Hästskötarbloggen

Julen är i stort sett över och nyår närmar sig med stormsteg, vilket jag självklart ser fram i mot samtidig som det alltid är tråkigt att lämna släkt och vänner här i Värmland.
Men än har jag flera dagar kvar och massor av saker att göra ett fullspäckat schema.

Imorgon ska jag åka till Karlstad för att hinna med lite shopping med mamma och sen ska jag luncha med Emma och kanske Lovisa om hon kunde och efter det kommer Tilda när hon slutat jobba så hinner vi ses lite också. Jag, Emma, Lovisa och Tilda var liksom en del av järngänget under gymnasiet så det blir väldigt roligt att ses igen det var ett tag sen nu.
Tilda hann jag i alla fall se under några timmar när hon kom och hälsade på mig i Sthlm det va mycket kul alltid kul att se henne.!

Senare på kvällen blir det middag på någon resturang med Melinda och Carro och Carros lilla son Edwin. Känns nästan lite overkligt att Carro fått barn med tanke på att jag är hemma så sällan så har jag inte ens sett att hon varit gravid och nu när jag kommer se henne har hon sin lilla son med sig. Kommer bli mycket tjejsnack under dagen, många härliga skratt och minnen.


                    
        Emma & Lovisa                                          Jag, Maya och Tilda


Idag har jag varit och hälsat på hemmas hos min barndomsvän Mickis som numera har ett eget företag "Mikaelas Hudvård" och hon har visat upp lite av sin produkter hon är återförsäljare för stor företaget Mary Kay. Jag fika lära mig lite om hur jag ska sminka mig och tipsat om färger m.m
Det var jätte skoj och det är jätte bra produkter önskar jag var bättre på att ta hand om mig själv med alla dessa hudvårdsprodukter. Ja menar jag tänker ju inte så långt som att ha olika krämer på olika ställen i ansiktet men så så ska det tydligen vara.

           
         Innan                                   Efter                         Efter



Alla olika typer och färger och krämer m.m


                   
Färgerna jag hade                                    Alla saker vi använde på mig

Mickis själv var på en make up kurs för sotade ögon senare under dagen och det blev så här snyggt, jag hoppas hon lär mig detta nästa gång.
Vill ni själva veta mer om Mary Kay så kan ni ju alltid gå in på deras hemsida och det finns konsulter runt om i hela Sverige så det spelar ingen roll vart du bor.

                                  

                                         www.marykay.se


Under dessa dagar har jag också hunnit med att fira jul med min mamma min ena syster och hennes barn Moa och Mio och varit hos min morfar och hälsat på.
Det är så roligt med morfar, han är över 80 år gammal och nu har han stenkoll på mig och alla tävlingar, han vet exakt vilken tid hoppningarna visas på tv och det är ju så klart extra roligt om det skulle vara så att Alex är med.
När han var inlagd på sjukhuset för en knä operation tvingade han sköterska att ta reda på vilken tid dom visade hoppningarna från Stockholm, det kunde faktiskt vara så att hans barnbarn kunde vara med på tv och hästarna jag tar hand om skulle vara det i alla fall. Han är verkligen super min morfar och vi håller så bra kontakt vi kan jag försöker ringa honom åtminnstonde en gång i veckan även om det inte alltid blir så.


 
      
                                    Jag och min morfar
  
                                           
             Jag                                                                 Jenny

                       
         God Jul kram                                       Jag, Mio, Moa och Syrran


    

En tavla på oss från semestern i somras det är min syster, mamma, jag, Mio och Moa


Nej men som ni nu vet så har jag fullt upp imorgon så jag borde verkligen sova nu har jag suttit här på tok för länge.
Ha det så bra så hörs vi snart igen.


God natt/// Ida Lövgren


Läst 31488 ggr Kommentarer Kommentera

Alltså att ta sig fram i denna vinter verkar helt omöjligt, ser att trafiken stod helt stilla under dagen. Igår skulle jag som sagt försöka ta mig hem till Värmland och det var lättare sagt än gjort. Vädret igår var bra, det var askallt men annars fint så allt för mycket att skylla på hade inte SJ.

