Redaktionens pryltips - Skånegården med stora ytor

Redaktionens pryltips

FEB
23
2016

Skånegården med stora ytorUtanför Sjöbo i Skåne ligger Hulta Gård, en anläggning med stora ytor och möjligheter för hästhållning.
Vad sägs om en galoppbana, en rakbana och ett ridhus utöver de 23 boxarna?

Gården har två bostadshus, där det ena ligger på drygt 180 kvadratmeter och det andra på 158 kvadratmeter. Det vita bostadshuset har åtta rum, varav fem sovrum. Utöver det stora vardagsrummet på bottenvåningen finns två badrum, tvättstuga, samt ett kontor. En trappa upp finns det ett gästrum, allrum och en del av vinden är oinredd.


Köket i stora huset.


Vardagsrummet med härligt ljusinsläpp.


Andra bostadshuset på 150 kvadratmeter.Infarten till gården med hagarna och ridhuset.

Ser vi till hästdelen av gården finns det härliga möjligheter för träning och uteritter. Totalt finns det 23 boxar på anläggningen, fördelat på fyra stallar. Det stora stallet har 15 boxar plus sadelkammare, lilla stallet har 8 boxar och sadelkammare/fikarum och duschrum. Därefter finns ett ponnystall med sex boxar, samt ett äldre stall med tre boxar.
Ridhuset med läktare har måttet 18 x 42 meter.

Till gården finns det drygt 33 hektar mark, något som gör att man har stora hagar. Gården har fyra rejäla ligghallar om man önskar att ha hästar ute året runt.
Utöver detta finns det fantastiska träningsmöjligheter bland annat med en slinga runt gården på 1,5 kilometer,  500 meters galoppbana i djupsand samt en rakbana på 800 meter. Vad säger ni, kan detta ge förutsättningar för hästar med bra kondition? Gården ligger ute för 9,3 miljoner.

Till mäklarens annons


taggar


liknande webbartiklar


Läst 69517 ggr


Mer från prylbloggen

JUL
28
2016

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa EkströmLäst 6992220 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
16
2016

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa EkströmLäst 7051092 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
13
2016

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa EkströmLäst 7070004 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »
Annelies senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 234303 läsare