Marie Ryman
NOV
06
2011

 

Nyby Torshälla har en hel del verksamhet utöver vanliga ridlektioner - ett exempel är stallfritids! Det är öppen fritidsverksamhet för klubbens yngre medlemmar på vardagseftermiddagarna, och på loven finns även heldagar. Under veckan har det varit fullt ös på dem, tillsammans med fritidsledaren Camilla har de pysslat med kaniner, lekt häst, pysslar med lilla Mirabelle (mini-hästen), spelat spel, och massa annat skoj! Jag lovar att de har roligt i alla fall :)

 

 

 

Kaninerna hämtas i sina små rasthagar

 

 

 

 

 

En del kaninungar kommer också till världen här också, när de är stora nog får lyckliga stallbarn möjlighet att köpa dem :)

 

Stamtavla och foderstat, ordentligt ska det vara :)

 

Stallfritids har en egen blogg: http://ntrkfritids.blogg.se/

Och här finns mer att läsa för den som kanske vill starta något liknande på sin ridskola.

 


Läst 25952 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
03
2011

 

Idag har jag varit rackarns effektiv och fått mycket gjort! Vi slutade praktiken ganska tidigt så jag har hunnit med att storstäda transporten och gnugga rent (sånt där man aldrig någonsin hinner i vanliga fall alltså...) I morgon är det dags att byta till vinterdäck så det var lika bra att göra en räd :)

 

 

 

Min häst har gått från jättesnäll till jättejobbig, han har gått och blivit markskygg och det är ju väldigt roligt när man rider på en grusväg med minst 3 vattenfyllda gropar per kvadratmeter... Men han är i alla fall fin i håret :)

 

 

Lite "hemma hos" Mistral, boxgardinen har gjort comeback! Har lyckan att ha skötselplats mitt emot boxen så det är ju perfekt att gömma alla prytlar där. Till höger i bild skådar vi fin-grimman med ett får i nacken och ett på nosen... Men den är mysig!

 

Nu ska jag och Sofhie umgås lite med Brad Pitt. Over and out!


Läst 24239 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
03
2011

 

 

I måndags råkade jag säga något om att vardagen plötsligt kändes väldigt lugn med massa tid över. Kanske var lite snabb med att dra det uttalandet, de senaste dagarna har jag klivit upp 06 och varit hemma runt 21, så nu börjar jag komma in i normal dygnsrytm igen! Det är lite manfall i klassen så jag har fått rida ett par skolhästar på Strömsholm, och så skaver jag ju runt på min egna på grusvägarna, så nog fyller man ut tiden alltid.


 

Vi tuffar på på VFU:n, det händer kanske inte jätterevolutionerande saker den här veckan utan vi hänger på rutinerna i det dagliga arbetet, friserar hästar, hjälper barnen som rider kurser att komma i ordning. Det märks att det är höstlov, man har många små hjälpredor när det är dags att fodra, så det går ju myycket fortare :) 

 

Vi har en trevlig tillvaro med andra ord, börjar smått landa. De i klassen som är kvar på skolan ser däremot redan nu aningens slitna ut när jag har mött dem sent på eftermiddagarna.

 

 

 

 

 

 


Läst 23379 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Marie Ryman

Marie Ryman, som jobbar hos fälttävlansproffset Malin Petersen i Tyskland, bloggar om sitt hästliv.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stängArkiv