Hästskötarbloggen
OKT
30
2010

Då var första dagen i Karlshamn avklarad och alla unghästarna skötte sig exemplarsikt och vi är mycket nöjda med dom. Med oss på tävlingen är 5 årig Cougar Q 6 åringarna Flecu och Con Piccaso och 7 åriga After Eight.
Vi är uppstallade här under helgen med tanke på att det ändå tar en stund att köra plus att det är bättre och skönare för både mig och hästarna att ha ett stall/en box att gå till än att göra allt på lastbil. Speciellt med små bebisar som inte riktigt lärt sig tävlingslivet ännu.
 
Tävlingarna idag började inte förens klockan 12 00 så Alex hann rida våra andra 3 som ska till München innan vi åkte. Vi kom iväg runt halv 11 som planen var och var här i perfekt tid. Hela eftermiddagen och kvällen var det fullt upp och när jag sen var klar gick jag Olivia, Jannica och Nettan över till Mac Donalds för en välförtjänt middag. Väldigt smidigt när det bara ligger 400 m ifrån tävlingsplatsen.
 
Nu är hästarna natt kollade eller ja för en stund sen alla har vatten och hö och mår bra så nu ska ja också hoppa i säng imorgon väntar en ny dag och nya utmaningar.

Ida Lövgren


Läst 21600 ggr Kommentarer Kommentera

Ledig igår som sagt, super skönt! Jag sov ända till 11 00 när hände det sist.!?!? Men måste faktiskt ovilligt erkänna att redan på eftermiddagen va ja måttligt uttråkad och gick faktiskt för att ordna med lite tvätt från tävlingen!
Idag var det jobb som vanligt, vi börjar strax innan 07 00 med att fodra hö till alla hästarna. Nedans hästarna äter det så mockar vi, lindar av bandagen på dom hästar som har det och byter vatten till de som har vattenhinkar. Sen ska det sopas och lindor lindas upp och allt ska se snyggt och rent ut. När det är klart får hästarna sitt kraftfoder oftast är det någon som fodrar medans någon annan sopar men ja ni fattar principen.
Nu är klockan oftast runt 08 00 helst mindre och vi går in för att äta vår egna frukost plus att hästarna ska få äta sin ifred.
08 30 kommer resten av gänget alltså ryttarna =) då är det dags för ridning, skrittmaskin, skrittband eller kanske longering. Idag red Alex 7 stycken hästar så det var fullt upp med att borsta i ordning dom och sadla upp, borsta och tvätta av dom efter åt och allt sånt.
På eftermiddagen idag klippte jag Philema och sen Yummy så nu är dom redo för München som är nästa helg, jag tror jag kör ner dit natt till onsdag. Jag måste säga att jag föredrar att köra natt så man slipper all trafik och alla köer det är det är det värsta med Tyskland. (LANDET GJORT AV VÄGARBETEN). 
I Vanliga fall består eftermiddagen av stall sysslor, hästar som ska ut på skritt och band, rycktning, bandagering, klippning och diverse andra saker vi är normalt sett klara runt 17 00 - 17 30. Sedan runt 21 00- 22 00 för vi night check, då kollar vi till alla hästar så allt ser normalt ut och att alla mår bra, alla får lite hö och vi fyller på de vatten hinkar som finns.
 

Imorgon kommer Alex redan klockan 08 00 för att hinna rida 3 stycken innan vi ska köra över till Karlshamn för att under helgen tävla där med 4 stycken unghästar. Jag minns faktiskt knappt när jag gjorde en svensk tävling senast.? Undrar om det var Göteborg Horseshow ? ja jag tror nästan det. Ska bli konstigt att kunna prata svenska i seketariatet och betala med svenska pengar.
Så om ni ser någon förvirrad blondin i Karlshamn som skriker VERTICAL istället för REK, hmm ja då är det förmodligen jag.
Ska bli riktigt spännande jag har aldrig vart på tävling med någon av dessa 4 hästar innan så jag hoppas att dom uppför sig nu.
Nu är det bäst att jag går och lägger mig så att jag orkar upp imorgon men jag lovar att jag tar med mig datorn och uppdaterar från karlshamn.
  
MVH Ida Lövgren


Läst 20432 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
26
2010

Hemma i Sverige igen solen skiner och det är underbart skönt att få komma hem ett par dagar. Att sova i sin egen säng i natt var helt fantastiskt även om min säng i lastbilen också är jätte skön.
Kom hem från Helsingfors igår kväll men då var jag alldels för trött för att angagera mig i ett bra blogg inlägg. Stannade även på vägen hem hos familjen Brunstet på deras klinik i Täby. Jag måste ju säga att det är toppen att stalla upp där trevligare människor får man leta efter.
 

Men i alla fall tillbaka till tävlingarnna i Helsingfors:  Båtresan mellan Kapelskär och Nådendal gick bra det var lite gungit till en början men sen gav det sig. Vi stog upp på öppet däck så denna gången fällde jag inte rampen med tanke på hur blåsigt och kallt det var så jag öppnade bara fönstren lite extra och det var perfekt. 
Tidigt på Onsdag morgon var vi framme även fast man förlorar en timma när man åker till Finland dom ligger en timme före oss i tiden.
Mellan Nådendal eller Nantalie som Nådendal heter på finska och Helsingfors tog det cirka 2 och en halv timma att köra och vi var framme vid tävlingsplatsen runt 10 00- 10 30.
Parkeringen där man ska lasta av hästarna och alla saker är väldigt liten så där finns massor av folk för att hjälpa till att få in allt snabbt, så att man sedan kan köra och parkera så att nästa lastbil kan få komma in.
Isaac var först av med tanke på att han alltid står längst ut det är liksom hans plats, sen Philem och sen Yummy. Innan jag ens hunnit komma tillbaka till lastbilen efter att ha lämnat Yummy i stallet var lastbilen mockad.  Aisling hjälpte mig med att fylla upp vatten och ge hästarna hör medans jag lastade av alla saker jag behövde för helgen och vi la upp allt på en släpkärra som sedan med en liten typ golfbil fast starkare kördes över till stallet.

 

Sen var det bara att fixa allting och få ordning och reda och var sak på sin plats. Stallet var uppställt längst ner i ett parkeringshus så det var väldigt kallt men åtminstånne kunde det inte regna in. Jag fick faktiskt väldigt bra boxar med mycket plats för alla saker. Jag har tagit lite bilder men har dessvärre sladden i lastbilen så jag får lägga ut dom imorgon isället.
Arenan är ganska liten och framhoppning ännu ännu mindre så inte dom bästa förutsättningarna för ryttarna att rida fram sina hästar på bästa sätt. 

 

Det känns som att 4 fel har förföljt oss denna helgen, hästarna har hoppat super och Alex har ridit jätte bra men trots det har en bom trillat i stort sett i varje klass. Men Philema var i alla fall 4 i speed klassen på lördag och 6a på söndagen. Isaac var första utanför poäng i lördagens gp då han hade en snabb 4a fels runda rev hinder nr två.
I världscupen som var på söndags eftermiddagen hoppade han verkligen super men fick dessvärre med sig hinder nr 6 ett rättuppstående från kortsidan. Men han blev i alla fall 14e placerad tack var att han var en av dom snabbaste.
Yummy var nolla och blev 11a i fredagens 145a sen trillade dessvärre en bom för han i både på lördag och söndag i 150 klasserna han hoppade då.

Det var tidigar mornar och sena kvällar, lastbilarna stod ca 1-2 km bort från stallet och det var inte hela tiden man direkt kunde få en shuttel på morgonen för att ta sig dit så då var det bara att traska på. Så det var upp runt 6 varje dag utom söndag då första klassen började 08 00 så då fick jag gå upp 05 00 istället och var inte tillbaka i lastbilen före 23 00 någon dag.

På söndagen lastade vi hästarna 19 00 då vi skulle med båten 22 30 från Nantalie hem till Sverige igen. Resan gick bra och denna gången gungade det inget, det var väldigt lungt och stilla. Blev dock lite chockad när vi kom över till Kapelskär och såg att det låg snö kvar där. Visst snöade det i Helsingfors men inget som låg kvar. Stannade som jag sa innan hos Brunstet under dagen för att sen köra hem till Linderöd igen.
Jag tror hästarna var jätte glada över att vara hemma igen borta bra men hemma bäst det gäller nog dom flesta.
Idag har jag packat ut alla saker ur lastbilen, sorterat ut tvätten och försökt få ordning på allt.  Ísaac, Philema och Yummy har bara tagit det lungt idag och gått på skrittbandet eller i skrittmaskinen.
 

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på svensk Tv och njuta av värmen inne i huste med tanke på kylan där ute och imorgon är jag ledig och min telefon kommer vara avstängd fram tills att jag vaknar.
Ha det så bra så hörs vi snart jag vet att jag varit en usel bloggar men har inte kunnat få något internet varken i lastbilen eller i stallet i Finland.

 

Ida Lövgren


Läst 21029 ggr Kommentarer Kommentera

 
Nu sitter jag åter i lastbilen med datorn i knät denna gång som sagt på väg mot Finland och världscupen i Helsingfors. Det är väldigt många av dom som var i Oslo som också kommer att vara här i Finland. Det är riktigt många bra ryttare här många från toppen i alla fall i Oslo.
Hästarna står fin fint på bilen och vi har väl cirka en 15 minuter kvar till båten, men gud så mörkt det har blivit fort ute nu. Man ser ju knappt mer än ett par meter framför sig så tråkigt. Men men som jag har sagt tidigare bara att tänka positivt för jag menar finns många bra saker med det också säkert. Snart kommer alla ljus och lyktor fram också och då blir hela Sverige så mysigt, det tycker i alla fall jag.
  

Vi har som sagt samma tre hästar med oss här, men det har niu säkert redan förstått med tanke på att vi inte ens åkte hem i mellan, det blev betydligt mer vilotid för hästarna att stalla upp här i Stockholm, vi hade knappt hunnit hem innan det skulle ha lastats igen i sådanna fall...
Vädret här är som sagt tråkigt och det är ännu tråkigare nu än innan i morse nu bara regnar det och regnar det.
 

Men oj nu är vi redan framme vid båten så nu ska jag ta och ta tag i att jobba lite men ni får hålla alla tummar för oss och heja på oss så mycket ni bara kan.
Ida Lövgren


Läst 20812 ggr Kommentarer Kommentera

Vi kom fram till uppstallningen igår natt runt 01 40 allt gick väl och hästarna stod som ljus på lastbilen. Dom är rätt resvana nu kan man ju säga. Vi är uppstallade i utkanten av Täby närmare bestämmt Brunmåla Hästpraktik. Här är väldigt lungt och bra och vi har tillgång till det mesta som tex ridhus, utebana, skrittmaskin och treadmil.
Alla är väldigt trevliga och hjälpsamma här och man kan känna sig som hemma.
Hästarna står i gäststallet som består av 10 st uteboxar, där står också Jessica Kürten med sina 3 hästar. Tjejen som jobbar för Jessica heter Emelie och är jätte trevlig hon kommer ursprungligen från Australien.
 


Igår var en ganska lugn dag vi alla behövde vila lite även hästarna. Så på morgonen gick jag upp och fodrade lite senare än vanligt då dom fick sitt kvälls hö runt 02 00 sen gjorde jag dom vanliga sysslorna som att mocka, byta vatten, sopa och linda av och linda upp bandagen. Efter det fick det bli en promenad var för dom så att dom fick sträcka lite på benen alla tre var väldigt pigga och fräscha, det finns mycket nytt att titta på och jag kan lova att kor är ingen höjdare i deras ögon sett.
Sen vilade jag en timma och vid 11 00 så gjorde jag igordning Isaac för en litet jogging pass. Det är alltid bra för hästarna att röra på sig dagen efter att dom tävlat för att inte kroppen ska bli stel och få ut eventuella slagprodukter som kan ha bildats. Då kan dom istället vila helt dagen efter det. Idag kommer våra hästar dock inte vila utan dom kommer få komma ut på ett joggingpass även idag då dom ska stå på en båt i flera timmar i natt. Känns alltid bättre att låta dom röra lite lätt på sig innan en resa. Inget hårt pass utan bara lite jogging och stretching.

