Hästskötarbloggen
MAJ
30
2012

Hejsan alla läsare.
Nu vet jag att jag vart dålig på att blogga igen men denna gång är det faktiskt inte mitt fel. Har haft Elprooblem i lastbilen i Norrköping så kunde inte ladda min dator och då heller inte blogga.

Söndagen i Italien gick super och Canora avslutade med att vara 2a i 145 och Flecu var super i 140 men rev tyvärr jokern som dom dock smällt upp på 165 så det va inte så lätt att fatta att dom helt plötsligt höjt 15 cm.  Han hoppade super i övrigt.
Condello fick debutera GP och gjorde det faktiskt jätte jätte bra. Han hade 2 ner men det va mer av orutin för han hoppade jätte bra.
Jag är jätte stolt över hästarnas prestationer och vi har verkligen super bra hästar påväg upp. 


Canora får tt bad... =)

Vi lät hästarna vila lite, packade ihop och fixade lite och vid 21 00 körde vi hemmåt mot Sverige men självklart måste man stanna påvägen. Det blev två stopp innan vi väl vara hemma på tisdag efetrmiddag.  Alla hemma stod redo och vi packade ur och om snabbt och smidigt. För redan nästa dag var det dags för Norrköping fast men helt andra hästar.


Frukosttime på båten

Så på onsdags morgonen longerade vi några och Alex red några och sen efter lunch bar det av norrut och nästa tävling.
Med oss haade vi 5 åringarna TinTin och Affe, och sen tre äödre Cruz, Casper och  Boss (Ugglan)...

Norrköping är en trevlig tävlingsplats måste ja säga och att det var toppen väder gjorde inte saken värre.
Det som ja dock inte gillade var att klasserna började 07 00 varje morgon, vilket i sin tut betyder att vi hästskötare måste gå upp innan 5 för at hästarna ska hinna äta och smälta maten, mocka och byta vatten och allt annat där till.
Hästarna skötte sig bra, det var lite blandade resultat men Cruz var 5a i lördagens 140 och även placerad i fredagens 135  där också Boss var placerad, Boss debuterade 140 och var placerad på söndagen. TinTin debuterade 120 och var placerad första dagen.

     


         


       





På lördagskvällen var det ju som sagt ESC och det hade team Jörgen Larsson verkligen koll på och hade ställt ut en stor platt tv i hästdelen och dukat upp utanför. Jätte mysigt.
Tackar för inbjudan =)

             

Eftersom vi inte red dom större klasserna så var vi klara ganska tidigt på söndagen och kom hem i hyffsad bra tid. Så det var skönt så näsr vi var klara med hästar och lastbil åkte vi ner til ekerödsrasten och åt middag. =)

I söndags var det ju morsdag, det hoppas ja ni alla kom ihåg och i måndags fyllde min fantastiska mamma år. Så ett stort grattis till henne =)

Nu ska jag kila iväg ha de så bra alla
MVH Ida Lövgren


Läst 39020 ggr Kommentarer Kommentera

Solen är tillbaka så vädret är toppen och hästarna har plockat rosetter idag. =) Bra start på helgen må ja säga.

Canora var först ut av våra hon hoppade 140 som började klockan 08 00n och hon var startnummer 9. Hon gick in och gjorde en super runda och var dubbelnolla riktigt snabb på tiden 23,79 det var bara en av de 60 startande som lyckades slå det och då med två hundradelar. Så när men så långt borta till ett vinnar täcke. =)



Sen var det Flecus tur att hoppa 145an där hade han startnummer 35 i en klass med cirka 50 starter och även han går in och gör en fin nolla och slutar på en 6e plats.
Jätte skoj med tanke på att det var nog typ 3e 145 klassen han gjort?!



Condello hoppade 150 och tyvärr att säga så trillade ngn bom för mycket väldigt tråkigt på en egentligen bra runda ibland talar inte resultatet för sig själv...

Alex red även en annan häst i 135 och kom 4a där så det det va jätte skoj med. Så 3 rosetter av 4a idag tycker ja är ett väldigt bra betyg.

