Hästskötarbloggen

Hejsan hoppsan,.

Nu är vi i spanien, vädret är toppen och vi alla mtr bra. Resan gick fin fint jag och Madde lyckades att hitta rätt alla gånger och körde ärligt talat inte fel en enda gång och då var vår GPS ute och cyklade och ville mest  köra igenom Madrid fast vi inte alls skulle det.
Med massor av sång, (dans) och m&ms så gick resan som en dans.
Det bästa var ändå att vädret bara blev bättre och bättre och vi fick plocka bort ett täcke för varje stopp skulle jag vilja påstå.

Har tagit massor av bilder men glömde dock sladden till telefonen i lastbilen så det får bli nästa gång jag lyckasd ta mig till Wifi..

Idag var första dagen vi tävland men det var bara Yummy som hoppade en liten klass, han hoppade 140 och var fin fick dock ett riv på sista hindret.

Annars rullar alt på bra, det är tshirt väderoch idag hade ja tom shorts så det är bra. Stallen är fina och vi har fått lagom långt till lastbilarna.
Många Svenskar på plats, men bäst av allt är att världens finaste Isaac är här... =) =) =)

Nu ska jag gå och kolla startlistor och sen kolla hästarna och lägga på ett täcke till fylla upp vattnet och ge hö..

Ha det så bra så hörs vi snart och då med bilder,,, =)

MVH Ida Lövgren,...





Läst 33931 ggr Kommentarer Kommentera

 

Jaq har haft fullt upp med att packa upp och packa om tvättat och fixat. Här på Springfield är det full fart.!
Borås gick bra, hästarna hoppade super faktiskt. Canora fick största guldstjärnan även denna helgen, hon var trea i första kvalet, två i andra och vann finalen. Så mycket väl godkänt för henne.

                        
Kval 1                                                          Kval 2


FINAL.... *

Condello var 4a i andra kvalet och i övrigt hade vi väldigt många pacerngar men ingen mer topp 5.


Condellan.. =)


Yummy...

Yummy hoppade jätte bra i uppvärmningen och i kvalet men tyvärr alldels för stark i GP så det blir inget Göteborg för oss men istället så packar vi ihop oss och åker till Spanien imorgon.

Vi ska åka till Sunshinetour så vi kommer att befinna oss i Vejer de la Frontera dom närmaste veckorna.
Med på resan ska Yummy, Canora, Condello, Abbe, Flecu och Boss (som numera ska kallas Ugglan eftersom han och hans bror Räven är så lika)
Fick ett sms tidigare idag och det var iaf 15 grader varmt och sol där under dagen idag så det låter ju inte helt fel.
Jag och Madde kör ner imorgon och sen kommer Alex ner på tisdag han ska nämligen tävla i Osby i helgen med andra hästar.
Lastbilen är packad och klar så imorgon blir det bara att fixa hästarna och sen efter lunch kör vi ner etapp 1.
I Lastbilen finns det inte mycket mer plats för något nu vill ja lova, varenda fack och utrymme används vill ja lova. =)

Jag fick en förfrågan om att visa hur jag gör när jag flätar så nu tänkte jag försöka förklar så gott jag kan



Jag använder mig alltid av en hårklämma, det är ett super bra hjälpmedel för att få undan den delen av manen man inte flätar.
Jag börjar alltid högst upp och går neråt. Jag delar upp manen med hjälp av klämman och gör lika stora flätor det är viktigt för att få en jämn linje.
Ibland rullar jag upp dom efterhand och ibland gör ja först alla flätor och sen rullar upp det beror lite på vad jag känner för..
Jag använder mig därför alltid av två gummiband, ett för flätan och ett för upprullningen. I uprullningen viker jag upp toffsen  sätter fast den i flätan och rullar sen in den i sig själv innna jag fäster gummibandet runt den lilla knopp som nu blivit.