 

Aisling red alla 3 hästar och jag gjorde iordning dem så det gick smidigt och lätt och alla tre var fina och inte alls stela efter resan. Samtidigt som hon red passade jag på att mocka, lägga in nytt spån och byta vatten så att dom kom tillbaka till en ren och fin box. När vi ridit färdigt och hästarna var ryktade, bandagerade och alla täcken på igen fick dom sin eftermiddagmat. Så nu var dom alla nöjda och glada nu var det bara vi som var hungriga som vargar allihop.
Caroline Brunstet som äger stallet vi är på lät oss låna deras bil så vi kunde åka in till Täbys shoppingcentrum. Det första vi gjorde var att gå in på en mycket trevlig tacobar och få i oss lite mat vilket var mycket uppskattat från oss alla.
Sen gick vi runt och tittade lite innan vi gick in på hemköp för att köpa med oss lite mat inför resan och dagarna i Finland. 
     

Sandra som jobbar för Eric van der Vleuten är en mycket god vän till mig dom plus några andra är uppstalade på Täby Galoppbana, jag kan tro att det är väldigt många som är uppstallade där. I alla fall dom hade ingen tillgång till bil och alla av dom var trötta och hungriga så vi bestämmde att köpa med lite mat till dom och svänga förbi med på vägen hem. Det fick bli hamburgare och pommes och jag kan lova att det uppkattades av dom alla.
 

Jag skulle egentligen skriva detta inlägg igår kväll men jag kom så långt som fem rade innan jag somnade med datorn i knät. Nu på morgonen fodrade jag vid 07 00 och gjoerde dom vanliga morgonsysslorna nu sitter jag i fika rummet och har lite frukost tid och passar på att skriva lite. Vi har bestämmt att vi ska ta ut hästarna runt 09 00 först hade vi tänkt att rida ut men jag tror bara det får bli lite jogging på utebanan eller i ridhuset. Det är väldigt tråkigt väder här, regnigt och väldigt blåsigt och kylan har verkligen kommit till Sverige. Den fanns i Norge med och i våra tältstallar var det väldigt kallt på morgonen och kvällen så det är många täcken på hästarna som gäller, det är ett rent styrkepass varje gång man ska ta på och av alla fyra täcken. Men vad jag har hört så är det tydligen alltid ännu kallare i Helsingfors, brrr undra hur många täcken jag ska lägga på då och undra hur mycket mer kläder jag kan få på mig. Ha ha ha det återstår att se.
 

Nu börjar klockan närma sig 09 00 och det är dags att gå ut till hästarna igen men jag ska försöka komma ihåg att ta lite kort idag så får jag skriva lite mer i eftermiddag om jag hinner. Vi ska lasta runt 19 00 och sen köra upp till kappelskär och ta fäjan över till Finland och där får vi ju se om jag kan få någon internetuppkoppling, vi får hoppas på det annars skriver jag när jag är tillbaka i Sverige igen.

Ida Lövgren

 


Läst 23781 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
17
2010

 

Sitter i lastbilen och har precis kört över gränsen och är nu i Sverige igen. Det är faktiskt t.o.m så att vi kör i Värmland just i detta nu alltså i mina hemtrakter, känns faktiskt väldigt trevligt .
Dock är vägarna lite små, men nu i Sverige har det i alla fall blivit lite bättre än i bergen i Norge.
Ja ha va ska man säga om helgen då Yummy och Philema har skött sig super och man kan inte i detta nu begära mer av dom. Philema som gjorde sin första stora inomhus tävling någonsin var placerad i gårdagens speed klass, när det ska gå fort får niu se se upp för henne. Yummy kvalade in till lilla finalen som var nu på morgonen eller ja lilla och lilla hindrena var nog stora i alla fall vill jag lova. Han hoppade helt super kanske lite för bra då han dessvärre drog på sig ett tidsfel men Yummy var nöjd i alla fall. Han är minsann en stjärna på väg upp vill kah lova. Håll era ögon öppna för HIGH YUMMY.
 