Min resa började inte alltför bra men jag hoppade i alla fall på första bussen 15 00 i Linderöd för att åka till Hörby. Hann inte mer än att åka 5 minuter när det helt plötsligt stod helt still, det hade tyvärr hänt en väldigt otäck olycka precis innan Ekerödsrasten men polis och bärgningsbil, verkade som dom jobbade på fort för det va inte länge vi stod där.
Jag hoppas verkligen att det gick bra för personerna som var inblandade i olyckan.
  
Jag kom precis i tid till att hoppa på nästa buss som skulle ta mig till Lund, jag tror inte jag hann åka mer än en hållplats innan jag somnade och vaknade inte förrän vi var utanför Lund. Det var bara jag på bussen och hade så varit hela resan så man kan ju säga att jag hade privat buss. Nu skulle jag ha ca 16 minuter på mig att hitta fram till mitt spår och mitt tåg som skulle gå mot Stockholm. Stannade upp ute i kylan och såg inte mitt tåg någonstans uppskrivet på tv-skärmarna men bara en stund senare och ca 3 minuter innan tåget egentligen skulle gå kom det upp och det var inte med glädje jag såg detta, tåget var ca 1 timme och 10 minuter försenat.

Jag insåg ganska snabbt att detta innebar att jag skulle missa mitt andra tåg från Katrineholm hem till Karlstad med tanke på att jag egentligen skulle haft 20 minuters väntetid och nu skulle ja då alltså missa det med ca 40 minuter
Så jag och min packning in till skånetrafikens kundservice för att ställa mig i en ca 12 nummer lång kö innan jag fick förklarat att jag måste gå ca 300 meter till till SJs kundservice då dom inte kunde hjälpa mig. Så iväg igen med packningen släpandes efter mig. Det var inte direkt folktomt där heller men här var inte kön 12 nummer lång i alla fall. Det enda svaret dom kunde ge mig här var att jag skulle hoppa på tåget mot Katrineholm och så skulle detta lösa sig under vägen.

Så jag underhöll mig själv under en timma och köpte lite fika på 7eleven, sen kom tåget och då kom det faktiskt 15 minuter tidigare så jag höll nästan på att missa det. Jag menar vem vill stå ute i kylan och frysa ihjäl bara för att tåget kanske kommer, visa det då på skärmarna i tid, men ja hann i alla fall med.
Det tog ca 4 timmar upp till Katrineholm och när vi precis var framme då kunde dom äntligen berätta för oss resenärer som skulle vidrare åt något håll att det skulle finnas bussar som väntade på oss.
Problemet var att det fanns bara 2 bussar och folk skulle åt 3 olika håll så 2 bussar körde iväg och dom bad oss som skulle åt Karlstad och Kristinehamnshållet att invänta en taxi eller hmm var det en buss eller en taxi. Så vi gick in igen och satte oss i vänthallen och väntade och väntade och väntade. Till slut var det en kille som fått tag på ett nummer där han väl fick tag på någon på SJ, alla andra nummer berättade fint att dom öppnade 06 00 nästa dag igen. Men han fick som sagt tag på någon och dom berättade att det enda som fanns var en buss som skulle vara bokad till 00 04 det är alltså 2 timmar senare än vad bussen skulle varit där och ingen information alls.
Han hade sagt till dom att det var inte möjligt att vi skulle vänta så länge. Så kunde det inte fungera, så han satt i väntan i telefonen hur länge som helst men fick dessvärre inget annat svar. Nu hade dom också släckt ner hela väntrummet så det var bara nattlampor på och det började bli kallt även här inne.
Hallsbergståget kom in strax före 00 00 och en tjej som jobbade på tåget kom springandes och sa att vi också skulle hoppa på detta tåg så skulle hon hjälpa oss under vägen. Hon kunde i alla fall väldigt snabbt säga att hon bokat ett antal olika taxibilar och vi skulle kanske äntligen komma hem.
Framme i Hallsberg fick vi dock vänta ytterliggare men snälla Anna som hon hette väntade där med oss i alla fall och tro det eller ej men efter en stund kom det en BUSS.