Imorgon hoppar Canora 145 och Condello 150 och Flecu får vila och i övrigt finns bara en 135a huntingklass och en sixbar. 

Nu måste ja verkligen sova god natt mvh Ida Lövgren


Läst 37536 ggr Kommentarer Kommentera

Idag kan ja tyvärr inte skryta om vårt fantastiska väder, för idag har det regnat och vart allmänt ruggigt.  Man känner sig så kall när det regnar å blåser och det blir så där fuktigt i luften. Nu har det gett sig och himmlen försöker bli blå igen, det sägs att det ska vara fint nu fram tills söndag igen och det hoppas jag verkligen.

Idag fixade jag stallet som vanligt på morgonen, med fodring och mockning och allt där till.
Hästarna fick komma ut på en varsinn promenad mellan skurarna men det var regntäcke på hästen och gummiskor och jacka på mig.
Sen kom Alex för att trimma dom han red 2 innan lunch och en efter.  Sen fick dom komma ut på en promenad igen när det faktiskt var regnuppehåll =) Ryktas och bandageras, mocka ut i boxarna idag var jag även poch köpt mera spån så nu har dom fått nybäddat. =)

Imorgon är det vetcheck igen, här var man tydligen tvungen att göra den igen då dom två veckorna är separata. Så det är väl typ samma imorgon promenader, Alex ska rida dem och sen då som sagt besiktning.

På fredag börjar tävlingarna igen, det ska bli kul då händer det lite mer.


När ja hade lite tid över häromkvällen så hittade jag nya appar på telefonen som jag aldrig sett förut iaf så jag har tagit kort på lite olika sätt nu och även satt ihop som collage. 
Så här kommer lite bilder från de.



Condello i ett frimärke =)


Canora på morgonpromenad



Flecus ska på promenad han också



                              




Flecu


San Giovanni 2012



Condello



Världens bästaste <3

Det var allt för idag Mvh Ida Lövgren


Läst 37248 ggr Kommentarer Kommentera





























Passar på att lägga in lite bilder nu medans Alex trimmar....


Läst 35030 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2012

Då var första helgen över här i San Giovanni, hästarna har hoppat bra men lite stolpe ut igen... =(  Höjdpunkten var Flecus 6e plats i 140n igår och hade han inte petat sista idag hade han blivit 2a. Han är i en riktigt fin form.
Canora fick också ett helt onödigt nerslag idag men har som sagt hoppat bra.

Som sagt nästa helg är en ny helg. Vädret här har varit toppen fram tills idag då det blåste upp rejällt och blev grått regnigt och kallt. Men det ser ut som det börjar klarna upp nu så imorn är det kanske fint igen.

Har varit så fint väder här att vi på kvällarna kunde sitt på uteserveringen inne i den lilla byn i shorts när vi ätit på kvällen. Det har varit super kul att min kompis Jossan har varit här men dom åkte tyvärr hem idag men på tisdag kommer Sara från Malin B och det ska också bli jätte skoj henne har ja inte sett sedan Borås.

Här kommer ett gäng bilder på hästarna och anläggningen.

Ha det super så hörs vi snart igen...

Ida Lövgren...

Ne he tydligen blir det inga bilder idag, verkar som att uppkopplingen är för svag.. =(
Men ja lovar att lägga in bilderna så fort det funkar..!!




Läst 33344 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
10
2012

Framme i San Giovanni... En helt fantastisk tävlingsplats med permanenta boxar, vattenkoppar, rent och snyggt.  ARenorna är stora fina sandbanor parkeringen är asfalterad där varje lastbil har en egen plats med eget eluttag och vattenkran.
Finns massor av spolspiltor, två longeringsvolter och wifi på hela området.
Det ligger precis i utkanten av en liten stad så tar bara 10 min att gå så där har jag och min kompis Jossan varit och ätit pizza nu på kvällen.

Idag har vi bara trimmat hästarna och imorn börjar tävlingarna flecus klass börjar 08 00 och han är nr 6 så detta blir inget långt inlägg då ja måste sova.

