Redaktionens pryltips - Villaområdet med eget stall för hästfamiljen

Redaktionens pryltips

MAJ
31
2016

Villaområdet med eget stall för hästfamiljen


Gården för familjen som inte har tid med en stor anläggning.
  
Utanför skånska Jonstorp ligger en gata som verkligen riktar sig till den hästintresserade familjen. Med åtta mindre gårdar på denna enskilda väg utlovas grannar med hästar – och skrittavstånd till en större anläggning med ridhus.
  
Det är på Gamla Södåkravägen man har skapat detta mecka för hästintresserade. Området ligger inte långt från Skäldervikens badvänliga stränder, för ett kvällsdopp efter ridpasset. I direkt anslutning finns det – enligt annonsen – oändligt med ängar, gläntor och ridstigar för uteritter. När vädret inte är så smickrande kan det dock vara skönt att gömma sig under taket på ridhuset som ligger några hundra meter bort. 
  


Bostaden med carporten till höger. 


Hallen är ljus med många förvaringsmöjligheter.


Köket är rymligt och fräscht.


Matplats för fyra personer med härlig utsikt.


Öppen planlösning skapar trevlig atmosfär.


Det stora badrummet med spabad och dusch.


Ett av bostadens tre sovrum.


Utanför fönstret betar en av familjens hästar.
  
Bostaden som är till salu byggdes 2006 och har sex rum, varav tre sovrum, fördelat på 168 kvadratmeter. De två badrummen är helkaklade och det större av dem har eget spabad. Planlösningen är öppen mellan kök, matdel och vardagsrum – något som skapar ett ljust boende. Efter smutsiga dagar i stallet är groventrén med tvättstuga perfekt.
  


Stallet med vinterhagarna i framkant.
  
Stallet har sex boxplatser, varav en är av modellen större och kan användas som fölbox. Spolspilta, foderkammare och sadelkammare finns också. I anslutning till fyra boxar finns vinterhagar av mindre storlek och de fyra större hagarna är väldränerade gräshagar.
   


Högt i tak ger god ventilation.


Spolspiltan med både varmt och kallt vatten.


Parkering för transporten framför gödselcontainern.


En av familjens hästar i den större gräshagen.
  
Önskar man en gård med mycket egen mark är detta inte aktuellt, bara drygt 0,7 hektar ingår i fastigheten. Men anläggningen verkar onekligen lättjobbad – perfekt för den som har jobb och vill ha hästarna hemma.
  
Gården ligger ute för 4 395 000 kronor.
  
Till mäklaren annonsLäst 108395 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8321989 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8380884 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8399818 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.