Äntligen på bussen och jag var kall från topp till tå men ändå glad att nu skulle jag äntligen få komma hem så klockan 03 10 var vi äntligen framme i Karlstad där min stackars mamma väntat hela kvällen på att jag skulle komma hem.
En och en halv timma senare låg jag i min säng och somnade snabbare än va tåget gick kan ja lova.

Så nu sitter jag i alla fall hemma i mammas soffa och vill önska er alla
EN RIKTIGT GOD JUL så hörs vi snart.

Ida Lövgren


Läst 29592 ggr Kommentarer Kommentera

Jag är ber om  ursäkt över min bloggtorka den senaste veckan, men nu mitt i snökaoset har mitt fantasi stått stilla.
Alex och familjen är tillbaka efter semestern så nu är vi tillbaka till vanlig ordning även om hästarna fortfarande har lite halv vintervila.
Men det var inte helt problemfritt för familjen att ta sig hem, men tanke på att Frankfurt där dom mellanlandade stängde och folk fortfarande sitter kvar där.
Men dom lyckades i alla fall få tag på tåg biljetter en bit på väg och sen ta taxi till Puttgarden, i Puttgarden ta färjan över till Danmark och Rödby.
Väl i Rödby väntade Jennie som tagit bilen för att köra och hämta dom så ungefär 24 timmar senare än ursprungsplanen var som hemma i alla fall.
 
Nu är det inte länge kvar tills jag har semester, även om jag inte tror det är något vidare semesterväder hemma. Jag ska alltså åka hem till Värmland över julen och mamma berättade så snällt igår att dom lovat ca 20 minus i veckan. 
Jag går på semester på onsdag, jobbar förmiddagen och sen efter lunch tar jag bussen till Lund efter att bytt en gång i Hörby. I Lund tar jag tåget till Katrineholm där jag byter mot ett som går till Karlstad. I Karlstad väntar mamma med bilen och vi kan på börja resan hem till Filipstad kokmmer nog vara hemma runt 23 00 eller så. Vem har sagt att det ska vara lätt att ta sig hem..? Sen undrar folk varför man är hemma så sällan! Kan beror på att jag inte så ofta är ledig så länge att jag hinner hem då det tar en halv dag minst innan ja ens är hemma,.

Jag kommer vara hemma fram till nyår då jag åker ner till Skåne igen för att fira Nyår i Helsingborg på Ridsportens Nyårsfest med alla mina "Skåne" vänner.
Jag tycker alla ni som är över 18 och har möjlighet borde anmäla er till festen och komma och fira in det nya året i Helsingborg.
Vad än alla säger så måste jag säga att det är fantastiskt kul att fira nyår där, du känner väldigt mycket folk så du skulle kunna gå runt och mingla hela kvällen. Stämningen är på topp, på en bra nattklubb med bra musik.
Så sitt inte hemma och ångra dig den första januari bestäm dig nu istället så ses där =)
  
 
Nu är klockan kvart i två och jag har haft lunch, så nu är det dags att sätta fart och gå ut och jobba igen.

  
Ida Lövgren


Läst 28707 ggr Kommentarer Kommentera

Jag kommer egentligen inte från någon hästfamilj, mamma var rädd, och pappa var inte speciellt intresserad, mina två äldre systrar hade ridit var av en av dom fortsatte lite på hobby nivå. När ja var liten testade jag på allt från fotboll, hockey, innebandy, dans och även att spela fiol till pappas stora förtret (kan inte påstå jag var speciellt bra även om mamma höll minen och tyckte det var bra att jag tränade!)

                                      

När jag var 7 år började jag rida på ridskolan tack vare att min bästa kompis och granne Linn Karlsson hade gjort det. Jag fick följa med en lördagsförmiddag och sedan den dagen var ja fast. Jag försökte som sagt hinna med lite andra sporter också men som efterhand prioriterades bort.

