Redaktionens pryltips - Prylar till stallets minsting

Redaktionens pryltips

APR
09
2016

Prylar till stallets minsting

Äger du en shettis, eller en annan ponny modell mindre, vet du hur svårt det kan vara att hitta prylar som passar. Här har vi letat fram exempel på utrustning till stallets minstingar.
  
Horseware har tagit fram en serie som de kallar "Petite Collection". Kollektionen, som är tilltänkt för minishettisar, har täcken i storlekarna 55 till 75 centimeter. Det finns ett stalltäcke (med eller utan hals), ett utetäcke, ett coolertäcke samt ett uppvisningstäcke. Alla produkterna är sprungna ur deras Amigo-serie och har samma kvalitet och funktion som de stora täckena. För priser, kontakta närmaste återförsäljare

 
Stalltäcket med 200-gramsfyllning finns med och utan hals. 


Utetäcke med 200-gramsfyllning samt halskrage.  


Uppvisningstäcke i ett ulliknande material. 


Coolertäcke som snabbt ska leda bort svett och fukt efter träningen. 
Till kollektionen 

Hos Globus hittar vi denna träningsgjord för minishettis eller shettis. Den finns i färgerna lila, rosa eller svart och priset ligger på 245 kronor. 
Till produkten 

Vi hittade även dessa matchande benskydd hos Globus Sport. Skydden täcker kotan och är tillverkade i ett stötabsorberande material. Finns för både minishettis och shettis samt i färgerna svart, lila och rosa. Priset ligger på 159 kronor.
Till produkten
 

Urgulligt regntäcke med fleecefoder hittar vi hos Ponny Pop. Täcket är ställbart framtill, det har dubbla maggjordar och bensnören. Finns i storlekarna 70 till 90 centimeter och priset ligger på 679 kronor. 
Till produkten
 

Denna grimma finns hos Hööks, den ska passa både till föl och till shettisar. Det är en mjuk modell som är ställbar i nacken, vid nosen och över käken. Priset ligger på 79 kronor. 
Till produktenLäst 71558 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8423932 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8482827 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8501761 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.