Redaktionens pryltips - Bakom kulisserna på modeplåtningen

Redaktionens pryltips

OKT
02
2014

Bakom kulisserna på modeplåtningen

Irländska Horseware har släppt sin kollektion med ridkläder för hösten/vintern 2014-15, och i samband med detta gjort en kort bakom kulisserna-film från modeplåtningen. Visst är det en härlig omgivning som fotograferingen skedde i? 

Jag har även kollat in kollektionen på Horsewares hemsida och hittat några favoriter. 

Jackan i modellen New Babette är en riktigt klassisk höstvariant. Den är gjord i ett nylon- och bomullsmaterial med en mjuk mocka- och pälskrage, samt lappar i mocka på armbågarna. Skulle passa både i stallet och på stan. Priset ligger på 129,95 euro och den finns här

Även denna modell, Alana, känns som en fräsch höstjacka. Den påminner mig dock något om den klassiska oljerocken. Priset ligger på 99,95 euro och ni hittar den här

Även dessa ridbyxor i jeans med helskoning skulle platsa i höstgarderoben. Byxan är gjord i ett mjukt stretchmaterial och priset ligger på 99,95 euro. Den finns här. Ridbyxan finns även på den svenska marknaden för 799 kr och ni hittar den här

Jag älskar fluffiga och mysiga tröjor, och att döma av produktbilderna ser denna modell – New Fluffy Softie – mycket mysig ut. Även namnet andas mysfaktor! Priset ligger på 54,95 euro och den finns här

Även denna variant faller inom kategorin "myströjor", då det är en fleecefodrad hoodtröja. Ser väldigt användbar ut, både till ridbyxor och till vanliga jeans. Priset ligger på 49,95 euro och den finns här

En ny variant av tävlingsskjorta tillverkad i 100 procent bomull finns också i kollektionen. Priset ligger på 89,95 euro och den finns här

Hela kollektionen för ryttare hittar ni här


taggar


Läst 44414 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8333661 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8392556 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8411490 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.