - Therese Nilshagen. Hon visste nog redan då vart hon skulle.

Att se Therese ritt idag på EM i Göteborg är så imponerande och inspirerande. Och jag hoppas att hon lyckas inspirera fler ridskoleungar att följa sina drömmar genom livet. För även om man inte får vägen genom livet uppdukad som en buffé med goda förutsättningar till att lyckas, så kan det gå ändå. Man måste bara ha viljan, plus göra några smarta och kloka val i livet.

Stort grattis till det svenska laget, som tog EM-brons! Välförtjänt!

 /Christoffer


Läst 16165 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna