Hästskötarbloggen
OKT
30
2012

Hemma på Springfield igen och idag är jag ledig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men ibland är det väl skönt att bara ta det lungt och inte ha en massa saker som man måste göra.
Imorgon drar det ju igång med tävlingar igen, Helsingborg är det denna gång och imorgon är det 5 åringarna som ska få komma ut och visa upp sig.
Sen rullar det på hela helgen.


Lastbilen redo för avfärd, första hästen lastad.



Linda lastar på Canora



Madde står redo med Condello

Som ni redan vet så var vi i Billdal under helgen och det hela började väldigt bra 4 av 5 placerade varav 2 vinster. =)
Lördagen fortsatte bra men inte med samma framfart, Abbe blev 6 i 140n och Canora 13e med ett ner och båda kvalade in till söndagens final. GP kvalet var dock inte på vår sida, Flecu fick med sig hinder nummer 2 men hoppade i övrigt super bra men tyvärr räckte de inte till final. Condello fick med sig två bommar trots mycket bra hoppning. Daniel var iaf felfri med Glory Days och blev 4a. 



Rosetterna på plats =)




Arbitrage redo för start...

På söndagen var de då silver finalen med båda fuxarna som gällde och det började bra och Abbe hoppade en super bra felfri runda, sen var det Canora som tyvärr fick ett tidigt nedslag och då valde Alex att lyfta på handen och gå ut istället. Canora är en rutinerad häst och behöver absolut inte hoppa runt där för rutinens skull. Med ett nedslag så får du ändå ingen placering och då kan man lika gärna spara på sprången och ladda om för nästa tävling.
Det blev 7 felfria och 6 placerade när det blev dags för omhoppning. Abbe var trött nu och men kämpade på riktigt bra och hoppade sper fint. Han fick dock med sig bakbommen på en oxe. Det var på en linje på 5 redan lite långa galoppsprång till nästa hinder och då fick Alex tyvärr lov att lägga en volt och då får man ju förståligt nog en del tidsfel. Så tyvärr blev det en 7e plast denna gång.  Men resulatet för Abbe denna helg är ändå 2 placeringar av  3 och då första utannför i sistnämda.
Grattis till Peder som vann klassen på sin nya häst "Stella" 


Peders hästskötare Mallan och "Stella"

Billdal får väldigt bra betyg av mig och många andra. Som jag redan skrivit blev man mycket väl bemött och så mycket hjälp när man kommer fram det uppskattas verkligen.
Trevlig personal på alla punkter hela helgen gör att hela tävlingsplatsen har en trevlig stämning. Hoppas många andra tävlingsplatser kan ta över detta koncept. =)

Något annat som är mycket trevligt och uppskattas är Volkswagens stallcafe där vi hästskötare och stallarbetare bjuds på frukost och fika mycket trevligt och jätte bra initiativ. =) Hoppas verkligen att  Volkswagen kommer behålla denna liga även nästa år och åren efter det.

Under söndagen blev jag intervjuda av Peter Lundström om livet som hästskötare du hittar den på www.vwgrandprix.se  Klicka in på deltävling 3 Billdal så finns där en länk =)



Läst 37183 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken bra dag på jobbet va.. 5 hästar startade och 5 dubbelt felfria.. =)
Abbe 9a i dagens första 135. Canora vann dagens andra. Camelia vann 140 där Flecu var 11a och Condello utanför pris med som sagt dubbelt felfri. Alla hästarna hoppade super och vi hade väldigt bra team work. Adelina som har varit på praktik hos oss under 3 veckors tid är med här uppe och hjälper mig, hon är så super duktig och till riktigt bra hjälp. Jag tackar och bockar. =)


Condello fick äran att hämta Camelias första pris

Vi kom upp hit till Billdal igår kväll och blev bemötta på bästa sätt av trevli personal som på mindre än 10 min hade hjälpt oss att lasta av hästar och packat ur lastbilen och fått det nerkört till stallet. Så himla fantastiskt att inte behöva släpa på sakerna.
Vi gjorde alla vanliga sysslor innan det var dags för att sova.
Idag har vi haft en realativt lugn förmiddag då inga hästar hoppade första klassen. Vi besiktigade och var ute och gick med hästarna och allt annat vanligt stallarbete. Sen var det dags för att börja förbereda inför alla starter och det har jag ju redan berättat hur bra det gick. =)


Abbe och Adelina 

Nu är det dags att sova det är en ny dag och nya utmaningar imorgon men i natt kommer jag helt säkert att somna med ett leende.

