Redaktionens pryltips - Packa din tävlingsutrustning med stil

Redaktionens pryltips

JUL
02
2016

Packa din tävlingsutrustning med stil

För att en väska ska platsa som optimal tävlingsryggsäck ställs vissa krav. Den bör ha många fack, inte vara för stor, samt vara enkel att bära. 
  
Hos amerikanska Noble Outfitters hittar vi inte bara en smart ryggsäck, utan en hel kollektion tävlingsväskor. Tanken är att både du och hästen ska resa med stil.
  

Ryggsäcken heter Equine Backpack och är tillverkad i ett vattentätt canvasmaterial. Den har en ventilerad ficka för ridhjälmen, ett vadderat och stort fack, samt två mindre fack för ordning och reda.
Det finns även ett fleecefodrat fack för ömtåliga saker som exempelvis glasögon eller mobiltelefon, samt sidofickor för mindre prylar som handskar, vattenflaska eller godis. Axelremmarna är vadderade och justerbara. Priset ligger på 99,95 dollar.
Till produkten  
 

Vi hittar även en stövelväska i samma vattentåliga canvasmaterial. Den är vadderad och har en inbyggd panel som håller isär stövlarna. Botten är hård och dragkedjan gör att väskan går att öppna helt. Priset ligger på 67,95 dollar.
Till produkten
 

Även en väska till tränset finns i kollektionen. Här finns det plats för två träns som knäpps fast i öglor. Priset ligger på 54,95 dollar.
Till produkten 
 

För skydd av ryttarens kavaj och kläder finns en klädväska. Priset ligger på 44,95 dollar.
Till produkten
 

Denna väska rymmer hästens alla borstar. Flera fack gör det enkelt att organisera och hålla koll på skötselprodukterna. Facken skiljs åt av en hård vägg och botten på väskan är gjord i ett meshmaterial, så att smuts enkelt ska kunna trilla bort. Priset ligger på 54,95 dollar.
Till produktenLäst 176018 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9709070 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9767966 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9786902 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.