 
Jag vet dock inte vad som hände med Isaac, han hoppade helty super och allt såg jätte enkelt ut i fredags då han blev 11a men sen fick han dessvärre några riv. Vi får hoppas han bara haft en dålig dag och så tar vi nya tag och kommer igen till Helsingfors igen.
Det var ju ändå första inomhus så det är klart att vi alla måste hinna ställa om oss...  
 

Nu kommer mit batteri i min dator dö närsomhelt så bäst att jag slutar jag bloggar mer imorgon när vi är framme i stallet i stockholm.! =)

Ida Lövgren


Läst 23631 ggr Kommentarer Kommentera

Om exakt 4 timmar och 9 minuter åker vi till Norge för att rida världscupen i Oslo och också årets försa inomhus tävling. Med på resan har vi våra 3 följeslagare, Kingen him self ISAAC, Philema och High Yummy.
Lastbilen står i startgroparna, fodret och utrustningen och allt annat man kan behöva är packat och klart så nu är det bara hästarna som ska lastas.
Nu ska jag bara packa mina egna saker vilket jag ALLTID väntar med till sista sekund, jag lär mig aldrig. Men det är bara för att jag vill ju ha med mig allt jag brukar använda och det vill jag ha nytvättat.  Men nu är det i alla fall tvättat och klart jag ska bara packa ner det i väskan och bära ut det till mitt andra hem vilket då såklart är lastbilen.

 


Philema, Yummy, Jag, Aisling och Isaac
 

Nu har jag varit hemma i Sverige (Linderöd) i ca en vecka, det har varit skönt att få komma hem och ordna upp lite saker och sortera om packningen då det nu är dags för vinter kläder till både mig och hästarna. Har packat 5 olika sorters täcken till hästarna man vet ju aldrig hur kallt det blir på natten ute i ett tältstall. Hoppas helgen bjuder på fint väder.
Efter helgen åker vi till stockholm för stalla upp där över natten för att senare ta färjan över till Finland och Helsingfors för att rida världscupen även där. Ska bli jätte kul, jag har aldrig varit på någon av dessa tävlingar och det är ju alltid kul att få se nya platser.
Så denna gången blir vi borta i ca 2 veckor men sen kommer vi tillbaka till springfield farm igen och efter dte får vi se vad som händer. Jag hoppas att ni alla håller tummarna för oss vi ska göra vårat bästa.
 


Alex och Isaac under världscups debuten i Göteborg 2009
 

Alex började en gång i tiden sin karriär på lilla B-ponnyn Dixie, som numera är 25 år och för det mesta är pensionär och går i hagen som sällskap ponny till våra andra vildar. Men i sommras lånade vi ut henne till ett ridläger bara några kilometer härifrån gården. Dixie tog lägerbarnen med storm och blev snabbt en favorit då hon är så snäll.
Hon har under sommaren hunnit med att hoppträna och haft kul och dessutom blivit klubbmästare i dressyr med lilla Andrea.
 


Alex och Dixie för ca 12 år sen
 


Dixie och Andrea på hoppträning sommaren 2010

 

Nej nu måste jag verkligen ta tag i min packing så jag hinner med allt jag ska innan avfärd men jag lovar att ta med mig datorn och hoppas på att jag får tag i något internet så att jag kan blogga från tävlingarna annars skriver jag när jag kommer till stockholm.

 

Ida Lövgren


Läst 22216 ggr Kommentarer Kommentera

 
Jag får börja med att be om ursäkt för min frånvaro, men det har varit fullt upp dom senaste dagarna. Nu är det faktiskt så att vi redan är tillbaka i Sverige, så det är bland annat  på grund av resorna och jetlagen som jag inte har hunnit skriva något.
 
Det var på måndagen vid lunchtid vi fick reda på att Isaac kunde få komma med på ett flyg redan nästa dag. Vilket så klart var mycket bättre för både oss och Isaac. För det första var Isaac på väg att krypa ur skinnet när han var tvungen att vara på en tävlinsgplats utan att få tävla och för det andra så ska vi tävla världscupen i Oslo nästa helg. Så att kunna komma hem tidigare ger oss alla lite mer tid att ställa om dygnet och få allt klart innan nästa uppgift. 
 
