Marie Ryman
FEB
28
2011

Har haft en körig men bra helg/veckoslut, därav att det har varit lite tyst härifrån. Förutom lektioner, stalltjänst, och att jag i söndags hängde i scandinavium, så har jag blivit med häst också, ni får veta allt när det är helt klart!

 

Men nu är det alltså måndag igen. I förmiddags körde vi par, med Bonnie och Clyde som flera av er säkert såg i Scandinavium i helgen. De skötte sig verkligen super där!


 

Här är vi en fantastiskt dålig bild på dem, ber så hemskt mycket om ursäkt till de i förgrunden. Där har ni dem i alla fall! Bilder från dagens körlektion kommer senare :)

 

På Flyinge pågår som bekant bruksprovet, under eftermiddagen såg vi när prestationshingstarnas gångarter bedömdes. Bland dem finns ju Wellington, med Jeanna Högberg på ryggen, de fastnade på bild!

 

 

 

 

 


Läst 23583 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
24
2011

 

På förmiddagen igår gick vi igenom hur den muntliga syntesen vi ska ha i hippologi kommer att gå till. Den är inte förrän i maj egentligen, men nu hinner vi förbereda oss ordentligt mentalt i alla fall. Vi får gruppvis en frågeställning, som vi jobbar med under ett par timmar, och sedan redovisar muntligt i tvärgrupper, med lärare som sitter med och bedömer. Så idag fick vi prova på detta och öva.

 

På eftermiddagen var det dags för hovvård igen. Vi jobbar på där uppe, och idag var det Navarone och Erb-Chow som fick ställa upp när vi skulle plocka av och slå på skor på riktigt. Tålamodskrävande var det för både oss och hästarna, men det gick fint :)

 

 

Hela tre av Navarones skor togs av och sattes på av mig :)

 

Mobilkameran ville sig inte riktigt idag, men här är framhovarna efteråt i alla fall. Hoppas skorna sitter kvar nu bara.

Det ligger något vitt överallt nu, en pålitlig källa (fd. frisör) säger att det är mjäll och i så fall hoppas jag verkligen att det inte tänker komma mer!


Läst 24350 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
21
2011

 

Förlåt, jag föll för grupptrycket nu, har inte så mycket att säga om Scandinavium egentligen, mer än att jag kommer att vara där på söndag. Härligt! Ser ni någon som ställer massa konstiga frågor till fodertillskottsförsäljarna, eller har köpt en skottkärra för att kunna få med mig alla mina fynd hem, ja då är det jag.

 

Dagen idag har bestått av körning och föreläsning om doping... Det mesta om det finns att läsa här, allt ifrån hur man rengör boxen till listor på karenstider osv. Värt att titta på!Nån har kört den där leken, ni vet... Den som gör så att tornet rasar förlorar? Emelie tror att det heter klumpeduns, jag är inte helt säker. Vilken kloss ska jag satsa på i morgon?

 


 


Läst 24944 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
20
2011

 

Fälttävlanslandslaget hade träning för Janne Jönsson i Crafoord-hallen idag, med terränghinder inkörda från Revinge-banan. Såå roligt att se så duktiga ryttare på fina hästar träna, såg några grupper och blev väldigt, väldigt ridsugen...

 

Observera termosen med tillhörande kaffekopp som står på hindret :)


 

 


Läst 25112 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18
2011

 

I samband med veterinärbesiktningen idag hade vi examination i uppvisningsskick. Så direkt efter morgonens körning fick Ohio sig ett bad. Carin, som har hans skimmel-bror Nottingham, och jag ställde våra hästar i nymockade spånboxar istället för på halmen efteråt, sedan höll vi dem under uppsikt hela dagen i princip, vackert ska de va!

 

Rykt, knoppning, oljade hovar, klippta hovskägg, kronränder, nacke, ansa lite spretande päls med sax här och var (inte känselhåren), putsa upp tränset, och framåt två var det en stilig vit häst som hade kommit fram, fit for fight :) Eller ja, fit for veterinären i alla fall.

 

10 minuters besiktning, sedan tillbaka till stallet och ur med knopparna. Han rullade sig lyckligt på en gång, gissningsvis är han gulskäck redan i morgon bitti...

 

Före...

 

...och efter :)

 

Ohio posar lite utanför sitt stall


Puh! Det blev ju bra till slut! Så här gör vi, har ni några andra trix för att få era hästar tävlingsfina?

 

 


Läst 27465 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16
2011


Igår hade vi föreläsning om avelsarbete, idag var det kursutvärdering av ridblocket, och i morgon blir det körning och studiebesök på en gård. Det rullar på helt enkelt...

