Rio-kollen - Facebook höll tummarna när Sara och Reality var på banan

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
08

Facebook höll tummarna när Sara och Reality var på banan

Sara Algotsson Ostholt och Reality gick i mål med 61,20 terrängstraff. Detta efter två utbrytningar plus överskriden optimaltid.
  
Under eftermiddagen har heja-ropen i sociala medier skallat, snart skulle svenska folkets häst Reality 39 ut på banan. Tillsammans med Sara Algotsson Ostholt gav "Facebook-hästen" (kallas så efter insamlingen 2012) allt. Men ekipaget fick två kostsamma missar.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Inför OS-starten i Rio har Sara varit med Reality, eller "Bigsy" som hon kallas i stallet, på Jägersro galoppbana i Malmö. Där har det varit fokus på att stärka och utveckla hästens galopp, något som visade sig i dag.
– Där lärde hon sig verkligen att länga på steget. Jag är så nöjd över henne, att hon nu inte bara kan galoppera i backar utan även har ett bra flyt mellan hindren, säger Sara.


  
Inledde med strålande hoppning
Känslan när Algotsson Ostholt gick ut i terrängen var enligt henne själv suverän, hon vet att Bigsy är i toppform.
– Första halvan av banan kändes enkel måste jag säga. Där vi fick första stoppet var min plan att gå på tre galoppsprång, men nu i efterhand borde jag ha lagt in ett fjärde. Det är alltid lätt att vara efterklok, konstaterar Sara.
Ett misstag fick dock inte ner ekipagets självförtroende, utan Bigsy fortsatte banan i bra tempo och gjorde fina språng på alla enkelhinder. Det höll i sig fram till sista vattenhindret, där även systern Linda hade problem. 
– Där tog jag lite för mycket i tyglarna över båten och tappade farten. Man ska försöka rida på fart där, men hon kändes lite trött så jag ville balansera upp henne, förklarar ryttaren.
  


Vet att hejarklacken är med hemifrån
Sista timmen innan Sara och hästen galopperade över startlinjen började Facebook att koka av förväntan. Både på Saras egen sida och i Realitys Facebook-grupp peppade ridsport-Sverige inför starten. När vi frågar om Sara känner av stödet hemifrån svarar hon:
– Ja, jag är medveten om att de finns, det är fantastiskt att ha dem med sig. Nu under tävlingarna har jag inte varit inne så mycket på sociala medier själv, utan fokuserar på att rida. Jag hoppas att fansen inte är alltför besvikna, det är en jättefin häst, det kan ingen ta ifrån oss.
Var är Bigsy nu?
– I stallet och blir ompysslad. Nu står gräs och extra morötter på schemat. Och att heja på Ludde så klart.
  
Klockan 19.39 rider Sveriges sista lagryttare ut på banan – Ludwig Svennerstål och Aspe kommer att ge allt!
 
Onlineresultat, OS-terrängen


Missa inga OS-nyheter!
Appen Hippson HorseNews är helt gratis och finns till både iOS (iPhone och iPad) och till Android (Samsung, LG, Sony etc). I den samlar vi nyheter från en mängd källor inom hela ridsportvärlden. Perfekt så här i OS-tider med andra ord.
Ladda ner från App Store (iOS)
Ladda ner från Google Play (Android)
(Läs mer om appen här)

Läst 69326 ggr


Fler inlägg

SEP
02

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 93599 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 97097 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 102168 ggr Kommentarer Kommentera


Annelies senaste