Rio-kollen

Hippsons OS-bevakning

Här samlar vi all vår bevakning från OS i Rio 2016. Det blir nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
16
2016

Stabil inledning: Malin och Cue Channa fick fyra fel



Foto: Tomas Holcbecher
  
Malin Baryard Johnsson och Cue Channa var först ut av de svenska ekipagen i nationshoppningens första omgång på tisdagen. Den uppställda banan är riktigt tuff och bjuder på flera stora utmaningar.
  
Inte minst är det den sista linjen som avslutas med en mur, med 23,5 meter fram till en tvåkombination, som har ställt till det för flera tidigare ekipage.
Vi har även sett många fel i trekombinationen, som har enfärgade bommar vilket gör den extra svår och där B-hindret är en extremt lång oxer. Det är också många som har fått tramp i vattengraven som är 4,30 meter lång.
  
Såg ut att bli lite stark
För Malin och Cue Channa blev resultatet ett nedslag. Troligen var det för att ryttaren fick rida på ordentligt på vattengraven, Cue Channa blev efter det lite stark och Malin fick inte riktigt henne i balans nog inför hinder nummer elva – ett stort rättuppstående. Där fick bakbenen med sig en bom ner.
Fyra fel så här långt för Sverige alltså. Det gäller det att vara bland de åtta bästa lagen i dag för att gå vidare till morgondagens avgörande medaljstrid.
Ukrainaren Cassio Rivetti är enligt resultatlistan diskvalificerad på grund av att han använde sporrarna på ett otillbörligt sätt. Det betyder att Ukraina endast har tre lagryttare kvar, där alltså samtliga resultat kommer att räknas.

Onlineresultat individuellt
Lagresultat online


Läst 10032 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
16
2016

Startade igen – trots att man fann blod på hästen


Uppdatering tisdag 18.20:
Jur Vrieling vägrade ut sig även i tisdagens första lagomgång, denna gång i trekombinationen. Han red utan spö i dag, och klappade tydligt sin häst flera gånger.



Jur Vrieling och Zirocco Blue. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Ursprunglig artikel:

Tisdag eftermiddag rids första OS-laghoppningen i Rio. Jur Vrieling diskades från söndagens inledande individuella kval efter att ha bestraffat sin häst. Nu finns han dock åter i startlistan – trots att man hittade blod på Zirocco Blue efter förra ritten.
  
Redan i söndags skrev vi om hur holländaren Jur Vrieling buades ut av publiken i Deodoro, och sedan blev diskvalificerad, efter att ha bestraffat sin häst med spöet efter två vägringar.
Första stoppet kom på mitthindret i trekombinationen och det andra på inhoppet i tvåkombinationen, därmed var ekipaget uteslutet. Men efter uteslutningen tog Jur tyglarna i en hand och spöet i den andra, sedan gav han skimmelhingsten tre rejäla rapp.
  

Faksimil från Viasat OS Ridsport där klassen kan ses i efterhand.
  
Bekräftar att det fanns blod
Det internationella ridsportförbundet FEI skickade ut ett pressmeddelande om diskningen, där man bland annat motiverade beslutet med hänvisning till blodsregeln. Den säger att om funktionärer finner blod på hästen i samband med eller efter ritt ska ekipaget diskvalificeras från klassen. Dock framgick inte om man i detta fall verkligen hade hittat blod på Zirocco Blue.
Hippson sökte FEI för att få klarhet i frågan och har nu fått svar. Shannon Gibbons på det internationella förbundets pressavdelning bekräftar att det hade gått hål på huden och fanns blod på hästen. Så här skriver hon i ett mejl:
  
”Jur Vreiling was disqualified for misuse of the whip. The skin was broken, and blood on the horse, it is automatic disqualification from the competition.
For your information, Jur Vreiling only used the whip three times, which is acceptable as mentioned in the FEI Jumping rules below.
A Horse should never be hit more than three times in a row. If a Horse’s skin is broken, it is always considered excessive use of the whip;  An Athlete identified as misusing or excessively using the whip will be disqualified and may be fined at the discretion of the Ground Jury.”
  
