Redaktionens pryltips - Telefonförvaring för ryttare på språng

Redaktionens pryltips

OKT
06
2013

Telefonförvaring för ryttare på språng

Maria Akraka frontar marknadsföringen av IQExercise. Foto: Johan de Geer


En ny, smart produkt har landat i sportbutikerna. Det är IQExercise som underlättar för idrottaren som vill lyssna på musik och träna samtidigt. Kanske är den främst en pryl för joggaren eller cyklisten men möjligen kan den även passa för oss ryttare.

 

Nu är det väl kanske inte det smartaste ur säkerhetssynpunkt att lyssna på musik när man rider, men om inte annat kan man ju tänka att man alltid har telefonen nära tillhands under ridturen.

 

IQExercise är ett magbälte med avtagbar axelrem. Magbältet har flera små fickor där man kan lägga exempelvis kreditkort eller nycklar, men där finns också ett plastat fack för mobiltelefonen.

Till magbältet kan man alltså koppla en axelrem i vilken man, med hjälp av en dragkedja, kan stoppa in sladden till hörlurarna så att den inte hänger och slänger.

 

Det tar en liten stund att passa in bältet, och att få in lurarna i dragkedjefacket. Men när allt väl sitter på plats är det inte i vägen. Dock är det ingen direkt fördel att ha plastfickan med telefonen i på magen – det är nämligen i ”perfekt” stänkhöjd när man fyller på vatten eller när man fixar ordning foder. Undertecknad, som inte alls har för vana att lyssna på musik eller prata i telefon under ridturen, tog ganska snart av axelremmen och använde bara magbältet som förvaring för telefonen. När man slabbar med vatten och foder kan man ju också vrida bältet, och ha telefonfickan på ryggen i stället.

 

Kanske är det just när man grejar i stallet utan hästar omkring sig som sladd-remmen kan komma till nytta om man nu vill passa på att förkovra sig med en podcast-sändning eller liknande.

Här kan du läsa mer om bältet.

Filmen nedan är det kanske lite "skämskudde-varning" på...

Hur tänker förresten du kring det här med säkerheten och mobiltelefonen, brukar du lyssna på musik/prata i telefonen när du rider eller umgås med hästarna? Har du för vana att alltid ha med telefonen när du rider ut?Läst 22551 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8444498 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8503394 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8522328 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.