Godnatt på er alla Ida Lövgren


Läst 36958 ggr Kommentarer Kommentera

Jag kan inte förstå det hemska som hänt. En bit från mitt hjärta finns inte längre men jag kommer aldrig glömma dig älskade Isaac. Tack för de fina åren, alla upplevelser och minnen du gav oss. Du var min bästa vän under de år vi hade tillsammans och du gav Alex en fantastisk start på åren som senior. Du var och är en högt älskad häst av många.

                                       R.I.P ÄLSKADE ISAAC






















Läst 43015 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
16
2012

Hemma igen på Springfieldfarm, det känns skönt. Även om jag inte har något emot att bo i lastbil så är det alltid skönt att komma hem.
Har under morgonen raderat bilder på min dator så funkar det inte nu så blir jag ledsen. 

Strömsholms helgen gick överlag bra har haft lite stolpe ut men hästarna hoppade bra.
Vi hade som sagt med oss 6 hästar och Daniel 3 stycken. Som tur var så var Kaie med och hjälpte mig annars hade det blivit lite körigt.

Vi fick stå i stallarna uppe vid ridhuset vilket vi är enormt tacksamma för, för bara det underlättar enormt hade aldrig kunnat ha 4 hästar i 140n på fredagen annars, det var stressigt nog ändå men det flöt på bra vi hade bra team work.


Condello myser i stallet

Hästarna vi hade med oss var: 
Camelia: Som även blev 2a i fredgens 135 slagen i sista sekund av välkänt snabbe Niklas Arvidsson.
Eldorf hade en snabb fyrafels runda och kvalade in till lilla finalen där vi valde att rida Canora.
Arbitrage var placerad i fredagens 140. 
Canora var snabbast 3 dagar i rad med med oturligt pet i alla, hon var i alla fall placerad i alla sina starteroch kvalade in sig själv till finalen. I lilla finalen var hon felfri i grunden och gick ut sist dom gjorde en super bra omhoppning 2 sekunder snabbare men tyvärr föll sista bommen och det blev en 3e placering
Flecu hoppade helt super och var placerad i två starter av två. Han hoppade 140 på fredag och 145 på lördag och kvalade in till Grandprixen där vi hoppade Condello
Condello hoppade 140 på fredan med ett pet i omhoppningen precis utanför placering.
Felfri och placerad i GP kvalet och i GP hade han tyvärr 8 fel men hoppade väldigt bra.
Han har inte startat många Grandprixer och måste få mer rutin bara. Han rev ett lite oturligt i början av banan och sen va han lite trött på slutet och fick insprånget i 3 kombinationen.


Canora och jag efter prisutdelningen


Madde och Avon 



Jag och Abbe väntar på Alex när han går banan

I det stora hela en bra helg får man ändå säga.
Vann gjorde redan final klara Emma Emanuelsson på sin fina Titan. När jag mötte henne lite senare var hon förståligt nog väldig glad.. Grattis Emma =)


Glad Vinnare... =)

 

Måste ge strömsholm bra kritik för att dom införskaffat bra underlag till även framhoppningen nu... Jätte bra verkligen, stor tummen upp

Min mamma var och hälsade på hela helgen, det var jätte kul så vi hann ses lite grann.
Mamma bodde på Totska villan vilket gjorde att jag var där på kvällen och duschade det va väldigt nice med golv värme och allt.