På min nionde födelsedag fick jag New Forest stoet Fatima på fodervärd kontrakt i födelsedagspresent. Med det menades det att jag hade hand om henne 4 dagar i veckan och resten gick hon på ridskolan. Så det var ett väldigt bra sätt att lära sig på, då jag hela tiden hade kunnigt folk runt mig. Jag red då på lektion 2 gånger i veckan en med hoppning och en i dressyr,  en av dagarna försökte vi alltid rida ut och en dag var lite mer fri. Fatima var alltså en ponny från ridskolan som då var hela 17 år och det var för att avlast henne lite som jag hade henne dessa dagar. Några månader senare åkte hon till Stockholm för att få ett värdigt avslut på hennes liv hos hennes nya ägare.
Åren gick och jag hade lite foderhästar från ridskolan, dels för att avlasta dem och dels för jag kunde utveckla mig själv mer genom mera ridning och stallskötsel.

15 år gammal fick jag min första alldeles egna häst i födelsedags present då var lyckan stor vill jag lova er. Kommer aldrig glömma dagen han kom till stallet det va så spännande nu hade jag verkligen en egen häst. Amadeus som han kallas var en över växt connemaraponny och klassas då självklart som häst med en mankhöjd över 148cm
Han var inte en jätte enkel häst men super snäll i alla lägen han var dessvärre väldigt tittig på nya hinder och för att inte tala om vattenmatttor. Men jag lärde mig mycket av honom och hade kvar honom i väldigt många år. Nu är han såld till min gamla ridskola i Filipstad och det fungerar hur bra som helst, brukar hälsa på honom då jag är hemma.

                       


När det sen var dags att söka gymnasium föll mitt val på Lillerudsgymnasiet utanför Karlstad. Där gick jag en treårig utbildning i hästhållning, fick betyg i allt från vanliga ämnen som matte och svenska, men även i ridning, unghästhantering och foderlära bland annat. Under andra året på gymnasiet tyckte min dåvarade hopptränare Fredrik Hasselberg att jag borde köpa mig en ny häst för min egen utvecklingskull och han hade en häst hemma för försäljning och tyckte jag borde prova den.
Sagt och gjort, jag åkte och provade. Wilma V som hon heter var då 7 år och jag fastnade väl i stort sett direkt. Hon var inte lätt att rida dressyr mässigt men hon hoppade fantastiskt. Så det blev ett köp och nu hade jag fått en häst som kunde utveckla mig mer som hoppryttare.
Jag minns än idag våran tävlingsdebut det var på filipstads ridklubb och jag skulle hoppa 1 meter, allt gick jätte bra och vi slutade på en 3e plats lyckan var gjord.
 

                         


Under skoltiden ingick ganska mycket praktik vilket innebär att man får komma ut i yrkeslivet och testa på att jobba på riktigt. Så under mina tre år på skolan var jag på olika stall för praktik bland annat var jag hos Fredrik Spetz, Ragnar Bengtsson, Stall Danora och hos Per och Monica Rosenqvist.
Hos dom sistnämnda var jag på praktik under sista våren i årskurs 3, det fungerade jätte bra och senare framåt sommaren så ringde dom och frågade om jag inte var intresserad att komma ner och jobba hos dom. Eftersom jag hela tiden sagt att jag ville tillbaka ner till skåne efter studenten så passade det mig perfekt.
Så efter några veckors sommarlov så rullade bil och transport ner till Hörby i början av augusti. Jag hade alltså med mig Wilma ner för på den tiden så red jag fortfarande väldigt mycket själv och detta jobbet skulle innebära  ridning och häst och stallskötsel
Jag lärde mig mycket och utvecklades såklart som ryttare då jag fick rida många olika hästar och även mycket unghäst allt från föl till vuxna hästar.

Efter ett halv år hos dom fick jag erbjudantet att börja jobba som hästskötare hos Jenny Nilsson i Sjöbo på Your Horse. Min kompis Annelie som gick i samma klass som jag under gymnasietiden jobbade redan där och vi är super bra vänner, så jag tackade ja då det skulle bli kul att ha lite närmare till mina vänner.
Hos Jenny jobbade jag mer som enbart hästskötare red bara lite då och då, men jag hade fortfarande Wilma med mig. Nu blev det lite mer tävlingar och jag fick lära mig mer om det och att fläta bättre. Vi gjorde även några få meeting så det var väldigt lärorikt. Efter ett halvår där fick både jag och min kompis lite hemlängtan och kände att vi faktiskt ville komma hem igen och jag kände mig samtidigt ganska klar med det jobbet och kände att jag inte kunde utvecklas mycket mer på den biten.
  

