Hästskötarbloggen
DEC
24
2016

De senaste månaderna har jag lagt märke till ett ökat intresse för negativa kommentarer på olika sociala medier länkade till mina blogginlägg, och jag vill därmed göra några saker helt klara. 

Den här bloggen är inte en slags plattform där ni kan utvärdera och/eller kritisera mitt arbete eller min hästhållning. Jag erbjuder er en chans att få se hur jag jobbar och följa med bakom kulisserna i ett system som uppenbarligen fungerar och i en värld som inte liknar någon annan. Om ni inte tycker det är underhållande så ber jag er helt enkelt att hålla er härifrån. 

Det handlar inte om att ni inte får ha åsikter- det har alla människor rätt till. Det här handlar om fruktansvärt ogenomtänkta åsikter uttryckta bakom en skärm och som bidrar till en negativ stämning på internet och sociala medier. Jag kunde inte bry mig mindre om vad ni tycker & tänker baserat på det lilla ni egentligen får veta, för jag är fullkomligt trygg i mig själv som person & i mitt arbete, och jag vet att mina hästar mår bra och är lyckliga individer. MEN, vad ni håller på med är inte ok. Många bäckar små och det går under kategorin ”näthat”, och jag står inte för det. 

Undrar ni något- så fråga. Jag har alltid försökt svara på era frågor så gott jag kan. Håller ni inte med om något, så diskutera det med en vän och försök se det från olika vinklar. Och i samma sekund som ni tycker att det är något fel på hästhållningen, ta då en stund och försök hjälpa de hästar som faktiskt mår dåligt istället för att lägga in en spydig kommentar på Facebook som ni inte har någon grund för. 

Om det inte blir någon förbättring inom den närmsta framtiden så kommer jag att sluta blogga här. Jag lägger ner många (helt frivilliga) timmar av tid som jag egentligen inte har på att försöka ta bilder, formulera texter och underhålla er så gott jag kan i en värld som egentligen är baserad på samma jobb varje dag. Jag kommer gladeligen fortsätta göra det om vi kan hålla en god stämning bakom våra skärmar och komma håg att vi allihop älskar våra hästar- och det är väl ändå det som är grunden till allt? 

/Natalie

Svenska Hästars Värn

http://www.shv.org


Läst 78333 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2016

Här kommer en liten julhälsning från mig & tjejerna. Man brukar ju säga att "råttorna dansar på bordet" när chefen är på semester, vilket är precis vad vi gör. Vi äter hysteriska mängder godis, äpplen & morötter, vi rider på tur eller leker lösa i ridshuset, och vi klär upp oss i glitter. Vi har med andra ord en helt fantastisk julafton! Hoppas ni har det med. 🎁

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ❤️🎄


Läst 74189 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej på er!

Nu är det snart dags för jul (känns väldigt underligt, tycker ni inte?) och traditionsenligt så har team Baryard spenderat den gångna helgen på andra sidan kanalen- i London ❤️ Det är ju som jag sagt tidigare min absoluta favoritstad, och definitivt en av mina favorittävlingar, så ni förstår ju lyckan när det äntligen blev dags! Lämnade gården förra söndagen och körde till Malmö- till ett superställe jag stannat på förut och som jag faktiskt måste ge en liten shoutout till, Stall Lindgården Horsehotel. Det är nära till motorvägen (ganska givet att det är ett stort plus!), alltid fräsch med mycket spån och två vattenhinkar redan upphängda i boxarna. Daniel som driver det är alltid supertrevlig och ingenting är ett problem. Åk dit! (Men ta inte mina boxar 😇)

Med oss från Malmö fick jag & tjejerna en manlig liten liftare i Carat (från Peder) som skulle möta upp resten av sitt team i Belgien. Tog oss ner till Holland, genom hela Tyskland dagtid utan att stå i en enda kö (?!) till ett annat fantastiskt ställe där vi vilade ordentligt över natten. För er som inte har åkt dagtid genom Tyskland så måste ni förstå att det är en otrolig bedrift att ta sig igenom hela det landet utan att stå i kö, det är köernas land. Finns inget land som får som många svordomar från truckers som Tyskland, det är helt vansinnigt. När jag sa att jag behövde köra där dagtid sa mina vänner "det kommer bli vääääldigt långa mil", så förstå lyckan när det gick helt smärtfritt!

Lämnade inte det andra stallet fören vid 11 på onsdag förmiddag då jag behövde passa tåget som jag hade bokat på eftermiddagen. När man ska ta sig till England kan man antingen åka färja eller tåg genom Eurotunnel. Färjan är mer tidskrävande, och väldigt beroende av vädret (av någon anledning är det alltid väldigt blåsigt på den där kanalen) då kaptenen kan bestämma att man inte får åka med hästar om vädret är för dåligt, efter att man redan väntat 1,5 på att få boarda den där båten. Därmed är tåget är ett mer pålitligt alternativ, även om det bidrar till en del svettningar innan. Att köra lastbil på ett tåg är som ni kanske förstår lite tajt... Jag gjorde ju det där redan förra året, men då hade jag ju ingen aning om vad som väntade så känslan innan var ju nästan värre nu. Jag klarade det i alla fall, helt utan missöden. 

Att anlända i London är ju dock lyckan på riktigt, jag vet inte vad det är som gör det men jag måste ju vara en brittisk brevbärares barn eller något för jag bara älskar britter. Olympia är trångt och stökigt och man får hålla andan varje gång man tar ut en häst utanför boxen för det finns miljarder saker de kan fastna i, hingstar som sticker ut sina huvuden när man går förbi, clowner som skräms osv osv. Mina tjejer tar dock det mesta med ro så vi hade väldigt roligt. Eller vad säger jag, vi hade superkul! Jag vet inte om ni har sett det, men det var inte mycket som gick fel den här helgen.

Märta gick rakt in i en 150 första dagen, hennes debut på den höjden, och var felfri & placerad. Dagen efter var hon 2:a i 145 efter att ha blivit slagen av sista ryttaren, och sen var hon 4:a i 145 ackumulatorhoppningen dagen efter det. Rev inte en bom på hela helgen, vilken stjärna! ⭐️

Indie (som aldrig fått vara i närheten av ett spektakel som det här) hoppade Masters-klassen, vilket ju är en underlig klass.  Det var bara sju ryttare, och inför varje ritt höjer ryttarna ett hinder. Om de klarar banan får hindret fortsätta vara höjt, men om de river så sänks det igen inför nästa ryttare. Indie var sist ut i varje runda så hon fick ju såklart hoppa högst hinder, lite orättvist kan tyckas men det är spelets regler. Sen är det enkelt- river man åker man ut. Efter ett visst antal rundor får alla ryttare som kvarstår hoppa på tid, på den höga banan som blivit. Indie klarade ALLA rundor, och fick gå mot klockan sista rundan och blev på håret slagen av Bertram Allen. Då låg några av hindren på 170. Så stolt över henne! Finns inte ord nog att beskriva den knäppa, fantastiska, galet talangfulla hästen. Love her ❤️

Och världens bästa Gullan då? Hoppade en 155 omhoppningsklass första dagen & var 3:a, en 160 med omhoppning andra dagen där hon var 4:a, och avslutade med världscupen på söndagen där hon slutade 7:a. Bästa bästa hästen, aldrig sett henne så fin. Hon är toppform nu, jag blir så glad av att se henne så lycklig och kär i livet. QUEEN G 👵🏼👑

Malin blev Leading rider och med andra ord var det nog inget som hade kunnat förstöra humöret den här helgen. GIRLPOWER! 💪🏽

Har massor av bilder från vår härliga helg, så kolla in bildspelet! Vi är så motiverade nu, kan knappt vänta in 2017. Hoppas ni får en fantastisk jul allihop, och tack för att ni hejar på & supportrar! Puss & kram


Läst 70128 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
09
2016

Ni vet när folk undrar vad man egentligen gör hela dagarna hemma på gården?

Svar: Jag passar & försöker uppfostra ungar som gör uppror mot systemet (och livet i allmänhet). Går strålande!


Läst 72627 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.