Vi fick en biljett hem för mig redan tisdag morgon 06:00 i från Lexington, då skulle jag vara hemma innan Isaac och kunna ta emot honom på flygplatsen i Liege.
Så under tisdagen fick Alex och Aisling ta hand om Isaac eftersom hans flyg inte var förrän senare på kvällen.
 

                      
Flygplatsen i New York.                                  MÅNGA olika flyg som ska iväg.
 

                      
Högt ovan molnen.                             Väl i Europa/Bryssel var det dags för tåg.
 

När jag var framme i Liege efter si sådär 22 timmars resande var jag skapligt trött kan jag lova, även om man sover på flyget tar det på krafterna, speciellt eftersom man inte kan gå ut och få någon frisk luft någonstans.
 
Anna, snäll som hon är, kom och hämtade mig på tågstationen och körde mig tillbaka upp till Henks gård. Nu var klockan cirka 11:00 och det var sagt att hästarna skulle landa klockan 12:00. Men precis när jag ska hoppa in i bilen och köra ner så ringer dom och säger att hästarnas flyg är försenat och att det räcker om vi är där till 14:45.
Så då var det bara att vänta någon timme istället, men det va ju skönt att få reda på det innan jag hunnit köra iväg.


Den lilla ljusa pricken över byggnaden är flyget Isaac kom med =).

 


Planet landade väl, nu inväntas nya order.

 


Första conteinern med hästar lastas ut ur flyget.
 


Första hästarna redo att få komma ut.

 


Äntligen var det Isaacs tur.
 


Medan jag väntade på att våra saker skulle komma fick Isaac lite hö att äta.

 

Så när alla saker var hittade och inpackade körde jag upp till Henks stall igen och lät Isaac få vila lite innan jag senare tog ut honom för en promenad med gräs. Han var superpigg och du kunde verkligen inte tro att han nyss flugit över halva jorden.
 
Isaac fick vila över natten och tidigt nästa morgon började vi resan hem mot Sverige, med ett stopp i Bremen för att sko honom, plus att han fick gå in i en box för att äta och dricka lite. Vid 18:00-tiden på  torsdagskvällen kom vi då hem till Linderöd och Springfield farm igen. Isaac, som fortfarande var superpigg, blev väldigt lycklig över att få komma hem och träffa alla kompisarna igen.
 

 
Hur glad bli man inte när men ser den här filen...??????

Nu sitter jag här hemma i soffan i mitt och Jennies lilla hus och äter Karamellkungen-godis, för det var längesedan vill ja lova.
 
Som en sammanfattning av VM vill jag bara säga att jag tycker att det var en otroligt rolig upplevelse. Jag fick pröva på saker som jag inte gjort förr och jag lärde mig oerhört mycket. Det var kanske inte precis som jag tänkt mig, och det var synd att boendet var så illa, det vill man helst glömma. Men något utav det bästa är att jag fick uppleva allt detta med några av mina allra bästa vänner.
 
Som till exempel Josefine som jobbar för Edwina Alexander, henne har jag känt i cirka 6 år nu ungefär, och vi har många roliga minnen tillsammans. När man jobbar så här lär man känna enormt mycket folk och du träffar vänner för livet.
 


Josefine till höger och brevid sitter Alex som jobbar för Harrie Smolders.
 

Ja, det var väl allt för mig eftersom både jag och Isaac är hemma nu och vårt VM-äventyr är över. Så jag vet inte om detta kanske kommer att vara mitt sista blogginlägg.
Jag hoppas att ni som läst bloggen tycker att den har varit bra och har gett er en inblick i en hästskötares liv - och att ni också kunnat fått uppleva Kentucky i ord och bilder på ett bra sätt.
 
Nu får ni hålla tummarna för oss i Oslo och Helsingfors. Och jag tycker faktiskt också att Isaac borde bli nominerad till Horse of Fame under Ryttargalan - så mycket som han gjort för Sverige under en massa år.

MVH Ida Lövgren och Isaac
 


 

 


Läst 22563 ggr Kommentarer Kommentera

Så har det äntligen börjat, eller ja, för oss har det slutat - men så klart hejar vi och håller alla tummar vi kan för det svenska laget, och hoppas givetvis att dom lyckas kvala in till OS 2012.
Isaac är jättesur över att inte han har fått hoppat något idag och väntar fortfarande på sin tur. Han har inte insett att han är reserv.
 
Tävlingen idag började kl 10:04 (fråga mig inte varför) och inleddes av Kamal Bahamdan. Han styrde runt sin nyinköpta häst Cezanne (som tidigare reds av norska Connie Bull) med noll fel, dessvärre för hans del mycket långsamt. För som sagt är det tiden som räknas i denna första hoppning och när fel blir tid går alla med till exempel fyra fel snabbt om honom i resultatlistan.
Måste säga att först när man såg banan innan det hade börjat såg det inte så svårt ut, för den som inte gått banan. Men det visade sig snabbt vara svårare än vad man trott.
Svenskarnas hästar hoppade bra, resultaten visar lite värre, men det är en ny dag imorgon och då är det nya tag som gäller.
 
Själv har jag under dagen underhållit mig själv med att titta på hoppningarna. Det är ganska kul att kunna följa en hel klass så där, det händer inte så ofta. I morse fick Isaac gå ut på en halvtimmes promenad och checka läget på området, och efter lunch kom Alex och red honom. Han är verkligen i sitt livs form här och det är synd att man inte fick se honom hoppa mer, hade varit kul att ha sett hur Alex och Isaac hade hanterat denna banan. Som han hoppade igår hade han nog verkligen kunnat vara med i matchen. 
 
Här kommer lite bilder från söndagens warmup och lite andra random-bilder. ENJOY!
 


Ninja Och Artic myser i solen medan Malin passar Artic.  



Sverige-lägret.
 


Hur många får man egentligen plats i en golfbil?
 


Arenan.
 


Sverige-besök från Sussi och Caroline som uppskattades av både mig och Isaac - godis till oss båda...!
 


Tanja och Erbblume på väg up till warm-up.
 


En av framhoppningsbanorna.
 


Actrice och Sara.
 


Alex och Isaac värmer upp.

Det var allt för nu och det är dags att sova!

Ida Lövgren


Läst 26662 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har det ändå varit en hädelserik dag här i Lexington, Kentucky, med veterinärbesiktning och warm-up. Klockan 11:00 började besiktningen och vi i Sverige hade nr 111-115, så vi hade räknat ut att runt 12:30 ungefär skulle det vara vår tur. Så under morgonen tog jag Isaac på promenad ett par gånger.
Idag har det varit väldigt kallt och blåsigt här och det gör ju inte saken bättre, när man redan har en tokpigg häst som Isaac.

 


Isaac redo för promenad.
 


Isaac är vild!

 

Vid 12:20 kom ryttarna ner till stallet för att göra sig redo för att besiktiga sina hästar och vi gick alla upp tillsammans till en av paddockarna, där man fick gå tunt och vänta innan dom ropade upp oss och vi kunde gå vidare ner till själva vet-checken. Vi hade turordningen Actrice, Ninja, Arctic, Erbblume och sedan Isaac. Alla fem gick igenom galant och Isaac flashade till det hela med lite bocksprång.
 


Alex och Isaac, och i bakgrunden ser ni Actrice, Sara och Jonas.
 

                      
Rolf och Ninja i kylan.                                               Alex och Isaac.
 

                        
Team Sverige.                                                                 Malin och Jonas.
 

 

Har egentligen mycket mer jag skulle kunna skriva om, men jag är jättetrött så jag får skriva mer imorgon - med tanke på att det blev en sen kväll. Klassen började 19:00 och Sverige hade nr 75-79.
Jag såg dessvärre ingen av de andra hästarna eftersom jag då var på framhoppningen med Isaac... Isaac var i alla fall superfin och hoppade helt super, så det var jättekul att se. Jag tror att han kommer att bli mycket ledsen när han inser att han inte ska hoppa något mer där inne nu.

 


På väg upp till banan...
 

Ida Lövgren


Läst 27174 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.