Totska Villan 

Under fredagen var även Maddes mamma där och hälsade på så vi fyra var på en pizzeria i kolbäck senare på kvällen det var i stort sett de enda som var öppet så där 21 30 när vi var klara.
På lördagen var vi klar mycket tidigare så jag och mamma var och åt på gulahästen vid 18 00 tiden sen lånade jag mammas bil och körde de andra tjejerna till pizzerian i strömsholm satt och pratade lite med dom innan jag körde upp till mamma på totska för dusch och tv tid =)

Det är bra att ha mamma på plats då behöver man i alla fall inte vara hungrig eller törstig för är an det så fixar hon det direkt. Tack bästa mamma för en trevlig helg


Jag och min mamma

Igår var jag ledig och passade på att åka in till Stablestore och kolla in deras fina sortiment. Ska tillbaka dit idag och kolla in min jacka =) bilder på den kommer senare.
Kolla in deas hemsida www.stablestore.se  och om ni har möjlighet gå gärna in i deras butik den är jätte fin. Annars finns dom också på facebook gilla gärna deras sida och du kan delta i diverse tävlingar och få nyss om nyheter m.m



Nu ska ja ta tag i denna dagen ha en bra dag MVH Ida Lövgren


Läst 38559 ggr Kommentarer Kommentera

Hejsan hoppsan, back in Sweden.

Nu är jag på plats i Strömsholm och står redan i de boxar vi ska ha resetn av helgen.
Men en lite återblick då.
Förra tisdagen packade jag som sagt ihop lastbilen och begav mig uppåt i landet, rättare sagt mot Stockholm/Norrtälje. 
Resan gick fint och allt rullade på bra tills jag kom till Stockholm, där på Essinge leden var det jätte avstängt pga vägarbete så jag blev runtlotsad halva Stockholm kändes det som.
När ja är mitt i smeten får ja ett SMS av min kompis Anneli - Är du inne i Stockholm med lastbilen.? :) Eftersom det inte är så speciellt bra att SMS och köra samtidigt så ringer jag upp i stället och har såklart telefonen i ett headseat.
Så som sagt jag ringer upp Anneli och dementerar hennes fråga att ja visst är jag det, Essingeleden avstängd men hur vet du det.? Svaret blir att vi har varit inne i Stockholm och käkat och är nu påväg hem till Maria som bor i Täby och ligger nu 2 bilar bakom dig.
Vad är odens på det liksom att mina vänner som jag inte sett på över ett år pga deras USA vistelse helt plötsigt sitter i en bil bakom mig. Så jag låter dem köra om mig och sen visar Maria vägen ut till E18  =) 
Jag var ändå i behov att tanka så vi stannade till på en mack och sa hej, pratade lite snabbt innan jag kastade mig in i lastbilen och fortsatte mot Marcus Westergrens stall där vi skulle stalla upp under natten.
Tack iaf Anneli, Janni och Maria för hjälpen ut ur Stockholm och för trevligt sällskap under tankandet.


Anneli och Janni (bilden har jag lånat från deras Facebook)


Nästa morgon gick båten mot Tallinn eller rättare sagt Paldilski, i hamnen mötte jag upp Niclas Haking och hans hästskötare Marie. Från Marcus stall är det max 20 minuter till färjan så det var väldigt smidigt.
Båt resan gick hur bra som helst även fast den är 10 timmar lång så gick det väldigt smidigt. Vi körde på båten runt lunch tid och då fick hästarna hönät, checkar av temeraturen och vilka täcken dom bör ha. Vi gick upp och åt själva och sen ca 1 timme senare gick vi ner för att ta bort hönäten ge dom vatten. Eftersom alla hästar inte dricker så jätte bra under resan så får dom även betforvatten så jag vet att dom får i sig vätska. 
Sen gick vi upp till hytterna igen och vilade i ca 3 timmar innan det var dags att kolla läget igen, se så dom mår bra, kolla om dom är bra i sina täcken eller om dom vill dricka, nu fick dom även eftermiddags hö. Det är ju bra om man har möjlighet att följa de samma tider på ett ungeför som man har hemma. Gick upp till hytten igen försökte vila och sova lite innan det var dags att kolla till dem ca 3 timmar senare igen.
Man får inte gå upp och ner som man vill till däck utan måste ha n ågon i personalen med sig och man är inte tillåten att stanna där nere heller.

