Redaktionens pryltips - Jätteanläggningen Flammabygget till salu

Redaktionens pryltips

OKT
10
2013

Jätteanläggningen Flammabygget till salu

Har du gått i tankar om att starta en fullskalig tävlings- eller stuteriverksamhet? I så fall har du chansen nu. Pia Levins Flammabygget, med boxar och lösdrift för hela 100 hästar, är nämligen till salu. Anläggningen har dessutom sovplatser för 30 personer, vilket gör att den lämpar sig bra för till exempel kursverksamhet. Som bonus hamnar du i Hippsons grannkommun Laholm.
  
För de 12,5 miljonerna som utropspriset är satt till får du sammanlagt 39 hektar mark, 16 av dessa är betesmark. Bor gör du i en villa på 170 kvadratmeter byggd 1985. 
Det finns fyra (!) stall på anläggningen med sammanlagt 76 boxar. Dessutom finns det tre stora platser för lösdriftshästar.
  
Hippson ringde upp hoppryttaren, uppfödaren och ridsportprofilen Pia Levin för att fråga varför hon säljer. Pia poängterar att det inte handlar om att hon ska dra ner på sin verksamhet.
- Gården har varit till salu i flera år, men det är jättesvårt att hitta någon som kan ta över den. Jag har haft den ute i omgångar och nu ligger den uppe igen, säger hon.
  
På Flammabygget har Pia fött upp ett oräkneligt antal topphästar, samt förmedlat många hopptalanger till ryttare på både elit- och hobbynivå.
Försäljningen har alltså varit på gång länge.
- Nej nej, jag ska inte sluta eller dra ner på något sätt. Jag ska fortsätta min verksamhet i samma skala som nu, men för mig är Flammabygget för stort. Det känns onödigt mycket och vi använder inte all plats som finns här, säger Pia.
  
Hon är på jakt efter en ny gård där hon kan driva sin verksamhet vidare, men än har hon inte hittat något som passar.
- Flammabygget kräver att man har en stor verksamhet med många hästar. Hittills har det varit ett par travinriktade intressenter. Men anläggningen är inte byggd för trav, så då måste en del investeringar till i form av träningsspår och så vidare.

    

Stora, inbjudande hagar omger anläggningen.
  

Lantlig idyll som det brukar heta på mäklarspråk, när det ligger några mil från närmaste stad.
  

Det största boningshuset är 170 kvadrat.
  

Ett av stallen.
  

Det största stallet med 28 boxar, maskinhall och tre platser för lösdrift. Det skymtar även en skrittmaskin.
  

Inackorderingshus.
  

Massor av boxar.
  

Kanske inte den flådigaste sadelkammaren vi har tipsat om här i Prylkollen, men funktion går definitivt före form!
  

Solarium så klart.
  

Stort ridhus med fiberunderlag.
  

På den stora utebanan går det att arrangera tävlingar, om man så skulle vilja.
  
Fler bilder och information hos mäklare 


taggar


Läst 50087 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8579965 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8638861 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8657795 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.