 

Idag hade vi hovvård igen, nu har vi avancerat lite och börjat ta av och slå på skor på låtsas-ben, gick lite trögt i början men sen började vi få in snitsen. Kul var det i alla fall, vi har redan lite prestationsångest inför nästa vecka, då blir det riktiga hästar...

 

 

 

 

 

 


Läst 23971 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
14
2011

 

Sitter i köket med Emelie och Gabbi, vi filar/brottas/slåss med den där artikeln och äter geléhjärtan. Statistiken är klar, det gick fint men krävdes lite muta för att orka hela igenom. Ni vet när man verkligen har något som måste göras, eller borde göras snarast, fast som det egentligen inte är super-jätte-akut-panik att göra precis NU...

 

...Då kommer man alltid på något annat som MÅSTE göras istället. Rummet är aldrig så välstädat som innan en tenta, och det är minsann hög tid att ta tag i tvätten först. Kanske om man skulle ta och laga någon riktigt avancerad mat? Fylla frysen med matlådor? Putsa allt man äger och har? Träna? Facebook...? Frågan är ju hur det står till med självdisciplinen ibland!

 

Idag trillade det ner ett paket från Hippson med ridhandskar i brevlådan! Fyra lyckliga hippologer som egentligen hade galet mycket att göra släppte med ens allt och började prova, jämföra design och passform och bestämma vem som ska provrida med vilken först... Resultatet får ni ta del av i Hippson så småningom!


 

Att muta sig själv med godis för att hålla motivationen uppe när man blir sittandes med arbeten hela kvällarna är en beprövad metod. Så här sitter vi på alla hjärtans dag och äter geléhjärtan, nöden har ingen lag!

 

Ryktet säger att strömsholmarna har ett motto för det här: "ska man plugga, ska man tugga". 

 

Agreed! 

 

 


Läst 23562 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
13
2011

 

Helgen har varit toppenbra, men det här med att kritiskt granska och analysera en vetenskaplig artikel, det är trögt! Har lite statistik kvar att räkna innan tisdag, på fredag är veterinärbesiktning av skolhästarna med examen på uppvisningsskick. Då ska vi också ha räknat en foderstat till hästen och föra en diskussion kring den... Full rulle!

 

Ohio är som bekant en skimmel, tips på fläckborttagning tas tacksamt emot! :)

 

 

 

 


Läst 23086 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12
2011

 

Yes, förutom körning är det sjukvård med Per Michanek vi har ägnat oss åt sista dagarna. Igår var det läkemedel, idag var det mer praktisk akutsjukvård med bandagering.

Per demonstrerar hur man bandagerar hasen...

 

Klart! Sedan fick vi öva på att göra likadant, fast snyggare..

 

Bild från igår. Vi slapp öva på varandra, var lite orolig där ett tag.

 

Gipsad hov

 

Nu ska vi göra helg med massa härliga inlämningsuppgifter att ta tag i! Hur gick det med nyårslöftet att sluta skjuta upp saker?

 

 

 

Söta Ohio får avsluta dagens inlägg... Han får guldstjärna idag, så fin så!


En kul grej, kanske, är att titta här... Han hoppar uppenbarligen bra den här pojken, men tyckte det var lite för roligt med hoppning, det gick tydligen vilt till, och det är väl lite därför är han körhäst istället. Lite samma sak var det med hans bror Nottingham, men dom utgör å andra sidan ett tjusigt skimmelpar nu! :)

 

 


Läst 24007 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
09
2011

 

 

Jag började dagen med att svettas i tre timmar med en ridläratenta, var inte riktigt i fas på det förra försöket och lämnade blankt. Man får ju göra så, och skriva om vid ett annat tillfälle :) Nu har jag i alla fall gjort så gott jag kunnat och kan lägga den bakom mig, sköööönt!

 

På eftermiddagen hade vi hovvård! Efter fyra tillfällen är det tänkt att vi ska kunna slå på en tappsko, idag var alltså nummer ett. Vi började i stallen med att gå igenom hur man lyfter ben på ett säkert sätt, och tittade på benställningar, både bra och dåliga. 

 

Bloomerace, som jobbar som teaserhingst, hade inget emot lite uppmärksamhet när vi tittade ben :)

 

Sedan riktade vi skor...


...vilket var ett riktigt pyssel. Ida klurar på vart hon ska banka.

 

Vi får väl se hur det här går, och det som framför allt blir intressant är om man efter den här kursen faktiskt törs åtgärda en tappsko hemma... Har ni tappskokompetens, och slår ni på egna tappskor?

 

 


Läst 25986 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa  sista  Marie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkiv