Hästskötarbloggen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Jag vet inte hur jag ska börja detta inlägg utan att behöva be om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande YTTERLIGARE en gång. Det har liksom blivit mitt nya "Hej!". Hur som helst, jag såg att Lisen uppdaterat sin blogg och då får jag ju faktiskt ta mig samman och printa ihop något. ;-) 
  
Det är jul! Och jag ligger hemma i flickrummet i Sandviken för den årliga incheckningen och för att visa familjen att jag lever och mår bra!  
"Nej farmor, fortfarande ingen pojkvän, har inte tid" och sånt. Så tydligt att man inte bor hemma längre, mitt rum har blivit någon slags avlastningszon för diverse träningsredskap och bråte, så man får gå i sidled när man ska ta sig fram och temperaturen ligger på stadiga 2+. MEN, there is no place like home, och i vanlig ordning ska jag nu ut på stan och heja på alla andra svaga karaktärer som likt jag i stresspanik ska hitta de sista julklapparna.
  
Samma visa varje år, jag lär mig aldrig. Skulle kunna skriva något i stil med "jag ska bättra mig till nästa år", men jag har liksom gett upp. Så mycket lättare livet var när man hade slöjd va, kunde ge bort något oigenkännligt skräp och rimma "ära haver gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden" och ens föräldrar var skyldiga att verka glada. Inte lika charmigt att få en planka där det står "PAPPA" på, skrivet med spikar, av en 27-åring. Vuxenlivet är helt klart ofördelaktigt på många sätt. 
  
Men jag tänkte att jag får väl uppdatera er om vad som har hänt sedan sist. Det har varit en fullspäckad höst och jag minns knappt själv vad jag har gjort. Såg i alla fall i det senaste inlägget att jag var på väg hem från Verona då. Och sedan dess har vi varit och tävlat i Billdal där min gamle älskling Udermus vann silver i junior-SM med sin duktiga ryttare Michelle Cranning Hillgren (kom ihåg hennes namn), vi har plockat lite fler världscuppoäng i Stuttgart där Zacke var dubbelnolla och kom 8:a. Sedan tävlade vi nationellt i Flyinge och därefter var det dags för Stockholm och Ryttargalan!
  
Jag var nominerad som Årets hästskötare och jag vann! Kul att man kan bidra till prisskåpet någon gång. ;-)
Jag är väldigt stolt över det priset faktiskt, och det var fint att vinna det i år när det varit ett så fantastiskt år för svensk ridsport. Galan var väldigt fin och proffsig på Grand Hotell i Stockholm och jag och mina kompisar hade en väldigt rolig kväll! Kul med kontraster i vardagen.
Vår duktiga hemmagroom Noora gjorde tävlingarna på Friends Arena med Douglas den helgen så jag åkte tillbaka hem dagen efter galan för att förbereda inför att åka till Genève på måndagen. Genève är tillsammans med Göteborg min favorittävling på året, så det är alltid roligt att vara där även om det alltid är bökigt att resa in i Schweiz.
Från Genève åkte vi till Frankfurt för att tävla där och sedan hem till Sverige för att fira jul. Jag är här hemma till den 25:e, sedan flyger jag ner till Skåne igen för att den 26:e köra till Mechelen där det har blivit lite av en tradition att vi tävlar i mellandagarna. 
  
Jag har i alla fall önskat mig en ny dator i julklapp, så om jag har varit tillräckligt snäll i år återstår att se. Om jag har varit det kan jag i alla fall lova lite bättre uppdatering här på bloggen, då min nuvarande hänger på en skör tråd mellan liv och död.
Det är också tråkigare att skriva önskelistor när man är vuxen... För behöver man något skaffar man det till sig själv och när folk börjar ringa kan man inte komma på någonting. Så det blir liksom pengar, strumpor (kom igen, vart tar de vägen???), vantar och mössa. Sådant man tyckte var dötrist att man fick när man var liten. 


MADDES "ÖNSKELISTA IN MY DREAMS"
  
Jag har dock filat lite på en drömönskelista, om jag fick önska mig precis vad jag ville hade jag önskat mig detta: 

* Casello! Drömmer varje dag om hur livet hade sett ut om vi hade haft både honom och Zacke nu. 
  
* Att Natalie bodde närmare mig (alltså Jansson, tidigare hästskötarbloggaren, reds anm.) så att jag kunde träffa henne när jag velat och prata om livets alla små och stora frågor (och få alla de rätta svaren av världens klokaste människa) över en latte på något mysigt ställe.
  
* Att Mickan bodde i Skåne igen så att vi kunde äta Ekströms chokladpudding i alldeles för stora skålar utan att skämmas och snacka skit halva natten. 
  
* Att jag och Julia Erlach var lika ekonomiskt oberoende som vi låtsas att vi är när vi spenderar lediga dagar på Emporia. 
  
* Att Lovisa lär sig alla regler för BK-vägarna och tar sitt C-körkort utan att få en hjärnblödning, och att hon ringer mig om nätterna när hon är ute och kör så att vi kan prata om dåliga beslut vi har tagit i livet och skratta åt dem.
  
* Att jag och Malin Henlöv (Peder Fredricsons hästskötare, reds anm.) är hemma samtidigt någon gång och kan dricka vin en hel kväll och prata om hur vi aldrig ska ångra någonting vi har gjort. 
  
* Att "styrelsen" kan sammanstråla en kväll och skratta tills vi gråter och vara oense om saker tills någon säger "ta en Snickers" och byter ämne. 
  
* Att Noora, Fanny och Julia jobbar med mig för alltid. 
  
* Att folk fortsätter att se vilken fantastisk person Alex Gran är på alla plan och att vi båda lyckas frigöra någon timme under det närmaste året så att vi kan ses. 
  
* Att alla våra hästar i stallet får vara friska och blomma ut som de superstjärnor de är under nästa år. 
  
Till sist vill jag önska er alla en God Jul och ett Gott nytt år. Hoppas ni alla firar på det sätt som ni har önskat i år. Och om ni på grund av olika omständigheter inte kan göra det, leta upp närmaste häst, så kommer det alltid att kännas bättre! 
  
Kram,
Madelen Isaksson


Läst 79564 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.