Redaktionens pryltips - Mobilförvaring under sommarens uteritter

Redaktionens pryltips

JUN
16
2016

Mobilförvaring under sommarens uteritter

Att rida ut en sval sommarkväll är fantastiskt, men sommarens varma månader medför även ett problem: "Hur får jag med mig min mobiltelefon?" 
    
Under vår-, höst- och vintermånaderna är det oftast inte ett så stort problem, då man som ryttare nästan alltid har en väst eller jacka på sig – med fickor där man kan förvara mobiltelefonen. Men en varm sommardag vill man gärna slippa den där extra västen, och många gånger är fickorna på ridbyxorna alltför små för en telefon. Och att lämna telefonen i stallet kommer, i alla fall för mig, inte på frågan. 
  
Men det finns lite olika alternativ du kan välja mellan, för att få med telefonen på uteritten. 

 

Det klassiska sportarmbandet finns i flera olika modeller och för olika telefoner, i varierande prisklass. Denna modell har en justerbar låsanordning med kardborreband, samt en liten nyckelficka. Priset ligger på 59,90 kronor. 
Till produkten  
  

Detta är ett elastiskt sportarmband, som sitter som en strumpa runt armen. Armbandet är tillverkat i ett stretchmaterial som gör det bekvämt och stabilt. Priset ligger på 50 kronor.
Till produkten 
 

 

En sportig förvaringsväska som man fäster runt midjan. Väskan är tillverkad i ett fuktavvisande och flexibelt material, med tålig dragkedja. Bandet runt midjan går att justera så att väskan sitter stabilt. Priset ligger på 149 kronor. 
Till produkten

 

Vattentålig mobilväska som håller telefonen torr under en blöt uteritt. Kostar 99 kronor. 
Till produkten
 

Klassisk magväska i en lite mer slimmad modell. Tre diskreta fack gör att du får med dig fler småsaker än bara telefonen. Kostar 175 kronor. 
Till produkten  
 

 

Använder man skärp kan en bältesväska vara ett smart alternativ. Du trär helt enkelt skärpet igenom hölstren på väskan, så att den sitter fast på skärpet. Denna modell kostar 199,90 kronor. 
Till produkten 
 
 

Från Starrider kommer denna smarta sporttröja med en ficka på framsidan. Själva fickan är tillverkad i ett transparent och touch-vänligt material, medan själva tröjan ska vara sval och absorbera svett snabbt. Priset ligger på 299 kronor. 
Till produkten 

Hur gör ni läsare för att få med er telefonen under sommarens uteritter? Dela gärna med er av era smarta tips! Läst 98048 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9718488 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9777384 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9796320 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.