Marie Ryman
JUL
31
2011

 

Målet med Nora under tiden hon är hos mig var att få ut henne på tävlingsbanorna igen och kvala henne till lättklass. Lilla fröken har inte så mycket rutin och har haft oflyt och otur med skador genom hela sitt liv, så utbildningsmässigt räknar vi henne som unghäst fastän hon inte alls är det längre. Hur som helst, igår nollade hon terrängen så nu har vi klarat det målet :) 

 

Jag tror det blir en bra liten häst av henne i framtiden, hon har rätt attityd och ska bara kanalisera energin åt rätt håll. Ett roligt projekt har hon varit i alla fall, raka motsatsen mot min egen, men det är ju precis så man lär sig.

 

Ett par tävlingar till hinner vi med innan hon flyttar tillbaka till Skåne och jag till Strömsholm. Hoppträna hoppträna hoppträna lyder planen, det stämmer jättebra hemma men det ska ju fungera på tävling med. Det är väl det som är charmen med fälttävlan, att få hela paketet att fungera. Gärna samma dag också...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läst 23729 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
28
2011

 

Ibland skakas livet om. Även vi som inte direkt drabbats av fredagens tragedi får ta några steg tillbaka för att bara få rätsida på vad livet egentligen handlar om, och vad som är värt något. Senaste veckan har påminnt mig om hur mycket jag uppskattar allt fint jag har och får uppleva. Det är så lätt att glömma.

 

I morgon är min sista arbetsdag för den här sommaren, sedan väntar en hel månads ledighet. Jag har två spännande projekt att pyssla med, förutom ett gäng härliga hästar att rida då, och ett av dem får ni ta del av redan nästa vecka. Till helgen är det fälttävlan som gäller, tyvärr bara för Nora då Mistral inte känns helt 100.

 

Idag får ni bilder som bästa Ida Rising fotade i höstas, en av de sista dagarna jag hade Lastrelli. Han var så glad att han knappt visste vart han skulle ta vägen. Lycka fångad på bild, så fina minnen.

 

Stay tuned, och ta hand om er.

 

 

 

 

 

 

 


Läst 24673 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
28
2011

 

 

Såklart, ett jättegrattis till Noras matte Karin som fick en liten flicka i tisdags!

 

 

...och eftersom hon är själva anledningen till att Nora är hos mig, så är hon inblandad, och därför får hon vara med här. Så söt så :)

 

 

Skönt med mössa så att man slipper flugor i öronen tycker Nora...

 


Läst 23452 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
19
2011

 

 

Idag markarbetade jag Mistral, och Rebecca var påpasslig och fotade lite. Han är ju fortfarande lite under igångsättning, så det blir mycket arbete över bommar och lydnad. Med hem från Falsterbo följde Hippsons fyra böcker med ridövningar, kan verkligen rekommendera dem till er som inte har hunnit införskaffa en uppsättning.

 

Proppfulla med inspiration!

 

 

 

 

 

 

Nu har han gått ute på bete dygnet runt i två månader, han har ändå hållt fin form! De första veckorna var han lite segare än vanligt, men nu har han vant sig och känns som vanligt.

 

Foderstaten består fortfarande till 100% av gräs, saltsten och vatten för båda hästarna, om någon är nyfiken :) Det är drygt en månad kvar tills det bär av till strömsholm, och gräset borde räcka fram till dess tror jag. Verkligen toppen sätt att hålla häst på, älskar sommaren! 

 

 

 

Jag fyndade också på Victoria Toccas bloppis, ett tjusigt schabrak. Helnöjd :)

 

Ha det skönt i sommarvärmen!

 

 

 

 


Läst 26661 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2011

 

Det måste vara den sanslösa blandningen som gör Falsterbo till en av årets stora höjdpunkter. Att sitta vid dressyrens framridning och beundra alla fina ekipage, spänningen i de stora hoppklasserna på gräsbanan, gåshuden och lyckan när någon sätter en felfri runda. Spänningen när någon sätter nollan inne på stora gräsbanan samtidigt när ett av favoritekipagen är inne i skrittdelen på dressyren, eller när en marschparad som trummar förbi bakom dressyrläktaren mitt under pågående program. Mässan med allt mellan himmel och jord, sängar och hovkratsar, transporter och italienska stövlar och halmpellets. Eviga matköer, fantastiska hästar, stående ovationer, och så vips är allt över och vi längtar redan till nästa gång.

 

Tack alla inblandade, från Hippson och alla ni andra, för en fantastiskt rolig helg, vi ses igen nästa år!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läst 26976 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05
2011

 

 

När man nu har lediga helger kan man passa på att åka på evenemang som man aldrig hinner med annars. För några veckor sedan var jag på galopp på Strömsholm, med svenskt Grand National, som är Sveriges största steeplechase, som huvudlöp. Galopp är häftigt, totalt livsfarligt, och riktigt spännande. 

 

Jag är imponerad av både hästar och ryttare, är inte så intresserad av att veta hur det känns att styra mot en häck på 170 cm, a.k.a. vägg, i full fart. Men det är fascinerande.


 

På plats fanns flera hippologer, och Sofhie som bor i krokarna guidade mig till stallet där Mistral ska bo. Såklart man tittar på stallet först och inte sitt eget boende, den ständig prioriterings-ordningen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läst 28147 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
05
2011

 

 

 

Nog för att jag har två månader kvar av mitt sommarlov, men nu känner jag att det är dags att sparka igång bloggen igen. Till helgen bär det av till Falsterbo där ni kommer hitta mig i Hippsons monter, så innan dess tänkte jag ge er en liten update!

 

Vad gör då en hippologstuderant under sin ledighet? Det lite tråkiga svaret blir tyvärr att det blir till att jobba så mycket som möjligt såklart, och för min del blev det ett totalt ohästigt 8-16-jobb (=sommartider, HUR lyxigt är inte det!). Det fina med det är att jag har gott om tid till mina hästar, har lediga helger, och så vidare.

 

Efter en halv månad där kan jag bara konstatera att jag har fantastiska kollegor, en mycket bra arbetsplats, får möta många trevliga människor, trivs bra i största allmänhet, men att nog hellre mockar ändå. Jag tar det som ett sorts tecken på att jag har valt rätt inriktning här i livet ändå...

 

 

 

Min tävlingsplanering havererade av olika skäl, men Nora har jag i alla fall kommit iväg med. Att gå ute på gräs dygnet runt har haft en välbehövligt dämpande effekt på fröken, nu håller hon mestadels nerverna i styr. Hon är en duktig terränghäst, om jag bara får henne att behärska sig ännu lite mer så kommer de andra grenarna fungera galant dom med.

 

Och trots att det bara är debutantnivå hon är på, så är det väldigt, väldigt roligt att vara ute på tävlingsbanorna igen.

 

 

 

 

Och Mistral då, jo han har fått en månades sommarlov för att äta gräs och bara vara häst ett tag. Nästa vecka sätter jag igång honom igen, om en månad är det dags för honom att göra debut på terrängbanan. Det kan bli spännande...

 

 

 

 

 

 

Ungefär så ser läget ut, hoppas vi ses i Falsterbo!

 


Läst 26056 ggr Kommentarer KommenteraMarie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkiv