Redaktionens pryltips - Förvaring av benlindor

Redaktionens pryltips

NOV
10
2012

Förvaring av benlindor

En sak som är svår att förvara snyggt är benlindor. Ofta hamnar de i plastbackar i ett skåp utan struktur. Men det finns faktiskt smarta sätt att förvara lindorna på.
  
Självklart finns det en uppsjö av olika bandageväskor som är ämnade för just förvaring av bandage och benskydd. Bland annat har Eskadron just en sådan väska som är populär och mycket användbar. Den kostar runt 169 kr och går att köpa bland annat här.

Även Hööks har en varitant på bandageväska till ett pris av 89 kr. Den har plats för 12 stycken lindor och du kan köpa den här

 

Horze har en förvaringskorg för benlindor som kostar 129 kr och går att få i både silver och i rosa. Kanske inte den snyggaste förvaringen, men kan säkert fungera bra.

IKEA är ju specialister på billig förvaring, som absolut uppfyller förvaringsfunktion för benlindor. Bland annat finns denna plastkorg med handtag så att man enkelt kan ta med sig lindorna på resande fot. Kostar bara 29 kr (finns att köpa här).

Även denna förvaringsväska med dragkedja skulle nog fungera fint för benlindor. Kul med lite färg i stallet också (kostar 49 kr och finns att köpa här).

Har man en sadelkammare med lite plats kan denna typen av förvaring passa. Den är av hårdplats med utdragbara lådor och blir din för 236 kr här

Även denna "avfallshink" skulle nog passa bra till förvaring av benlindor. Är värt att prova då den bara kostar 29 kr och du hittar den här

Den här behållaren för plastpåsar ser man ofta i stall, till just förvaring av benlindor. Är ju också värt att prova då den bara kostar 15 kr. Fungerar den är det ju ett kap! Du hittar den här.


Snyggast är nog ändå denna Horse bandage box som kommer från den engelska företaget Tacktidy. Varken pris eller återförsäljare framgår, men vi hade inte tackat nej till att få ha denna förvaringen hängandes i sadelkammaren. Man kan ju alltid hoppas att någon svensk tillverkare tar efter modellen och gör något lika stilrent och snyggt! 

 

Vad har ni för smarta förvaringstips till benlindor? Tipsa gärna!

 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 90456 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 7236589 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7295462 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7314375 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 234938 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Föräldrarollen som tränare?
Jessica Nordin svarar
Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.