Redaktionens pryltips - Täcken man blir glad av!

Redaktionens pryltips

FEB
24
2016

Täcken man blir glad av!

Nu när regnet faller tungt och solen inte visat sig på flera dagar behöver man något som piggar upp – som hästtäcken med roliga mönster!

Förra året lanserade täckestillverkaren Shires ett täcke vars mönster blev en snackis i sociala medier. Det täcket hade ett mönster av kycklingar. Nu kommer en uppföljare – ett täcke med hundar på. 

Sofia Fredriksson på RyttarCompaniet, som är den svenska grossisten för bland annat Shires, berättar att täcket med det så kallade "Dog Print"-motivet kommer i modellen Tempest Original Lite. Det är ett regntäcke utan fyllning, med tejpade sömmar och andasfunktion. Det rekommenderade utgångspriset i butik är 650 kronor. 


Närbild på Dog Print-motivet. 

Gillar man att matcha kommer det även en förvaringsserie med samma "Dog Print"-motiv på. Serien innehåller bland annat stövelväska, sadelväska, groomingbag,väska till ridhjälmen samt en klädgarderob. 

Sofia berättar också att till våren kommer även ett vintertäcke lanseras, detta med ett rävmönster på. Räv-täcket kommer att ha 200 grams fyllning och priset på detta är ännu oklart. 

Dog Print-täcket anlände till butikerna i förra veckan men ni som är sugna på räv-täcket får alltså vänta till hösten. 

Till återförsäljarna

Detta täcke man kan inte låta bli att bli glad av! Vi hittade det på Hööks och det finns i storlek 85-135. Det är ett täcke med lätt vaddering (50 gram) och priset ligger på 729 kronor. 
Till produkten

Även detta regntäcke från Globus kanske kan pigga upp de regniga dagarna? Täcket har halvhals och finns i storlekarna 75-135 cm. Priset ligger på 389 kr.
Till produkten

Om din häst är en "riktig stjärna" kanske detta täcke skulle passa? Det är ett ofodrat regntäcke och priset ligger på 845 kronor. Finns i storlekarna 115-165.
Till produkten

Vad säger ni, föredrar ni mönstrade eller enfärgade täcken till er häst? 

Tidigare inlägg:

Regntäcken för hästar - som syns i hagen Läst 82540 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8448357 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8507253 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8526187 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.