Redaktionens pryltips - Inspiration: Helgens tävlingsoutfit

Redaktionens pryltips

AUG
15
2014

Inspiration: Helgens tävlingsoutfit

Tävlingssäsongen är i full gång och det är lätt att drömma sig bort bland snygga, matchande outfits. Då jag själv befinner mig i ett tävlingsuppehåll och väntar på att min framtida tävlingskompis ska växa till sig, är det extra roligt att sätta ihop och planera snygga outfits till tävlingsbanan. Här presenterar jag en hel outfit, plocka delar ur den – eller kopiera den fullt ut!

Denna tävlingsoufit går i klassiskt marinblått och svart, men med snygga små detaljer. 

Ridkavajen från Imperal Riding är stommen i utstyrseln. Det är en kavaj i stretchigt softshellmaterial och den är stilfullt dekorerad med kristaller på kragen, fickorna, kavajslag och på bröstet. Knapparna är gjora av fina stenar. Priset ligger på 1595 kronor och ni hittar den bland annat här

Under kavajen får denna tävingsskjorta med spets från Cavallo ge utstyrseln en feminin touch. Finns här och kostar 74 pund. 

För att bryta av det vita och addera en snygg detalj kan man ta hjälp av ett svart läderskärp med strass. Detta skärp kommer från Hööks och kostar 249 kr. Ni hittar det här

För att ta upp strassen från ridkavajen väljer jag att matcha den med dessa paljettprydda ridbyxor från italienska Equiline. Ridbyxan är oskodd och tillverkad i skönt mikrofiber. Priset ligger på 1949 kr och ni hittar byxan här

Detaljbild. 


Ridstöveln heter Supreme High Rider och kommer från svenska Mountain Horse. Det är en klassisk ridstövel i fullnarvat nappaskinn. Väldigt mjuk stövel som ger ett bra stöd. Finns att köpa här för 3999 kr. 

För ryttarens huvud har jag valt ut denna hjälm från Uvex. Modellen heter Perfexxion Carbon och den har ett skal i högteknologisk karbon. Priset ligger på 6995 kr och ni hittar hjälmen här

Detta schabrak drar nog blickarna till sig på tävlingsplatsen och matchar outfiten perfekt! Det kommer från företaget Equestrian Stockholm och är ett exklusivt schabrak med svarta lack- och läderdetaljer. Priset ligger på 599 kr och ni hittar det här

Är din häst en känslig individ och behöver luva på tävlingsplatsen skulle man kunna matcha det utstickande schabraket med denna klassiska marinblå luva från Eskadron. Kostar 249 kr och ni hittar den här.  

Då huvan är väldigt klassisk skulle det vara snyggt att matcha den med ett mer blingigt pannband. Som detta från HRS. Pannbandet är något böjt och består av äkta Swarovskistenar i form av hästskor, med blå sten i mitten. Det rekommenderade utgångspriset är 395 kr och ni hittar det här

Ett par svarta stigbyglar är nästan ett måste i denna outfit. Som dessa från populära Jin Stirrup. Modellen heter Kinko och har en bred antislip-fotplatta för bättre stabilitet. Priset ligger på 1790 kr och ni hittar dem här

Som skydd för hästens ben skulle dessa senskydd och bakskydd från Zandona passa perfekt. Skydden är tillverkade för att skydda hopphästens ben mot slag. De är fodrade med naturlig lammull för maximal komfort. Priset för senskydd ligger på 1449 kr och ni hittar dem här. Bakskydden kostar 1249 kr och ni hittar dem här

Jag hoppas att ni som ska ut och tävla i helgen har fått lite inspiration för hur ni ska matcha ryttare och häst. Rid fint!

/Cajsa 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 26583 ggrMer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6255479 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 6314352 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 6333257 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Cajsas senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 232216 läsare