Har startnummer 64 i dag
Trots att han bestraffat sin häst, och man fann blod på hingsten efter ritten, startar alltså Jur Vrieling i tisdagens lagklass – även om han är ute individuellt. Ekipaget har startnummer 64, det återstår att se om publiken i Rio minns söndagens händelse eller om det ändå blir applåder.
Hippson kontaktade FEI igen direkt efter att ha mottagit ovanstående mejl – och bad om ett förtydligande om varför Vrieling inte diskades också ur lagklassen. Dock har förbundet i skrivande stund inte återkommit.
  
Även Nicola blev diskvalificerad
Jur Vrieling själv har bland annat uttalat sig på VDL:s hemsida, där han kallar söndagen för ”den svartaste dagen i mitt liv”.
Även Nicola Philippaerts blev diskvalificerad från klassen med hänvisning till blodsregeln, efter att ha bestraffat sin häst med spö och sporrar efter två vägringar. Han deltog dock bara individuellt, inte i lag, så för honom är spelen över. Så här skriver FEI till Hippson angående belgaren:
  
”There will not be a statement issued concerning Nicola Philippaerts, as he was competing for Belgium only in the individual competition, and has been disqualified from the competition. He will not be participating further in the competition.”
  
Fullständig startlista, tisdag


Tidigare på Hippson.se:
Jur Vrieling efter diskningen: ”Det kommer inte hända igen”
Jur och Nicola diskade efter första rundan
    

Den så kallade ”blodsregeln”
Article 242.3.1 of the FEI Jumping Rules: Horses bleeding on the flank(s), in the mouth or nose or marks indicating excessive use of spurs or of the whip anywhere on the Horse (In minor cases of blood in the mouth, such as where a Horse appears to have bitten its tongue or lip, Officials may authorize the rinsing or wiping of the mouth and allow the Athlete to continue; any further evidence of blood in the mouth will result in Disqualification.).

Läst 35924 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Glädje, tårar och ett frieri i dressyrens medaljtopp



Historisk Charlotte strålade på prisutdelningen.
  
Det blev en väldigt känslosam presskonferens efter att de individuella dressyrmedaljerna delats ut. I och med Charlotte Dujardins guldmedalj blev hon, som en av två idrottare, Storbritanniens främsta olympier med tre OS-guld. Och Isabell Werth har nu slagit alla rekord inom ridsporten med sina tio OS-medaljer.
  
Text och foto: Jenny Abrahamsson
  
Charlotte fick börja presskonferensen med att berätta om sin ritt.
– Världsrekordet är 94 procent, så jag vet att det är möjligt. Men att komma och göra det igen här på OS är väldigt speciellt. I dag var det helt magiskt. När jag åkte till London hade jag ingen press på mig och inga förväntningar om att vinna guld individuellt. Men i dag kände jag för första gången pressen på mig att försvara gulden från London.
  
Magisk känsla – Valegro gav allt
Hennes trogna häst gav henne självförtroende att ge allt i küren, det var precis innan start Charlotte kände att det var möjligt att få till en guldritt.
– Så snart jag kom in på arenan och travade runt utanför banan gav Valegro mig den mest fantastiska känslan, som gjorde att jag började le och jag visste att allt skulle bli okej. Det var en av de där magiska ritterna när du är ett med hästen och du har den där kontakten och samhörigheten med din häst. Jag kände att inget skulle kunna förstöra det.
– Det kändes så enkelt och Valegro gav allt. Den sista linjen blev väldigt känslosam för mig, för jag visste att han inte hade kunnat göra bättre. Hur mycket han än hade försökt, berättar hon.
  
Pensioneringen är inte långt borta
Ganska snabbt kom frågan om huruvida Valegro ska pensioneras eller inte. Det är inget man har tagit beslut om ännu, men Charlotte och hennes tränare Carl Hester sätter hästens välmående i första hand.
– Valegro kommer att pensioneras inom en snar framtid, men det är inget som är bestämt än utan något som Carl och jag får prata om när vi kommer hem. Det är även därför det var så känslosamt i dag, då jag vet att jag inte kommer att göra något mer OS med honom. Och troligen inget annat mästerskap heller.
Hon förklarar, fast vi alla redan vet, att Valegro har varit en häst på miljonen – han är redan en legend.
– Vad han har lyckats åstadkomma de senaste fyra–fem åren jag har ridit honom på Grand Prix-nivå är helt otroligt. Jag är skyldig honom att få sluta på topp, så att alla kan minnas honom som han är och som han är värd att bli ihågkommen. 
  
Blir bröllop nästa år
Charlottes sambo sedan nio år är på plats i Rio och passade på att fria till henne direkt efter guldritten.
– Jag har redan ringen och han är en sådan fåntratt, skrattar hon och fortsätter:
Han friade innan OS i London och jag sade ja, men jag tror inte att han trodde att det verkligen skulle hända. Så då gjorde han det så officiellt att jag måste göra det. Nu blir det bröllop nästa år, det är på tiden.
  
Värmen påverkade silverhästen
Isabell Werths silverhäst Weihegold OLD påverkades av den höga temperatur som har varit i Rio under dagen.
– Det har varit tufft för våra hästar att hantera de stora temperaturskillnaderna här, jag tycker att det är fantastiskt hur bra det ändå har gått. Jag är väldigt glad för att vinna silver. I april kunde jag inte föreställa mig att åka till OS och kunde verkligen inte föreställa mig att vinna lagguld. Ännu mindre ett individuellt silver, berättar hon.
Att Charlotte har förtjänat det individuella guldet är alla överens om och för Isabell var detta OS verkligen något hon njöt av.
– Nu är jag här och kunde njuta av min ritt i dag, det har varit ett fantastiskt mästerskap för Tyskland. Vi hade inte kunnat vara bättre. Charlotte förtjänar verkligen guldmedaljen, så vi är alla glada.
  
Nervös väntan för bronsmedaljören
En annan tysk, som inte njöt lika mycket av sina motståndares ritter, var Kristina Bröring Sprehe. Hon startade nämligen tidigt med sin Desperados FRH och fick en lång och nervös väntan tills alla poäng var ihopräknade.
– Jag var så klart orolig för om poängen skulle räcka eller inte och det blev en lång väntan. Men det var helt klart värt det. Det är en barndomsdröm att vinna en OS-medalj, nu har jag lagguld och individuellt brons. Det är en fantastisk känsla, säger Kristina och fortsätter:
– Desperados kommer att få en paus nu efter OS, det blir troligtvis en längre paus. Sen i vinter kommer han antagligen att behöva betäcka en hel del och därefter kommer vi prata ihop oss med Monica Theodorescu angående framtida tävlingar.
  
De äldre ryttarna motiverar de yngre
Sista frågan gick till Charlotte, någon undrade hur det kändes att vara inklämd mellan två tyska ryttare.
– Jag är alltid mellan två tyskar, jag kan inte komma ifrån dem, svarar hon med ett skratt och fortsätter:
– De är de bästa helt enkelt. En ryttare som Isabell har lärt mig att fajtas, det finns ingen annan där ute som vill det mer än Isabell. Det är därifrån jag får min motivation. Det är inget som kan stoppa Isabell från att rida upp på sista linjen efter ett perfekt program. 
– Vi behöver dessa äldre och erfarna ryttare till att motivera oss yngre och ge oss modet, det är det allt handlar om. Och jag hoppas att alla andra där hemma ser det och blir inspirerade av det vi gör.


Stolta medaljörer på prispallen.


Läst 39079 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Kritikstorm mot TV3: ”Beklagar om ridsportentusiaster blivit besvikna”



Foto: Tomas Holcbecher (ridbild) och MTG (porträtt)
  
Söndag var det utlovat att TV3 skulle visa en dryg timme från hoppningens första klass under OS i Rio. Detta ersattes dock av golf i sista stund. Något som inte föll i god jord hos många ridsportintresserade. Mängder med reaktioner kom in.
  
I går red hoppryttarna sin första klass under OS i Rio, enligt tv-tablån skulle en dryg timme från klassen sändas på TV3. Något som gjorde att många ridsportintresserade lade upp en plan för hela sin dag – för att inte missa sändningen. Men den uteblev, i stället valde man att visa golfaren Henrik Stensons medaljkamp i TV3, en ändring som kom sent.
– I det här fallet valde vi att följa Henrik Stensons kamp om OS-guld på TV3. Och i första hand följa bordtennisherrarnas kvartsfinal mot Sydkorea på TV10. Detta i skarp konkurrens med hästhoppningens kval och damlandslagets handbollsmatch mot Frankrike, skriver Fredrik S Johansson som är presschef på Viasat Sport i ett mejl till Hippson.
  
Åsidosatta ridsportare
Reaktionerna blev många och hårda, på TV3:s Facebook-sida svallade känslorna över. Ännu en gång kände sig mängder med ridsportintresserade åsidosatta.
– Först och främst är samtliga tablåer med reservation för ändringar, detta för att göra oss mer flexibla i ambitionen att erbjuda det mest angelägna från spelen. Det är alltid svåra val att göra. Men tablån på TV3 och TV10 är en preliminär sändningsplan, förändringar är nödvändiga för att uppfylla ambitionen att sända evenemang med svensk medaljchans, skriver Fredrik S Johansson vidare.
Han menar att det är omöjligt att erbjuda allt från ett sommar-OS enbart på en till två kanaler. Det pågår flera evenemang samtidigt och då måste ett urval göras utifrån vad Viasat tror är mest intressant för den breda massan.
– Ibland måste dessa beslut tas relativt snabbt. Det är bland annat därför vi har skapat dedikerade genrékanaler, som en just för ridsport. Något som vi tidigt var ute och kommunicerade kring. Här har de mest intresserade möjligheten att följa samtliga tävlingar från ridsporten i Rio som tv-produceras – på Viasat OS Ridsport, samt på streamingtjänsten Viaplay. Jag vågar säga att vi med med hjälp av Viasat OS Ridsport och Viaplay sänt mer ridsport än vad som någonsin har gjorts tidigare från ett OS, skriver Fredrik S Johansson.
  
Fler sena ändringar kan komma
Sena ändringar i tablån kan alltså komma även i fortsättningen av detta olympiska spel.
– I dag, måndag, genomfördes en tablåändring som möjliggjorde att vi kunde sända dressyrfinalen på TV10 mellan klockan 15 och 19. Det finns helt klart en utmaning i hur brett och snabbt vi kan sprida information kring sena tablåändringar. Och dessa rutiner ser vi kontinuerligt över, skriver Fredrik S Johansson och fortsätter:
– Med allt detta sagt beklagar vi givetvis om ridsportentusiaster, som sett fram emot sändningarna från hoppkvalet, har blivit besvikna.


Läst 29320 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Dujardin och Valegro försvarar sitt olympiska guld



Foto: Tomas Holcbecher
 
Vad härligt att Valegro – the one and only "Blueberry" – får briljera i sitt sista OS! Hela 93,857 procent blev det för drömhästens superkür. Inte långt från hans och Charlottes världsrekord.

    
Silvermedaljen går till Isabell Werth på Weihegold OLD och bronset till Kristina Bröring Sprehe på Desperados FRH, dubbeltyskt alltså.
Bästa svensk under dressyrens OS i Rio blir Tinne Vilhelmson Silfvén på åttonde plats. Patrik Kittel slutar 16:e.
  
Vi återkommer under kvällen med bilder och intervjuer…
  
Fullständigt resultat
  
Tidigare i kväll:
Tinne: ”Samarbetsviljan är Antons storhet”
Stevie Wonder sa nej till Patrik kürmusik


Läst 26464 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Tinne: "Det är verkligen en del av Antons storhet"



Nu har hon genomfört sitt sjunde OS – med den äran.
  
Att Tinne Vilhelmson Silfvén precis avslutat sitt sjunde OS är inget hon själv har reflekterat över när Hippson pratar med henne. I stället grämer hon sig över missen i travökningen, men gläds åt sin fina häst.

