Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Teamet har haft det väldigt lugnt sen vi kom hem från Herning, Anton har haft semester,Jag har haft semester, chefen har haft lite semester. Nu är vi igång ordentligt alla tre. Tinne,Lussan och Anton har en lite mer intensiv träningperiod nu, Lussan kommer till Lövsta en gång i veckan och Jag och Tinne åker en gång i veckan till Lussan med Anton. Det är väldigt kul att se utvecklingen, det finns så mycket i Anton, det är det som gör honom så speciell, han har mycket kvar att visa upp.

Anton fick efter sin semester en vecka ute i skogen, det är det bästa han vet, bortsett från att tävla... Han är helt underbart snäll, man kan gå överallt,vart man vill. Passade även på att busa lite på galoppbanan då och då, det är det bästa vi vet :)

Hemma på Gården förbereder sig Carro inför Breeders. där har vi två 3-års hingstar som ska gå. Den ena här en egen uppfödning, Hillfiger e Don romantic-Rohdiamant. Den andra är Flambeau e.Ampére som vi köpte innan sommaren. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går för småkillarna, framförallt Flambeau som vi alla är helt förälskade i. Carro har också en 5åring som hon ska visa som ägs av vår seminchefe Malin Cohlin, Zpektakel e.Wladimir OA-Don Charly. Gänget åker ner på måndag morgon till Flyinge. Jag blir hemma med de stora grabbarna. Nästa tävling för oss med Anton är Världscupkval i Danska Odense i mitten på oktober. Samma helg ska Carro ta båten över till Finland och tävla där med Magi, även Lövstaägda Zircoon Spring Flower med sin ryttare Jennie Larsson ska dit.

Håll tummarna för Lövstas Breedersgäng nu!

Lägger upp lite bilder hemifrån.

/ Sara


Läst 21598 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
26
2013
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Ciao! 
 

Nu är vi på plats i Barcelona där Nations Cup-finalen går i helgen! Jens trimmade hästarna igår på morgonen, då kändes båda superfina. När jag pratar om "hästarna" så menar jag Lunatic och Avon, som följde med i helgen.

  
Förra helgen gjorde vi en tävling i Frankrike som var på vägen hit. Lunatic hoppade två mindre klasser, mest som uppvärmning inför denna helg. Hans första tävling efter EM så han var ganska pigg ;) men hoppade fint så det känns bra!

  

Avon fick Grand prixen som uppgift och skötte ju detta galant med att avsluta helgen med en 2.a placering!

  

Veterinärbesiktningen här i Barcelona gick finfint och Lunatic hoppade kvällens uppvärmningsklass bra gott betyg.


Vad sägs om lite bilder? Missa inte bildspelet högst upp:)

  

Ps. Förresten är svenskarna populära här i Barcelona, både Peder, Malin och Angelica pryder reklamskyltar och flyers!

 


Läst 18851 ggr Kommentarer Kommentera
Ny häst i stallet som ni alla kanske redan sett, i form av 10 åriga valacken Cafino. Caffe som han kallas reds som sagt innan av Karl Jacob Ingvarsson och har en lång rad av framgångar. Det ska bli jätte spännande och vi är alla jätte glada över att han kommit till oss. Han kommer följa med oss till Wellington. Japp ni hörde rätt vi kommer att åka till Florida även i år. Passar mig utmärkt då jag verkligen inte är en vinter människa. Jag har inget emot snö, men kylan och dessvärre så hör de väl ganska mycket ihop. Vi kommer åka över i till Amerika i slutet av november, början av december så då får ni alla här hemma hålla tummarna för oss igen.





Det här fotot är inte mitt, vet inte vem som tagit det, men tycker det är mycket fint :)


Samtidigt fick vi en annan nykomling till stallet, det är 4åriga Domino som tillhör kategorin det sötaste du sett. Domino kommer att auktioneras ut för välgörenhet under flyinge auktionen. Det är Justworld internationell och Alex som håller i det. Så tvivla inte kom och spana in denna söt sak och om inte så kanske jag tar honom själv.... :)








I helgen ska vi som väldigt många andra tävla i Helsingborg så är ni där så ses vi säkert. Ja ska försöka hinna med att uppdater er bättre och bli vän med allt tekniskt igen. Mvh Ida Lövgren

Läst 18694 ggr Kommentarer Kommentera

Det blev en tidig morgon i stallet idag. Klockan 05.00 var jag och Therese på plats för att ge hästarna mat. Och varför undrar ni då!

Jo för att klockan 06.30 rullade sen lastbilen med tre hästar och Therese uppåt i landet. Närmare bestämt till Strömsholm! Vi kommer att spendera hösten och vintern upp på Strömsholm och flyttar nu upp allahästarna i omgångar dit.

Jag är fortfarande kvar i Skåne med Lunatic, Colmar och Avon. På tisdag lastar jag Kungen och Avon och beger mig mot Frankrike. Det blur där tävling under helgen och sen åker vi vidare mot Nationshoppningarna i Barcelona!! :)

Efter det kommer även att vi åka uppåt!

Så just har jag lite tid över innan Jens kommer och rider! Vi blev ju klara med allt så himla tidigt idag :)

Ikväll ska jag träffa Ida (som jobbar hos Alex) och Malin (som jobbar hos Peder) för en fika och lite tid att skvallra om allt som har hänt ;) Kommer att sakna att bo så nära dom i vinter men det ska samtidigt bli roligt att komma närmare familjen! Tur att jag träffar "min andra familj" ute på tävlingarna :)


Läst 19659 ggr Kommentarer Kommentera
I helgen har vi tävlat i Vellinge och Skånska mästerskapen, det gick bra kan man säga, Vi VANN!!! Skånska mästerskapen rids med två kval och en final. Eldorf har hoppat felfritt hela meetinget och det belönades. I första kvalet i lördags så blev han 4a. Niklas Arvidsson vann och kom tvåa, 3a var Anna Persson och vi som sagt 4a. Jörgen Larsson på Springfields Johnny B Good var 5a. Jag hade med Cassunta Z också men hon gick klassen innan, en 130 hon hoppade jätte fint men fick ett litet skitpet. Kommer nog bli super med tiden just nu håller dom bara på att lära känna varandra :)


Cassunta Z på framhoppningen


En 4e plats för Eldorf


Under söndagen var klasserna bara öppna för mästerskapet så då hade jag bara med mig Eldorf. Andra kvalet gick på förmiddagen och även här blev Eldorf 4a. Niklas vann igen med Cobolt, Fredrik Linell var 2a, Jörgen 3a och så Eldorf 4a, Olof Smith var 5a. Nu skulle poängen räknas om och placeringarna räknas om till fel. Niklas skulle förstås gå ut i ledningen med 0fel, delad 2a låg vi och Jörgen på 4fel. Efter oss hade vi Marianne Hansson på 7fel, Olof Smith 8fel och Anna Persson 9 fel. Sen var de fler efter det men det men jag minns inte helt ordningen efter det. Det blev en lång väntan, och skånska mästaren för juniorer och youngriders skulle koras innan det klockan 16 00 skulle vara dags för oss igen. Men med trevligt sällskap och goda kanelbullar från cafeterian så gick det rätt snabbt ändå. Även om vinden nu tog lite mera fart och man kände sig lite urblåst :)


Johnny visar stolt upp sin 3e pris rosett i vinden.


Det blev tyvärr inte så många som ställde upp i finalen, många tyckte dom låg för långt efter att det inte var lönt att starta. Jag vet inte riktigt hur det gick för dom i början av klassen för då var ja på framhoppningen. Men jag vet att Olof Smith fick 2 nerslag och halkade ner något i listan. Anna Och Marianne var felfria och slutade då på 9 respektive 7 fel. Jörgen fick ett pet i trekombinationen och slutade då på 8 fel. Nu var det våran tur en felfri runda skulle sätta lite press på Niklas och så klart ge oss som sämst ett silver. Eldorf hoppade bra och Alex red super och dom gick i mål på noll fel :) Så bara Niklas kvar, och i mitten av banan så river den ett. Just i detta nu är vi alltså i omhoppning om guld och silver, men Cobolt river ett till och vi står klara som vinnare :) wo hoooo :) Tvåa blir då Marianne och det blir omhoppning mellan Jörgen och Niklas om bronset. Jörgen och Johnny vann den omhoppningen efter en felfri runda och fick för det en pallplats. 4a alltså Niklas och 5a Anna Persson. Strålande glada, fick vi ta emot segertäcket rosetter och blommor. Vellinge hade arrangerat tävlingarna jätte bra, fin gräsbana, fina hinder, bra banbyggnad och super trevlig personal på alla plan. Stort plus till er.

















En annan kul notis är att vi har inte tävlat i Vellinge sedan SM 2008, och då vann Alex SM guld för juniorer på Brigadör och silver i youngriders på Laetitia. Så vi kanske borde tävla där oftare ?! Så båda gångerna blev det SM GULD!!! Första gången svenskmästare och denna gång sånskmästare..