Jag gillar att göra många små, jag tycer det är fint men det tar också mycket längre tid så det är inte alltid jag hinner de. Jag hoppas jag lyckade förklara på ett hyffsat bra sätt.



Slutresultatet denna gången.

Nu måste jag ge mig för idag men jag harh hört att det finns Wifi på tävlingsplatsen så jag hoppas på det och tar med mig datorn och lovar att uppdatera er så fort jag kan.

MVH Ida Lövgren

 

 


Läst 38031 ggr Kommentarer Kommentera

Vi överlvede Grevagården med enbart lite köldskador! Det var verkligen super mega kallt men som tur är fick vi bra inne stall och där inne var det varmt och skönt och ingen risk för att vattnet skulle frysa som tur var.
Jag köpte mig iaf en ny vinterjacka på Stadium innan vi åkte upp och tur var väl det för det blev många timmar på framhoppningen.


ON TOUR...


Vi hade med oss 9 hästar upp, 7 till Alex och 2 till Sara. Alla hästarna hoppade jätte bra under helgen och det kändes som en mycket bra start på säsongen.
Bla Canora som var tvåa i lördagens 130 och vann söndagen 135 med 4 sekunder. =)
Yummy var super denna helgen och var dubbel nolla i lördagens 145 precis utanför placering och tyvärr så bet han sig i tungan inne på banan så det störde honom och fick oflyt så tyvärr gav det 12 fel men det var verkligen otur för sen hoppade han super och avslutade banan riktigt fint. 
Annars fick vi endel andra placeringar och framför allt bra rundor inför kommande tävlingar en bra start så att säga.




Canora nöjd efter sin vinst =)



Yummy efter 145an




Madde stretchar ut ;) 


Vi hade riktigt bra teamwork hela helgen och allt flöt på super bra, alla vet vi vad som ska göras och vi har koll på det så det flyter på utan massa krångel. Jätte skönt.
Vi kör samma koncept i Borås så det blir toppen.

                 
                                      Teamwork it is...


Men nu har vi Borås att se fram imot i stället, där kommer det förmodligen att bli kallt för där är inte lika varma stall men vi får hoppas vädret kan hålla sig på vår sida.!Speciellt med tanke på hur mycket starter det är och att det kommer börja 07 00 med första klassen på fredagen. Så bäst att försöka sova så mycket man kan nu innan. 

Nu ska vi åka och äta i Hörby så ni får ha en trevlig helg så hörs vi av snart igen
MVH Ida Lövgren...


Läst 40919 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
01
2012

Tillbaka i Sverige sedan några dagar tillbaka, var ju i Verden under helgen som var.
Det var en jätte fin tävlingsplats, stallen var super med spolspila med varmvatten, stora fina boxar i samma byggnad som framhoppning och arena. Tyvärr var underlaget på framhoppningen inte alls bra, det blev snabbt jätte djupa gropar och det var allt för övervattnat. Det hade behövt en rejäll omgång av en tung vält.
Så jag jobbade för fullt med att flytta hindren och kratta och platta till mest hela tiden under framhoppningen.

Sen hade de tyvärr ändrat om propostitionen så det fanns bara en klass för Casper och Yummy hoppade två. Det gick lite så där Yummy var lite för pigg så nu tar vi nya tag och åker till Grevagården istället,.

Här kommer lite bilder från Verden som sagt en bild säger mer än tusen ord. =)


Grabbarna redo


On the road


Casper mycket nöjd med så stor fin box


Min egna lilla hörna =)


Stallgången


Spolspiltan


Framridningen


Arenan


Yummy


Sixbars


Team Ann-Sofie Oscarsson


Inget roligt väder i Danmark på vägen hem...


Tillbaka i Sverige igen


Nu måste ja gå och lägga mig imorgon åker vi upp till Skövde som sagt med fullt lass.
jag hoppas jag har lite tid över så ja kan uppdatera er på plats nu nä ja gör en svensk tävling. 

God natt /// Ida Lövgren







Läst 39669 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.