  
Text:
Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Det är varmt i Rio de Janeiro i dag, flera gånger måste ryttarna torka svetten ur pannan och hästarna kyls av direkt efter avslutad ritt. För Antons del har värmen dock inte påverkat, han är van vid varmare breddgrader.
– Där tror jag verkligen att våra vintrar i Florida har hjälpt oss. Det ska vara runt 35 grader i dag har jag hört, vad det är just nu vet jag inte.
Men trots värmen och de långa tävlingsdagarna tycker Tinne att Anton känns lika pigg och alert som vanligt.
– Det är en av hans storheter, att han är en sådan fokuserad och samarbetsvillig häst. Det krävs i programmet där alla svårigheter kommer så himla fort, förklarar hon.
  


Don Auriello lyssnar uppmärksamt på Tinne.
  
Gör sitt bästa OS
Redan nu står det klart att detta blir Tinnes bästa OS rent placeringsmässigt. Hon ligger i skrivande stund på en femteplats och kan som sämst hamna åtta. I London 2012 kom hon på elfte plats. Men hon grämer sig otroligt över missen i den ökade traven.
– Plötsligt slog han över i galopp, jag vet inte varför och kände inte att det var på gång. Det var väldigt synd.
Peppar det inför framtiden, att bli bättre?
– Det gör verkligen det. Man vill alltid bli bättre, annars skulle man inte hålla på, och man känner alltid att man hade velat komma före någon i resultatlistan. Det ingår.
Vad är det som gör küren extra rolig?
– Just när man har en sån kür som jag har, med fantastisk musik som passar hästen, är det en fröjd att rida varje steg.
Redan i morgon, tisdag, åker de svenska dressyrryttarna och hästarna hem. För Antons del blir det en lugnare period efter flygresan, med härliga skogsturer hemma på Lövsta stuteri utanför Stockholm.

En guldmedalj utdelad i stallet
På Facebook har vi sett när laget och hästskötarna får guldmedaljer, något som har fått många likes i sociala medier.
Vad var det för en prisutdelning?
– Det var Kyra som delade ut medaljer till oss. Om man övar på att ta emot guldmedaljer kan det nämligen bli verklighet, säger hon. För oss var det en härlig stund eftersom vi har haft så roligt som lag här i Rio, avslutar Tinne.
  
Se "prisutdelningen" här:
 

Inne på banan kan inget störa Anton.


Sträcker på sig rejält i den ökade traven.


Tinne på väg in – med "Lussan", Bo Jenå och Jonas Tornell i "kiss and cry".


Läst 17939 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Tinne och Anton bjöd på fantastiskt fin uppvisning



Foto: Tomas Holcbecher
  
Det kändes nästan som att Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello tog med sig Copacabana in till ridanläggningen i Rio de Janeiro. Deras kür sprider glädje och ekipaget glänser genom alla svårigheter.
  
Till tonerna av The Beach Boys "Good vibrations" avslutades ryttarens sjunde OS på bästa sätt. "Anton" såg otroligt avslappnad ut och lyssnade på varje liten signal från sin ryttare. Tinnes piruetter på en hand visar verkligen hur välriden hästen är och vilken hög klass ekipaget håller. Tyvärr blev det en rejäl miss i en ökad trav där Don Auriello tappade balansen och slog över till galopp. Dock visade de senare upp en strålande ökning mot domarna innan hälsningen.
  
Ritten belönades med 81,535 procent – något som lägger Tinne och Anton på en andraplats i OS-finalen så här långt.

Resultat, pågående klass


Läst 33573 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Patrik: ”Det var inte den kür vi hade tränat på inför OS”



Dejas inställning till tävling är alltid positiv.
    
Nu är sista OS-starten gjord i Rio de Janeiro för Patrik Kittel och Deja. De avslutade med en riktigt fin ritt, dock inte den som Patrik egentligen hade velat visa för domarna.
  
Text: Annelie Lundkvist
Foto: Tomas Holcbecher
  
Inför avresan till Brasilien har Patrik och Deja finslipat sin kür som var avsedd för de olympiska spelen, men för bara några dagar sedan kom beskedet. Rättigheterna till musiken blev inte godkända.
– Tyvärr fick vi inte godkänt av Stevie Wonder att använda kürmusiken och jag ville inte chansa. Man kan inte rida utan ett godkännande, för en stämning vill man inte ha på halsen, förklarar Patrik.
  