Vi var i land ca 22 30 Estländsk tid och var framme tid ca en timma senare. var jätte lätt att hitta med hjälp av GPS och Kaies vägbeskriving/karta =)
Vi lastade av hästarn och dom var glada att få komma in i en box dock inte alls trött vill ja lova, tror de var Flecu som ledde mig till stallet och inte tvärtom.
Vi packade upp allt och hästarna fick hö och vatten, lindade av dem deras lindor och bytte till tjockare täcken. Det känns att vintern är på gång.

Kom i säng vid 2 tiden men då var iaf allt klart boxgardiner uppe och allting på sin plats. Jag klarar inte av att lämna allt i en oreda och ta det morgonen efter utan vill ha allt klart innan jag går och lägger mig.
Dessvärre var det lite strul med Elen så första natten fick vi sova utan el, de va kallt att gå upp vill ja lova. Under natten klarade jag mig bra med min  one piece och täcke + filt.

Nästa morgon tog jag ut hästarna för en promenad runt området där man fick gå och lät dom även jogga några varv i longering. Efter lunch kom Alex och då trimmade han dem allihop och kl 18 00 var det vetcheck. Underlaget på både framhoppning och arena var väldigt blött och tungt och tror attd e gjorde att många hästar var trötta i slutet av helgen. Jag fick ju själv känna på de under besiktningen och det var relativt tungt att springa där.
Besiktingen gick bra och nu var vi redo för att börja tävla nästa dag.
Som vanligt med alla inomhus tävlingar så är det trimtid tidigt på morgonen och sen finns ingen mer chans att rida under dagen såd et var bara att sätta alarmet på 05 20 och traska upp. Dessvärre i onödan för vi fick inte komma in i stallet före 06 00 iaf, lite konstigt en dag när arenan öppnar 06 30. Men dom fick helt enkelt jobba först och äta frukost sen, går ju inte att springa på full mage.

Helgen i sig gick väl faktiskt ganska bra, kom hem med 5 placeringar av 9 starter första dagen kunde dock ha blivit en höjdar dag om inte om funnits. Flecu blev som sagt 6a i inlednade klassen och sen i rankingklassen på kvällen hade både Canora och Condello de snabbaste tiderna för att bli 1 och 2a men tyvärr petade de ett var och blev istället 12a och 13e, placerade iaf.

Vädret var si och så det kom ibland sånna monsun skurar att man tänkte att slutar de inte snart får ja bygga mig en ark men så långt gick det väl inte riktigt även om det rann lin lite vatten här och var.
När det sen var dags att åka hem höll vi på att missa färjan, vi körde i god tid och allt gick bra svängde av mot kapellskär och kom till en hamn dock fel hamn.... allt var stängt och igen bommat. När jag sen ser en lastbil komma så blir jag jätte glad och springer dit och ska prata med honom dessvärre pratade han enbart Ryska och dte är tyvärr inget språk jag lärt mig. Men med mitt kroppsspråk, vinkande och viftande så lyckade jag ändå få fram vad ja ville och han med ett hmm, hmhmm, mmmhmm och pekande förklarade ändå att ja skulle längre bort åt vänster (tror ja) så fattade jag det iaf. ha ha ha...

Det fanns en minimal lite liten bild på en liten båt på ett ställe längre fram där man tydligen skulle svänga in sen iaf, men jag fick adressen tillskickad på sms från Aisling och  Alex och då hittade vi direkt och han iaf med båten. Dessvärre gick de inte lika mjukt och fint denna gång de blåste och gungade så även dagen efter när ja var av båten hade jag känslan av att vara på sjön.

