Redaktionens pryltips - Anna Hassö om den nya, smarta sadeln: ”Låter riktigt häftigt”

Redaktionens pryltips

JAN
22
2016

Anna Hassö om den nya, smarta sadeln: ”Låter riktigt häftigt”

 

I dagarna släpptes nyheten om den uppkopplade sadeln ”Blue Wing” från Voltaire Design. Det är en sadel som kan ge ryttaren mängder med information om hästen och ritten.
  
– Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring sadeln. Men det låter ju som en riktigt bra lösning, säger Anna Hassö, som sponsras av företaget bakom ”Blue Wing”.
Fälttävlansryttaren kommer inom kort att få möjlighet att prova den nya ”smarta” sadeln.
Tillverkaren anger bland annat att den uppkopplade sadeln kan berätta hur länge du ridit hästen, hur lång tid du har ridit i varje gångart, den berättar också längden på din hästs steg.
– Vad jag förstår kan den även kartlägga eventuella snedheter hos hästen. Det är ju riktigt bra. Sadeln känner igen hästen och tar emot data hela tiden, som man får till en app, säger Anna Hassö.
  
Kan rida med större exakthet
Hon menar att man tidigare har fått gissa sig till mycket i ridningen.
– Det är klart att man tränar upp sin känsla för hur snabbt man rider, till exempel. Men med en sådan här sadel blir det ju en helt annan sak när man får det direkt i telefonen, säger hon.
Sadeln har dock en riktigt saftig prislapp – motsvarande 60 000 kronor.

Läs mer om sadeln här


Sadeln sägs även ha neurologiska fördelar för hästen.


Smart Ride-systemets bom är uppbyggd för att förstå hur din häst rör sig. 


Blue wing är den första "uppkopplade" sadeln. Tekniken gör att du kan se hur länge du har ridit i varje gångart och hur symmetriskt din häst rör sig. All information skickas till en app.


taggar


Läst 58933 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8444377 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8503273 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8522207 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.