                  

   
Sagt och gjort jag var kvar fram tills slutet av juli sen åkte jag, Annelie och Wilma hem.
Jag började snart jobba som servitrice på Hennickehammars Herrgård och trivdes faktiskt väldigt bra med ett "vanligt" liv men sa hela tiden att om jag hittar eller får erbjudande om ett hästjobb med lite mer utmaningar som kommer jag att ta chansen igen.
Jag jobbade där i cirka 9 månader samtidigt som jag hade mina två egna hästar som jag red och tränade med.
Samma dag som jag flyttad in i min nya lägenhet hemma i Filipstad så ringer Magdalena Hermelin som är ägare till Stall Lagerfelt och undrar om inte jag skulle vilja komma ner och börja jobba som tävlingshästskötare åt Angelie "Hallon" Von Essen.
Vi bestämde att jag skulle komma ner över en helg och testa på och se vad vi båda tyckte.

  
                                      

Det var i början av året 2006 snön låg vit och det var kallt när jag satte mig på tåget ner mot Skåne igen. Den här helgen var det tävlingar i Helsingborg och det var även dit vi skulle, nu minns jag inte exat hur många hästar vi hade med oss men jag tror det var ca: 6 stycken.
Frågan är egentligen hur jag kunde tänka mig att börja jobba med hästar igen efter denna helgen, men präglad hästtjej som man är så är de väl kärleken till hästarna och tävlingsinstinkten som gör det.
Det som gick fel denna helgen var pga kylan, vattnet frös så vi fick gå ca 500 meter för att kunna hämta vatten till hästarna, elen i lastbilen frös sönder så det var några svinkalla nätter och inte nog med det så slutade lastbilen att funka totalt när vi väl skulle köra hem så vi kom inte iväg och eftersom det var söndag fanns det ingen som kunde komma och hjälpa oss så det vara bara att vänta tills det blev måndag.
  
    
Trots detta tog jag jobbet och en månad senare började jag, här stannade jag i 2 år och trivdes jätte jätte bra. Vi hade väldigt kul ihop och det var mycket spännande att få åka utomlands på tävling. Vi gjorde mest tävlingar i Tyskland, Belgien, Holland och Frankrike, så det var också mycket lärorikt med olika språk. Min engelska har jag utvecklat jätte mycket och jag lär mig lite smått andra språk också.
2008 valde "Magda" att börja avveckla stallet på dom äldre hästarna och satsa mer på unghästar. Angelie och Magda valde att inte fortsätta deras sanmarbete och då kände jag att "mitt jobb" inte skulle finnas kvar. Jag gillade ju detta, det var att åka på tävlingar Europa runt som jag tyckte var skoj. Så jag valde att sluta, men Magda lovade mig att hjälpa till att hitta ett nytt jobb.
  

  
                            

            
Hon hade då pratat med Royne och undrade om inte dom hade något jobb till mig, men just då visste han inte utan skulle kolla lite på det. Ailsing ringde upp mig några dagar senare och vi bestämde att jag skulle komma och provjobba. Alex var vid den här tidpunkten nere i Tyskland och tränade hos Beerbaums så dom behövde någon som kunde hjälpa honom där och sen fortsätta som hans hästskötare om det skulle passa.
Nu snart 3 år senare sitter jag här i soffan i "mitt" lilla hus och skriver om livet som just hästskötare åt Alexander Zetterman.

  
                  
  

Ida Lövgren



 


Läst 40363 ggr Kommentarer Kommentera

Bakningen gick fin fint, Jag, Jennie och Christa fick ansvara för marsipan figurerena. Det gick först lite segt men sen kom vi igång en stund innan vår fantasi tog slut.
Jag försökte mig på att göra en häst men det va inte jätte lätt men fick tillslut ihop något som mest liknade en blandning mellan häst, hund och en dinosaur.
Så jag gick istället över på att göra en tomtegubbe och en tomtegumman, dessvärre tappade gumman huvudet hela tiden men det lagade jag med en tändsticka då tandpetare inte var något vi hade.
Då började hon istället tappa armen men då kom ja på den briljanta iden att gå över till andra bordet där Pepperkakshus bygge pågick och lånade glasyr till att laga lilla gumman med. Så nu står hela tomte familjen utanför det lilla pepparkakshuset i en fin julmiljö och vad jag vet så är dom fortfarande hela.
  
Igår var jag som sagt ledig och det var en heldag med Annelie, vi hade en jätte mysig dag inne i Kristianstad med fika på vårt favorit fik House of Bagels. Där brukar vi i team Zetterman grooms fika när vi hinner. Jätte mysigt ställe med super goda Bagels =)
Vi gick även runt i lite affärer och Annelie köpte en super snygg svart klänning inne på H&M

 
Idag har jag såklart jobbat igen och det vill ja lova att mina ridmuskler också har fått gjort, det var längesen jag red mer än en häst på en dag och för det mesta rider jag mest ut i skogen då. Men idag har jag ridit 3 stycken, okej bara lite lätt för dom men det räckte för mig vill ja lova. Fältsits känns i benen nu och det känns i axlar också. Men det va super kul så det är absolut värt det. Börade med att rida Isaac han blir så himla sur på mig om jag inte börjar med honom. Man märker tydlig skillnad på honom om jag tar honom först eller om jag väntar med honom.  Bara han får göra någonting så är han nöjd men han måste liksom bli vald först om det så bara är att jag ställer han i solariet.
Jag red också Bella ett sto vi har och sen världens finaste 5 åring Cougar.
Det är så synd att han bara är 5 år för han hoppar så fantastiskt fint och han är super mysig att rida. Det var första gången jag satt på honom idag och jag kan bara säga att han är super. Tror verkligen han kan komma långt och jag hoppas det. Ibland hade det varit kul att kunna se in i framtiden men vad hade spänningen varit då?
  

Cougar Q 
  
  
Yummy har haft en veckas vila nu med bara skrittband och skrittmaskin med tanke på att vi är klara med tävlingar för i år och att det är skönt för dom att få vila under en längre tid och att slippa sadel för ett tag. Men Yummy börjar bli lite väl pigg nu och eftersom han är lite vild av sig och inte går att longera om du inte sätter mitt och hans liv som insatts så får han ridas lite nu. Christa vår beridare fick rida honom idag, det kändes bäst så om han nu skulle vara på sitt vilda humör speciellt men tanke på att jag inte ridit så mycket på ett tag. Men han såg faktiskt jätte fin ut och var super glad att få röra lite på sig och gjorde bockhopp när han bytte galopp.! Han väl ändå bara sååå fin världens sötaste gangster!
  
  

Zlatan se upp, Yummy han kan det mesta,! =)
  

nu måste ja sova go natt på er
Ida Lövgren

  

  
 


Läst 31898 ggr Kommentarer Kommentera


 
Alex och resten av familjen har åkt på solsemester så nu är det upp till oss att underhålla hästarna i 10 dagar.
Alla hästar ska ha lite julledigt nu så dom går på halv fart, men dom behöver i alla fall komma ut och röra sig på lite olika varierande sätt.
Idag har jag bland annat longerat 2 st, släppt ut hästar i skritten och i hagen och ridit ut Isaac i snön tillsammans med Jennie som red på Tarzan.
Jennie är alltså Roynes hästskötare och Tarzan som egentligen heter Trajanus är en av Roynes bästa hästar det var även honom han var 3a på i världscupen i Polen.
  

Jennie och Tiano i Arezzo 2009

  
Isaac börjar bli väldigt pigg, han är redan trött på vintervilan och tycker att han borde få komma ut och tävla snart igen tror ja. Han fick inte följa med till Globen som ni redan vet och dom andra tjejerna i stallet sa att han va jätte sur hela tiden. Hans bästa kompisar som han åkt Europa runt med hela året åkte utan honom! Men han glömde nog bort att vara sur när vi dök upp igen tidigt på måndag morgonen för då kan ja lova han blev glad, Gnäggade för fullt! Men ja kan säga att hans skötare alltså jag saknade honom lika mycket.
   


Isaac några dagar innan vi flög till Kentucky

  
 
Yummy är också pigg men tycker ändå om att få vila, sova är ändå ett av hans största intressen efter mat och godis.
  

Han är verkligen det sötaste när han sover se som han bäddar ner sig.
  
 
Själv är jag mycket glad över att det är lite vintervila nu, känns jätte skönt att få vara lite hemma. Vi har haft så mycket hela året har knappt hunnit vara hemma någonting vilket jag egentligen inte har så mycket emot. Våra lastbilar är super och man bor bra i dom men ändå så är det helt fantastiskt att sova i sin egen säng och ha lite egen tid.
Vi har inte haft den bästa säsongen direkt utan haft lite stolpe ut, men vi har kämpat på och vi tog oss i alla fall till VM som var årets mål.
Hästarna har bevisat att dom kan och nu blir dom yngre förmågorna äldre och vi kan höja kraven ytterlligare lite.
Så jag ser fram i mot nästa säsong och börjar redan sakna alla tävlingskompisar och tävlingar. Men vi behöver inte oroa oss tävlingar finns det gott om.
Tyckte vi att det va mycket tävlingar detta året så finns där ännu fler nästa enligt 2011 kalender,! WE WILL BE THERE AND WE  WILL ROCK, jag känner på mig att nu är vi på gångoch att 2011 kommer bli bra.

  


Skyline är en ny häst i vårt stall, Alex tävlade henne i Karlshamn och i Helsingborg
och nu står hon som sagt i vårt stall.! 


 
Skyline kallas för Sally och visst är hon väl söt.?
  
Idag ska vi åka till Caroline som jobbar halvtid hos Henrik Lanner och fika och julbaka och förmodligen blir det massa snack, skvaller och i- landproblem som måste lösas!?!
Vad annars kan det bli när ett helt gäng med häst tjejer ska träffas. Ska bli kul i alla fall, jag vet inte riktigt hur många vi blir men jag tror vi blir en hel del!
  
Imorgon ska jag vara ledig och då ska jag träffa Annelie, vi ska ha en hel dag i skåne med lite olika på hitt. Får se vad vi hittar på men kul kommer vi ha =)
Annelie jobbade tidigare åt Leopold Van Asten så det är genom tävlingar vi träffats och det är jag väldigt glad för. Vi har jätte skoj ihop och nu har jag inte sett henne sen tävlingarna i Helsingfors och i nästa vecka flyger hon till USA för att jobba som hästskötare där fram till mars.
  
Ha det så bra så hörs vi en annan dag!
Ida Lövgren




Läst 30929 ggr Kommentarer Kommentera

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN CK PETTERSSON.

Ja som ni ser så fyller allas vår CK Pettersson år idag hon blir hela 20år och har nu gått från tonåren till vuxenlivet.!
Hoppas att du får och har haft en fantastisk dag idag!
  



Läst 29771 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är det snö i massor vill jag lova, hela Skåne är vitt. Men jag vågar nästan påstå att hästarna gillar det. Både Yummy och Isaac älskar att köra ner huvudet i pulversnön och kasta runt den. Dom ser rätt roliga ut när dom har snö nästan ända upp i öronen. Häromdagen vet ja inte vad Yummy pysslade med men hade jag inte hållit i han lovar jag att han hade lagt sig ner och gjort en snö ängel.
 
Jag har lite bilder kvar från Globen som jag fortfarande inte lagt upp, men dom kommer här.
  

Utsikten från resturangen där vi åt frukost.
  
 

Cilia (jobbar för Roffe) och Malin (jobbar för Peder) 
  
 

Emma (Linda Heed) och Marie (som jobbar för Daniel)
  
 

Yummy vill också ha en egen dator
  
 

Framhoppningen 
  
 

"Cicci" och Malin
  
 

Kiara La Silla på promenad
  
 

Yummy gillar gosedjur
  

En av vinnar bilarna
  
 

En fin poster på Isaac och Alex som Alex sponsor från Horseware gjort
 
 

Full fart på framhoppningen


Mycket fina täcken från en super bra sponsor =)

 

Mina favorit boots är dessa fluffiga 
 

Ring bagen är packad och klar för start =)


Allt för nu, måste ut och jobba igen... =)
Ida Lövgren


Läst 28063 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.