Åkte direkt till Strömsholnm som sagt där My (Jens hästskötare) hade fixat så det var okej att jag kom tidigare till mina boxar.
Så nu sitter jag här i Strömsholm, hästarna har blivit longerade allihop här på morgonen och jag har även fixat alla andra stallsysslor såklart.
Imorse åkte Jens och My mot Oslo för att tävla Världscupen, jag önskar dom all lycka till och även till Malin (groom) och Peder som också åker dit för att försvarar de svenska färgerna.

Imorgon kommer resten av gänget upp hit så då blir det full rulle.
Nu ska jag strax börja jobba igen så nu får jag ge mig men jag skaförsöka uppdatera bättre denna helgen nu har jag ju iaf internet i lastbilen. =)
Jag kan även meddela att jag ingen lera sett hittills här i Strömsholm, har dock inte varit nere vid tågbanan men över lag är det relativt torrt här iaf, de ser bra ut!!!
Dock har vintern kommit och när vinden biter i är det kallt så ta med långkalsoner, mössa och vantar ett tips bara om du kommer hit.


Madde och jag 

Har tyvärr inte fixat min dator än så bjuder på några bilder från förra årets tävlingar här i Strömsholm istället.

               
         Yummy och Glory gömmer sig i sina duntäcken


Bild från Mastershoppningen där rytarna red på lånade skolhästar =)







Läst 39791 ggr Kommentarer Kommentera

Fullt ös.... I början av veckan var jag som sagt sjuk men det har tackolov givit med sig nu.
Alla mina mediciner och vitaminer hjälpte nog till lite på traven.

I torsdags blev ja ännu ett år äldre och det firades med middag på resturang i Hörby, presenter och massor av fina gratulationer. =)

Under helgen har vi varit i Helsingborg och tävlat i Lördags hoppade vi 140n med 6 hästar av 80 startande, det var rätt stressigt vill ja lova men med bra teamwork så fick vi minsann ihop de. Tack alla inblandade för all hjälp. Bäst var Canora med sin 7e plats även Condello och Arbitrage hoppade nolla.
Det blev en sen kväll då sista klassen började 17 30 vilket var väldigt bra jobbat av arrangörerna måste jag säga bra tempo.
Vi var hemma på gården igen runt 21 30 och klara med allt runt 22 30 då var hästarna ryktade och bandagerade i sina boxar i pyjamas och kvällsmaten given. Lastbilen urmockad och redo för nästa dag och all utrustning putsad och på plats.
Vilket team tack Madde, Linda och Kaie =) Tack även till Johanna som hjälpte oss på plats i Helsingborg och såklart Alexandra =)

På söndagen tog vi bara med oss 4 st till 145 då de bara var 43 startande hade de blivit lite väl körigt med 6 hästar i den klassen.
Bäst var ändå Arbitrage som debutarede och gjorde de med en dubbelnolla och 4e plats, Flecu blev 7a efter ett missförstånd i omhoppningen och dom andra två rev i grunden.
Hästarna hoppade ändå väldigt bra och vi åkte hem med ett leende.
Idag lite tidigare och var klara i stallet strax efter 21 00.

Idag har jag klippt Canora och packat inför nästa tävling för imorgon bär det av mot Stockholm för att på Onsdag ta färjan över till Estland/ Tallinn, stallar alltså upp utanför Stockholm över natten.
Ska bli spännande att åka till Tallinn har aldrig varit där, faktiskt aldrig i något av de Baltiska länderna vad jag kan minnas.?!
Med på resan är Canora, Flecu och Condello så vi hoppas att ni håller alla tummar för oss och jag hoppas där finns WiFi så jag kan uppdatera er.

Fortfarande lite problem med att föra över bilder så det får bli några som redan finns i datorn.

         
Flecu                             Condello                         Canora

Nu ska jag packa och sen sova MVH Ida Lövgren


Läst 35229 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.