Som ni säkert redan läst så är ju tyvärr min bästa vän såld till Kanada, det var jätte jobbigt och jätte sorligt och jag kommer sakna honom varje dag. Men han kommer säkert få det jätte bra där också.
Så nu har jag bara 3 hästar med här. Condello, Canora och Flecu.

Här kommer lite bilder så får ja uppdatera mer imorn, lätt här när man har internet i lastbilen.. =)



Canora


Flecu


Condello



Världens bästa HIGH YUMMY <3


Läst 27652 ggr Kommentarer Kommentera

Fortfarande kvar i Öasterrike men nu börjar vi nog bli dom sista. Vi åker vidare mot Italien och San Giovanni imorgon för ytterliggare 2 vckors tävlingar
Hästarna har hoppad jätte fint i helgen men det vill sig liksom inte riktigt.
Canora var snabbast i fredags petade sista, igår i finalen 145 fick hon en touch på ettan så lite så där har det varit.

I fredagens 150 var det en 4 kombination med och där fick både Condello och Yummy varsitt pet annars super bra.
Flecu var felfri och placerad i fredagens 140 klass.

Lagom tills vi ska åka vidare kom det dåliga vädret igår precis när vi hoppat klart kom ett sånt oväder, det blåste och blixtrade och hagel stora som stenar kom ner. Tur man var i stallet.

Nu är lastbilen uppkörd och hästarna går bara för hand idag och beta lite gräs, skönt för dem att vila lite också.

Det har varit 3 bra veckor här och verkligen ett ställe att rekomendera folk att åka till, fint på många sätt och vis och mycket bra organiserat och trevligt folk.

Här kommer de även att håll EM i år för juniorer och young riders så jag var förvånad att inte fler ungdommar var här.
Svenska Johnna Rinnesjö var här hon var nog den enda som jag käner till iaf den enda svenska.

Här kommer lite bilder mest på hästarna förståss... =)


Jag och Canora ska på promenad


Yummy mellan rundorna i GP


Condello i Longeringsringen



Vägen till stallet




Två svenska blondiner ;)


Yummy å jag 


Trött Condlo


Fint


Vädret kan ändras fort

MVH Ida Lövgren


Läst 25473 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2012

TJIHOOOOOO Yummy är verkligen en stjärna han var dubbelnolla och 5a i söndagens Grand Prix. Han hoppade super i så vå väl grundomgång och omhoppning.



Det var 50 startande i klassen och när Alex red in på banan som nr 23 var det fortfarande ingen som klarat av banan felfritt.  Alex red super och Yummy hoppade fantastiskt och dom gick i mål på noll fel inom tiden. =) =)
 
Det var bara 5 till som klarade sig igenom banan felfritt och det blev alltså 6 stycken till omhoppning.
I större klasser är det oftast en eller två kontrollanter som står precis utanför banan och kontrollerar benskydden som oftast ett fram och ett bak så man inte har något utanför reglerna.

Efter det travade Alex av Yummy i några varv innan han skrittade en runda och ner till stallet. I stallet tog jag av alla saker och lät honom gå in i sin box för att dricka och kissa vilket han också gjorde.

Det är som sagt väldigt varmt här så det kändes verkligen bra att han drack massor.
Han var också ganska varm så jag svapmade av honom och sen lät jag honom vara en stund innan det var dags att göra i ordning honom igen.
Fixa till flätorna och borsta av honom och på med alla saker igen.


Helt okej väderprognos =)


Dom gick alltså in som nummer ett i omhoppningen och satte en jätte fin runda felfritt. 
Tyvärr red ju dom andra lite snabbare och det är alltid svårt att gå ut som nummer ett men att sluta på en 5e plats är super bra och vi är super nöjda.

Dom andra hästarna hoppade också väldigt bra i sin finaler men med lite stolpe ut, Canora rev näst sista och Flecu fick ett tidsfel precis över tiden..
Condello hoppade 145an som var nog stor den också vill ja lova och fick tyvärr 2 nerslag men som den hästen kan hoppa fast han är så liten.
Han rev c i trekombinationen och sen tyvärr det sista.

Hästarna hoppar iaf super solen strålar och nu ska ja äta lunch.

MVH Ida Lövgren



Det kallas kärlek <3



Läst 25237 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.