Tog den gamla küren i finalen
Därför blev det till att gräva i arkivet och plocka fram ett annat kürprogram som han och Deja känner väl till, men inte har ridit på länge.
– Det var drygt tre år sedan vi red det programmet. Deja blev lite osäker inne på banan och kände nog att detta inte var vad vi hade övat på. Men hon är en fantastisk individ som alltid gör sitt bästa.
Tyvärr blev det lite småmissar för ekipaget. Patrik berättar att han gjorde missar i alla serier, både större och mindre, samt i sista piaffen. Även om han försökte reparera det blir det kostsamt i en OS-final.
  
Fokuserar framåt
Närmast ska han titta på Tinne Vilhelmson Silfvéns och Don Auriellos ritt, sedan har det redan börjat locka med OS i Tokyo 2020. Något Patrik ser som ett självklart mål för framtiden.
– Det har varit ett fantastiskt OS här, vi har haft väldigt roligt och har gjort bra ritter, avslutar han innan det är dags att springa vidare till Tinnes framridning.


Deja fullkomligt dansade fram inne på banan.
 

Tack för fina ritter i Rio, Patrik!


Läst 16285 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Patrik Kittel – kungen av kür i Rio



Foto: Tomas Holcbecher
  
Den blågula hejarklacken flockades på läktaren när Patrik Kittel red in mot banan. Han själv torkade svetten ur pannan innan han lämnade teamet för att visa upp sig och Deja. Och visade upp sig gjorde de med den äran.
  
Text: Annelie Lundkvist
  
Det råder ingen tvekan om att Patrik är Sveriges kung av kür, i dag var inget undantag. Tillsammans med Deja hälsade han på domaren och red direkt i väg i en ökad trav som gav gåshud. Deja har verkligen förmågan att gå från explosiv ökning till avslappnad skritt på lång tygel – imponerande att se! Tyvärr blev det en miss i de avslutande bytena i varje, hoppas att det inte blev alltför kostsamt.
  
Domarna belönade ritten med 76,018 procent – något som i skrivande stund tar Patrik och Deja till en fjärdeplats i OS-finalen så här långt.

Resultat, pågående klass


Läst 22002 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15
2016

Jur Vrieling efter diskningen: ”Det kommer inte hända igen”



Jur Vrieling uttalar sig om söndagens händelser.
Foto: Tomas Holcbecher
  
Jur Vrieling diskvalificerades från söndagens hoppklass i Rio på grund av hur har han agerade med spöet när hans häst, Zirocco Blue, stannade framför hinder. ”Det var dumt gjort och det kommer inte att hända igen”, säger ryttaren i ett uttalande.
  
Det internationella ridsportförbundet, FEI, har skickat ut ett pressmeddelande om händelsen där de hänvisar till blodsregeln. Den säger att om man finner blod på hästen i samband med en ritt ska ekipaget diskvalificeras. Det framgår dock inte om man verkligen har funnit blod på Jur Vrielings Zirocco Blue, Hippson har därför sökt FEI för mer konkreta svar utan att lyckats få kontakt.
  
Försökte "uppmuntra"
Det var under söndagens hoppklass som holländaren Jur Vrieling tog till spöet när hingsten stannade på ett hinder för andra gången.
– Jag försökte uppmuntra honom, försökte säga ”kom igen killen, gör inte så här igen”. Jag skulle inte ha gett honom de där extra knuffarna. Det var dumt och det kommer inte hända igen, säger ryttaren i uttalandet.
Det står klart att Jur får rida vidare i lagklasserna under OS, men inte individuellt.
Hollands förbundskapten, Rob Ehrens, säger följande:
– Jag har varit professionell ryttare i 27 år och jag vet känslan när allt går fel. Men sådant här ska inte hända och det kommer inte hända igen. Medan Jur och Zirocco Blue jagar medalj måste detta hanteras professionellt.

Även Nicola Philippaerts diskad – använde sporrarna för hårt


Läst 21455 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 ... 11 nästa » sista » 


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.