Ha en bra dag mvh Ida Lövgren

Läst 20467 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
02
2013
Hejsan. Det har varit hektiska veckor och mycket har vi hunnit med. Förra helgen var ni nere i Schweiz eller ja nere är helt fel ord att säga där vi var minsann högt upp. Tävlingen låg nämligen uppe i bergsbyn Verbier, som ligger ett antal kilometer över havet. Många hade sagt att det kunde vara lite trickie att ta sig dit men allt flöt på och jag tänkte hur svårt kan det vara!? Men med 7 km kvar så började bergsklättringen. Ni som sett på Bamse som barn vet hur vägen upp till hans farmor på berget ser ut.? I alla fall det går väldigt mycket upp och skarpa kurvor, men det gick bra och både jag och lastbil och hästar kom upp i ett gott skick. Efter detta känner jag även att inget kan stoppa mig och vita pärlan, vi kan köra vart som helst. Men väl på plats så vill jag så erkänna att det var värt de, en fantastiskt vacker tävlingsplats inte varje dag man vaknar upp i alperna.









































Med oss på denna resa hade vi Springfield Hill, Boss, Condello och Canora. Hill hoppade bra som vanligt och fick en placering med sig hem, det var stort och svårt men han rörde bara en bom på hela helgen och det vart tyvärr i finalen, men han gjorde en super runda i vilket fall. Boss var 9a i 135an första dagen sen fick han gå GP kvalet och tyvärr blev han nog trött på slutet för då föll någon bom. Canora kan man alltid lita på hon var 2a första dagen bara slagen med ynka lilla hundradel av Daniel Etter. På lördagen fick hon gå lilla Gpn och hon gjorde det så bra, hoppade allt svårt men tyvärr föll sista bommen och vi kom inte med till omhoppning. Hon själv var så sur, hon är så smart den hästen, tävla är verkligen det hon älskar mest. Condello fick för första gången hoppa en sixbar, det var kul. Det var hela 24a startande med från början och Condello slutade 6a. Sixbar går ut på att man ska hoppa 6 hinder i rad och för varje hinder du hoppat blir det högre. Om du klarar alla hindren går du vidare till nästa omgång där alla hindren höjs mer och mer för varje omgång. Condello klarade 195 men på 2 meter bara petade han ner den, han hade höjden men i språnget gick han ner lite lite för tidigt. Han fick vila en dag och sen på söndagen hoppade han Grand Prixen. Han hoppade sjukt bra men fick en frambom på en oxer lite onödigt i mitten av banan. Det var 55 startande och bara 7 nollor så det var ändå ett godkänt resultat.




















Jag kom hem från Schweiz på tisdag morgon, så den dagen gjorde jag inte mycket mer än att sova och packa upp och tvätt och fixa lite. Vad jag gjorde på onsdagen kommer ni få veta längre fram här i Hippson och sen på Torsdagen var det då dags för Skyrup tävlingarna att börja. Skyrup är en riktigt fin tävling med bra banor, fina hinder, bra underlag och bra organisation. ( för det mesta) Blev väldigt stressigt för många av oss som körde i mellan när dom på fredagen bestämde sig för att ha 150n före 140n. Ett bra initiativ men tyvärr lite sent, men vi han i bra tid iaf.





Vi hade ganska fullt upp under helgen men med ett bra teamwork så fick vi allt att flyta på väldigt bra. Jag hade min kompis Victoria här på besök och hon hjälpte till massor, sen vår duktiga praktikant Mikaela som jobbar på väldigt bra och Yvonne som kom och hjälpte till som en räddning under helgen. Stort tack till alla er bra jobbat...


Alex och våran nya häst Cassunta Z gjorde många fina rundor i ungästklasserna och börjar lära känna varandra nu. Boss vann den inledande 140n. Jolly Joker vann lördagens 140 och Canora vann gårdagens avslutande 145. Så ett helt okej resultat, även om vi inte kvalde in till wolksvagen grandprixen.


Vi har för tillfället ingen jätte rutinerad häst för dom höjderna, då Flecu vilar lite, och så har vi sålt Condello till junioren Emma Packendorff som tävlande honom för första gången på söndagen med en dubbelnolla i sin klass. Vi önskar dom all lycka i framtiden och hon har verkligen fått en fantastisk liten häst i sin ägo. Jag kommer sakna vår svarta lilla ponny men jag vet att han kommer få de fantastiskt bra.


Ha en bra dag , mvh Ida Lövgren

Läst 24083 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.