Hippologbloggen - Vardag på hippologen
SEP
13

Vardag på hippologen

Det var faktiskt Marianne som i somras kom på idén om att jag kunde ha med Cimon som unghäst i utbildningen. Själv hade jag inte haft en tanke på det, men visst gillade jag idén.

Så blev det tillslut och jag var fullt medveten om att han inte skulle få gå som ren dressyrhäst, utan också vara tvungen att ta något skutt i veckan. Det blev visst bommar och hinder två dagar i veckan, dressyr två dagar i veckan och en dag i veckan tömkörning eller liknande. Ett upplägg som jag tror kommer funka alldeles utmärkt för Cimon.

Något jag inte haft en tanke på var att Janne Jönsson brukar titta in på Strömsholm med jämna mellanrum. Under dessa besök skickas vi alltid ut på terrängbanan, gammal som ung. Så även denna gång...

Jag kan nog räkna gångerna som Cimon är hoppad uppsuttet på en hand, eventuellt två. Några terränghinder hade vi definitivt inte tagit oss över tidigare.

Tur vi har en så snäll lärare som Py Jägerden som låter oss tjuvträna dagen innan den riktiga smällen.


Foto: Andreas Olsson


Inte lätt med tittig häst och samtidigt försöka undvika att hoppa rakt in i grenarna. Foto: Andreas Olsson


Gick bättre andra gången... Foto: Andreas Olsson

Men det gick ju bra även för Janne. Han verkade dessutom tycka det var kul, med tanke på allt brall och bus mellan hindren. Jag tycker till och med att han bjöd bättre på terränghindren än på de vanliga hindren i ridhuset.

 
Foto: Andreas Olsson


Foto: Andreas Olsson

Jag börjar alltid terrängpassen med lite ångest och känslan av att "jag vill inte dö riktigt än", men avslutar alltid med känslan av att vilja ha mer. Fantastiskt kul!

/Christoffer

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11072 ggr

Fler inlägg

NOV
03

Nu är jag praktikant

Första veckan på praktiken är nu avklarad. Jag gör min praktik hos duktiga Evelina Johannisson som har utbildningsstall i Hallstahammar. Det har varit många nya bra intryck och fina hästar första veckan, så jag har en känsla av att den här praktikperioden kommer ta slut alldeles för fort.

På fredagar är det löshoppning på schemat och då fick lilla Lexus följa med till praktiken för att öva inför avelsbedömningen, som är nu i november.

Efter två dagars lastträning går han nu på transporten utan problem. Vägen till hans hjärta gick visst genom magen även på honom... 

Nu tänkte jag ta helg och det tror jag Lexus vill ha också. Nya tag nästa vecka igen. 

Trevlig helg! 

/Christoffer 


Läst 3538 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
24

Tiden går så fort

Det är mycket som ska göras i skolan och jag hinner knappt med tiden som rusar iväg ifrån mig. Nästa vecka går vi ut på åtta veckors praktik, så det är en hel del som måste bli klart i skolan innan dess.

Jag och Cimon har dock hunnit iväg på vår andra tävling. Det var mycket som var bättre sedan sist, men jag har ännu inte lyckats spräcka hål på den bubbla han går in i på tävling. Bara ut och tävla mer, så att han får mer rutin (och även jag). Ritten räckte ändå till en andraplacering.


Foto: Andreas Olsson

Cimon har under sin period i skolan utvecklats enormt mycket. Inte minst inom hoppningen. Från början handlade det mest om att försöka ta sig mellan hinderstöden, men nu har vi kommit så långt att det faktiskt går att rida mellan hindren. Spången har också blivit väldigt mycket bättre. 

Jag och Paulina insåg att vi nog tagit oss vatten över huvudet med vårt examensarbete och har därför beslutat oss för att byta ämne. Istället för att mäta hästars puls, kommer vi nu göra en enkätstudie om olika strömaterial. Nog så svårt för oss att ro i hamn innan kursen tar slut.

Fler bilder finns på intagram, sök på c.nmyr . 

/Christoffer


Läst 6848 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08

Tack för denna gång!

Flyinge bjöd på strålande sol och fina hästar även denna gång, vilket påminde mig om varför jag aldrig vill åka härifrån.

Det har varit bra dagar nere i Skåne och hade jag haft en tjockare plånbok,  än vad csn kan erbjuda, hade jag tagit med mig både en, två eller 10 hästar hem till Strömsholm. Kanske tur ändå...

Nu är jag i alla fall otroligt motiverad, inspirerad och framförallt ridsugen! Vi ses snart igen, Skåne!

/Christoffer 


Läst 9264 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Hippologbloggen »Hippologbloggen

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Följ Christoffer Myrs äventyr på hippologutbildningen.

Till bloggen


Christoffers senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Feira de Golegã del 2

Portugal-bloggen

Inner till ytter?

Kajsa Boström

Träningar, återbesök och tävling

Saras vardag

Till Husbloggarna